Всичко от света на
модата
» » Основните проблеми след раждането при жени

Основните проблеми след раждането при жени

8-10-2014, 12:44
1184
0
Вынашивание и раждане на дете - прекрасен и много важен период в живота на всяка жена, защото появата на дете на светлината - явление естествено и дори необходимо, за женското тяло.
Но след раждането, разбира се, тялото трябва да неподсладени, процеса на възстановяване и адаптация към новите условия е доста трудно, но, което е много важно, преодолимый и по-лесно той в този случай, ако подходим към него не като към фатален проблема, както и до следващия нормален и преминавайки фаза на живота си.
Основните проблеми след раждането при жени

В първите няколко седмици след раждането възникват някои моменти, които по-рано женското тяло досега не е имал, има много страхове и комплекси, като голяма част от тях са неоснователни и напълно управляеми.
Ние ще се опитаме да в повечето от тях, да се обясни хубаво на дамите как трябва да се държат, за да се справят със своите страхове и физиологични проблеми.
Това, че раждането на собственото си дете ще преобърне целия си свикнали стабилност и начина на живот с главата надолу - това за никого, нито тайна.
Проблеми след раждането при повечето жени най-често са свързани с психологически моменти, за да се справят с които не е толкова лесно, особено себе си.

Някой потъва в послеродовую депресия, някой открие много недостатъци новата фигура, която, разбира се, ще се промени след раждането, ами и някой, е напълно оправдано, страда от физиологични проблеми, с които, между другото, да се бори понякога е много по-лесно, отколкото с психологически. И така, нека да разгледаме основните моменти, които могат да затруднят живота на наскоро майка.

Основните проблеми след раждането


С какво само не трябва да се изправи на младите майки след раждането: проблеми с гърди, кожа, гръб, пропуски в паметта, проблеми със стол, болки, постоянна умора. Но всичко това е реално да се преодолее, важното е да настроите себе си по позитивен начин.
Лоша памет - заведем си блокнотик и записва всички важни дела, и това е, между другото, е нормално тя да се възстанови, просто по време на бременността и след раждането на хормоналния фон на жената силно се променя, което води до най-неочаквани моменти. И така, за всичко поотделно.

Кърменето


Тук проблемите се случва няколко: първо - това е преобладаващата мнение, че ако "имам малки гърди", а след това и да се хранят на нея не е необходимо, тъй като не успеят, мляко ще има малко дете не може да наедаться и така нататък. Всичко това е доста често срещаните глупости, които дори да не е необходимо.
Основните проблеми след раждането при жени

Това се случва така, че гърдите голяма, а мляко няма, и обратно, гърдите малки, а мляко има повече от достатъчно. Проблем номер две - в първите няколко дни след раждането няма мляко. И това ли е проблемът? Това е нормално!
През първите 2-4 дни се отделя коластра, която е малка, но тя на няколко пъти питательнее от обичайното мляко, така че бебето наедается в пълен размер. Важното е, винаги се поставя бебето на гърда, и след това в - долу имате с този никакви проблеми няма да има.

Кръвни вагинално течение


В първите няколко седмици след раждането - това е абсолютно нормално явление, което е свързано с възстановяването на лигавицата на матката, което е малко по-силно засегната по време на света дете или след раждането му.
Най-богат избор - първите три дни след раждането, но в това време вие сте под контрол на лекар. В следващите 4-5 седмици зацапване ще напомнят на обикновените първите дни на менструация, те могат да имат доста тъмен цвят, излизат заедно със съсиреци. Да се потърси медицинска помощ е необходимо само в случай, ако отделянето стане твърде богата и ярко червено.
Основните проблеми след раждането при жени

В първите дни след раждането могат да се наблюдават силни болки в долната част на корема, резки, приличащи на двубоя. Не се притеснявайте, това е напълно нормално явление, свидетельствующее за намаляване на матката и завръщането си в старата форма. Често такива болки могат да се появят по време на кърмене, чрез 5-7 дни след раждането болка трябва да се повали.

Проблеми със стол и запек след раждането


След като бебето се появи на светлината, стомахът започва да свикне с новия си състояние, защото по време на бременността тя е силно налягане, което може да стане причина за лоша проходимост на храна и запек . Ето защо повечето майки за няколко часа преди раждането предлагат да се направи клизма, за да се избегне непроизвольных на емисиите по време на появата на дете на светлината.
Ако е така, това е в първите няколко дни след раждането изпражненията на младата майка, може да липсват, ако клизми не беше червата започва да функционира още в първите ден. Ако са минали около 6 дни, а на стола, така и не се нормализира, а след това е необходимо да се консултирате с лекар. Обикновено в такива случаи правят клизма.
Най - важното е да се възстанови нормалното функциониране на в следродовия период, за това е важно да се хранят правилно е да се консумират тези плодове и зеленчуци, които са богати на фибри и облекчаване на проблеми с един стол.

Важно е, че тези продукти не са увредени дете, защото почти всички млади майки се хранят бебето си гърди. Към този универсален продукт може да се дължи на: тиква, тиквички, патладжан, варени моркови и цвекло, круши, ябълки, банани, череши или от цариградско грозде.
Също и за работата на червата повлиява благоприятно сини сливи, слънчогледово или зехтин, което трябва да се консумира по 1 супена лъжица на ден.

Проблеми с мъжа си след раждането: липсата на секс и внимание


Минаха няколко седмици след раждането на детето, за което отдавна е у дома си, заобиколен си дете грижа и внимание, и всичко изглежда добре, но е крайно време да и спомнят за своите семейни отговорности, които, възможно е, сега съвсем не в радост.
Основните проблеми след раждането при жени

Най-често причината за тези неща явление - катастрофалната умора и страх. И ако с умората все още може някак да се обзаложим, страх седи на ниво подсъзнание, които не дава на жената отново да се отворят пред любимия мъж. Първо, младите майки често се оплакват от болки и неприятни усещания след раждането по време на полов акт.
Не забравяйте, че продължавате сексуален живот може да бъде не по-рано от 4-6 седмици след раждането, а за да се избегнат всякакви страхове за не пълно оздравяване на влагалището или матката, тогава трябва да се консултирате с вашия гинеколог.

След като той ще даде добро, което във физиологичен план, който имате, не трябва да остане проблеми.
Следващия момент - "аз не съм привлекателен"! Това е често явление, което преследва много жени, защото фигура от момичешка се превръща в женски.
Не забравяйте, че стягат корема лесно, а мъжки поглед не е толкова придирчив, като жена, много мъже, напротив, много ми харесва появилата се "закръгленост" и "женственост", най-важното, разбира се, на себе си не тичам до наднормено тегло.
В действителност, blunting на либидото - това е нормално за млада майка, защото тялото восполнил нуждата си за майчинството и, докато бебето е още съвсем малък, майка на още едно зверче просто не е необходимо.
Това е причина за намаляване на хормона на удоволствието, който е отговорен за възбуда. Опитайте да възстановите връзката романтика: лек масаж, ароматни масла и романтична атмосфера изиграят своята роля във вашия отдих.
Интересен по темата
Хранене на кърмещи майки след раждането
Хранене на кърмещи майки след раждането
Продукти за хранене на кърмещи майка си: здравето на мама и бебе От началото на бременността жената трябва да се хранят правилно, защото от
Диария при бременност - какво да правя
Диария при бременност - какво да правя
Как за лечение на диария при бременност: комфортен вынашивание дете Вынашивание дете - най-щастливият период в живота на жената. Но той може да