Всичко от света на
модата
» » Какво е фригидност при жените и как да си помогнем?

Какво е фригидност при жените и как да си помогнем?

8-10-2014, 12:35
10215
0
Проблеми от сексуален характер - това са въпроси, които съвсем не искам да споря с външни хора, това ли някакъв срам, това ли е страхът да се разкрие пред чужд човек в толкова деликатен въпрос, блокират дискусия притеснения по този въпрос.
И е много добра причина, защото хармоничното сексуалния живот на двамата партньори - това е важен аспект от живота на всяка двойка, която влияе не само на удовлетворение физиологични нужди, но и психологически компонент отношения.
Проблемът фригидност - идеята не е нова, за нея знаем много жени и мъже, ето само расшифровывают те го няколко неточно: намаляване или пълно отсъствие на оргазъм.
Какво е фригидност при жените и как да си помогнем?

В превод от гръцки термин "фригидност" не означава нищо друго, като "студ", което означава, че е липса на никакво сексуално желание при конкретната жена.
Ако се основава на научни термини, а след това фригидной се счита за една от нежния пол, която при никакви условия никога не са имали силна сексуална възбуда.
Такова състояние по право може да се нарече заболяване, защото често сами се справят с този проблем, жената просто не е в състояние.
Как ще е тъжно да звучи, но проблемът е сравнително чест характер, ако се вярва на статистиката, около 12.5% от жените се сблъскват със състоянието на фригидност, но повечето от тях все развият в себе си, и полушепотом с приятелка обсъждат, че "той просто не може да се предизвика".

Какво е фригидност при жените?


Всъщност, обсъждан проблем е доста широка рамка на влияние и, както се оказва, в определена възраст с нея пред почти всяка жена или момиче. Това говори за това, че фригидност може да бъде временна, обикновено е причинено от определени фактори, които носят непостоянен характер.
Най-страшно е, ако една жена се спуска в постоянно състояние, когато симптомите на болестта му вече буквално захлестнули, а някои така здраво са се установили в живота, че перетекли в някои черти на характера. За какво говорим? Сега ще ви разкажа подробно.
Какво е фригидност при жените и как да си помогнем?

Както вече сме говорили, в определена възраст всяка жена, може и леко, но се сблъсква с този проблем. Ние говорим конкретно за периода, когато младо момиче се превръща в жена, като навлезе в първата си сексуална интимност с мъж.
Често началото на сексуалния живот на момичета придружен от не я бързото сексуалната възбуда и желание, а по-скоро, от любопитство, или наставничеството на своя партньор.
И ако първият сексуален опит се оказа не твърде сполучливо, както се случва в повечето случаи, то у жената възниква намаляване на либидото, което може да продължи до първите оргастических усещания. Условно такова състояние се нарича първична фригидностью, обикновено тя доста бързо се резорбира и не остава за цял живот.
Изключение могат да представляват само тези случаи, когато едно момиче си получи неправилно сексуално възпитание в детството (случаи, когато в семейството прививались представа, че сексът е нещо лошо, ниско и погрешно), както и личността с прекалено "студен" характер.
Но повечето психически здрави жени, най-често преминават през този факт адекватно, без последващи развития на събитията, които биха могли да се задейства алармата в обсуждаемом план.

Защо възниква женска фригидност?


Най-честата етап - това е вторична фригидност, причините, които могат да бъдат достатъчно разнообразни и труднообъяснимыми, но по-често, излечимыми.
Най-често намаляването на сексуалното желание може да се развива на базата на грубост, неловкост или недостатъчна ефикасност на полов партера, което се проявява като един вид разочарование на жената в реалността на удоволствие от сексуалния си живот.
Естествено, когато една жена не получава удовлетворение от време на време, а след това идва момент, когато желанието е просто изчезва. Интересното е, при смяната на полов партер, най-често проблеми фригидност се изпари. Но, естествено, този метод е приемлив далеч не за всички, особено що се отнася до двойки. Но не се притеснявайте, при опитно лечение и разглеждането на всички проблеми - може да бъде решен.
Какво е фригидност при жените и как да си помогнем?

Друга причина за вторична фригидност - това е несигурността на жените в своя сексуален партньор, страх се заразяват с полово предавани болести или страхът от забременяване.
Освен това, може да се сблъскате със случаи, когато жената не е сигурен в своята привлекателност и сексуалност, което ви пречи да се отпуснете и да получите удоволствие.
Има и вероятност психологически аспект: жените, които са били подложени на по-сексуални наранявания, като изнасилване, груб и жесток партньор по време на първия си полов контакт.
Освен това, понижено либидо се наблюдава при физически и психологически умора, при наличието на постоянни конфликтни ситуации в семейството. Обикновено възможност за добра почивка постепенно се връща сексуалното желание, а фригидност изчезва.

Основните симптоми, фригидност • Като цяло, жените в това състояние, напълно се отказват от всякакви сексуални контакти с партньор, най-доброто, което те отиват, това в изпълнение "сродници на дълг".

 • Състоянието на фригидност придружава от пълна липса на сексуална възбуда и оргазъм, дори и след продължителна предварителна ласките на съпругата си.

 • Заедно с това, жена с подобен проблем не изпитва желание и нужда в сексуално задоволяване, тя изпитва пълно безразличие към секса, тя не мечтали еротични сънища и тя не се чувства неудовлетворен.

 • Най-тежката форма на фригидност се проявява в пълно отвращение към съвкуплява със своя полов партер, тази мисъл води я в паника и тя ще намери цял списък от причини, по които човек може да избегне от половия акт.


 • Как да си помогнем?


  Мнозина са убедени, че лекува фригидност нереално, но както казахме, този проблем ще ви помогне да се справят лекар-психолог, който ще ви предпише сесия терапия и може би някакви лекарства, също така може да опитате да се справят с проблема сами, с помощта на народни средства за защита.
  Обикновено един опитен провежда психоэротические тренировка двойка, защото, така или иначе, основният проблем се състои именно в съзнанието и психиката на жената. За тази цел той може да предпише лекарства, които временно повишават сексуалното желание, с цел да се постигне получаване на оргазъм при жените.
  Обикновено за този специалист притежава деликатен разговор с мъж, и е важно да не знаех за това жена. Той му показва, как трябва да се държи по време на любовната игра, за кои ерогенни зони на жената трябва да се въздейства, за да се постигне нарастване на сексуалното желание при жените.
  Трябва да се помни, че фригидност - лечимо заболяване, но само в случай, когато пациентката сама приема в него активно участие.

  В помощ, може да се използват знанията на традиционната медицина: редовната употреба на настойка от френско грозде спомага за повишаване на женското либидо, също така е ефективен билков колекция от цветове на лайка, шипка, жълт кантарион и коприва.