Всичко от света на
модата
» » Какво означават детски рисунки: страх, стрес, заболяване?

Какво означават детски рисунки: страх, стрес, заболяване?

8-10-2014, 12:35
1946
0
Децата - най-прекрасното, което имаме, с по-малка възраст ние ги опекаем, развиваме и се опитваме да осигури всичко най-необходимо. Когато детето е съвсем малко, с него по-лесно намиране на контакт, но колкото по-големи стават, толкова нивото на доверие между родители и деца все по-трудно се запази, понякога в гори тези малки непосед се въртят такива неща, за които ние дори и не подозираме.
Дори когато бебето е съвсем малко и наистина не можеше да разговаря, така че иска да разбере какво мисли, какви страхове или преживявания живеят в мислите, може да му има нещо, което липсва, или, напротив, някои моменти трябва да се изключи от живота си.
Какво означават детски рисунки: страх, стрес, заболяване?

С тази цел детски психолози вече доста отдавна се предложи хипотезата за анализ на психичното състояние на детето и на неговото творчество: рисунки, фалшифициране или други начини да се изразява.
С най-малките на години, когато бебето все още дори наистина да не се е научил да изразят себе си чрез словото, той има тенденция да имитират възрастните. Ако му показа няколко графични дизайни, тогава той непременно ще започне да се преведат първите си художествени "шедьоври".
На първо време това ще бъдат само пръчки тире, след това ще започнат да се появяват мехурчета, а след още време кръгове научаться се свърже с пръчки, формиране на първите са свързани изображения.
Най-често децата в техните данни се опитват да представят всичко, което ги заобикаля: цветя, слънце, дървета, майка, баща, любим на куче или котка и разбира се, себе си.
С течение на времето отделни снимки ще започнат да се превърне в цели сюжети, децата намират в себе си сили по свой начин илюстрира книги и коментират любимите анимационни, на хартия ще започнат изкачане на събития от живота, като често са реални.
На възраст от 5 до 6 години детето е в състояние да изготви около 2 хиляди рисунки за една година, интересно, че сюжетни линии могат да бъдат най-разнообразни, но най-често, те постоянно се повтарят, просто в различни интерпретации.
Какво означават детски рисунки: страх, стрес, заболяване?

За съжаление, се случва така, че децата изобразяват в своите карикатури съвсем не е това, което родителите са искали да видите: чудовища, оръжия, битки, наранявания и други ужастики. Имат ли такива изображението в себе си някаква особена почва, може да е проява на страх и вътрешен негативизъм, би искал да разбере, какво означават тези детски рисунки?
Детски психолози твърдят, че рани, белези и наранявания, ужастики и чудовища, изобразени на детски рисунки - всичко това са признаци на детска агресия. Но да не се бърка перенасыщенную въображението на детето просмотренными наскоро филми или мультиками, с реални психологически проблеми и увреждания.

Как да се осмисли това?


Детски рисунки - наистина много добър начин да се оправи и да изпитате вътрешен свят на вашето бебе, освен това, отново с помощта на изобразителното изкуство може да реши много проблеми.

Опитайте се определи какво се вижда на снимката на вашето бебе, внимателно потърсете го, че той мисли за своя цифра. Ако информацията не е достатъчно, след това поразмыслите над това, което виждате: сюжетът на картината, до голяма степен, зависи от пола на детето.
Например, когато едно момче рисува замъци и принцеси, това е също, като не е много, че говори за вътрешния неприемане на мъжкото начало, също както и снимки на момичета, увлекающейся машини и роботи, лош звоночек.
Опитайте се анализира естеството на увиденного, че това дете е искал да покаже: желанието за принадлежност към някаква приключения, нека не е най-положително, или подсъзнателно получаване на удоволствие от сцени на болка, смърт и осакатяване.
Ако детето рисува ужасни картини, които съвсем не се вписват в разбирането си, трябва задължително да се разбере за какво говорят.

Често през тези нарисувани образи, дете разкрива всичките си преживявания, страхове и тревоги, особено трябва да се обърне внимание на сътворението деца, които са претърпели някакъв сериозен стрес, който променя напълно живота им.
Какво означават детски рисунки: страх, стрес, заболяване?

Хайде да се анализират внимателно, не забравяйте, че част от детски рисунки изпълняват поддържаща роля, която не е свързана с реалността. Например, черен цвят - това не винаги е признак на агресия, просто той е по-ярки и по-ясни от останалите, а рисувани от върколак или зомбита - това е емоция, получена от гледане на филм.

Как да помогнете на детето си в такава ситуация?


Ако откриете такива, не са най-весели снимки от детето си, тогава не е първото бягство към него и се опита да се забрани в бъдеще това представят.
Вие не сила го рисува това, което ви харесва, а ето желание да направи, най-вероятно, отобьете напълно, както и една от възможностите ще се отвори пред вас.
Да повлияе на такива художества може само косвено, от страна на психиката на детето: избягвайте или намалете до минимум гледането на телевизия, понякога това, което видя, най-необичаен начин, може да отложиться в паметта на едно дете.
Какво означават детски рисунки: страх, стрес, заболяване?

Опитайте с малки години с малко дете добри мультиками и книги, където живеят справедливи и положителни герои, а ако злото и има място, винаги можеш да намериш начин, как да го спечели.
Ако все още не можете да разберете защо детето рисува кошмари, обърнете се към обстановка в семейството: там, където няма място злоба, тъга и агресия, не стават "трудни" деца.
Малките деца много се страхуват от домашни кавги и скандали, затова, ако те са чести гости в дома си, те лесно могат да се появяват на снимките на вашето дете. За да се оправи, че в творениях на вашето дете, че нещо не е така, опитайте се да се обърне внимание на специфични детайли на картината.

 • На хартия изобразява твърде много остри ъгли, той е проектиран в черно или, напротив, прекалено ярки цветове, както молив или буквално чувствах върха писалка продавливал, пресен лист.

 • Системно повтарящи се изображения бедствия, смърт, осакатяване и откровен ужас.

 • Детето никога не се изобразява на техните родители или, напротив, постоянно се обръща на родителите, без себе си.

 • Голям брой чудовища или страшилищ, които носят болка и нараняване жив на хората или животните.


 • За съжаление, често се случва така, че родителите трудно се справят с това, което иска да каже на техните дете в своя творба. Как да помогнете на детето си, ако той постоянно рисува ужасни снимки, какво да правя, ако никога не са се сблъсквали с подобна ситуация?
  Разбира се, най-добрият вариант е да се обърнете към детето на психолог, който много по-лесно да разпознават творчески "шифри" на потомство. Ако детето много се страхува от лекари, а след това се опитайте да си представите това пътуване в игрова форма, а вече на място от професионалист може да намери индивидуален подход към всеки.
  Не бързайте първото нещо влача детето на психолог, това е напълно възможно, че вие напразно се уплаши, за да се опита за първи път да отидете на специалист себе си: покажете картини и разкажете ни за вашия малыше.

  Когато трябва да се обърнете към психолог? • Ако детето е затворен, прекалено докачлив, хленчещо и сдържан (а преди това за него не замечалось).

 • Ако сте обърнали внимание на това, че той непрекъснато участва кошмари е , той не спи през нощта и прекалено активен ден.

 • Неговите рисунки и друго творчество започна да имате неприятни усещания.