Всичко от света на
модата
» » Какво сме изправени пред есенна депресия

Какво сме изправени пред есенна депресия

8-10-2014, 12:53
1238
0
И тук идва следващата есен: слънце почти не загрява, чести дъждове и киша, на около сиви и мрачни бои, спомени за топло лято дразненето на душата си, но до него сега е още много далеч Според статистиката, есента хандрой, или депресия, както вече е модерно да се нарича, страда всеки пети човек на планетата.
И това не е чудно, кога, ако не през есента дълги вечери, спекулира за смисъла на битието и отдадете на меланхолия. Нека кажем веднага, избягване на есенната депресия е невъзможно, но с него наистина се борят!
Какво сме изправени пред есенна депресия

Защо се получава така? Специалисти твърдят, че есенното хандра провоцируется намаляването на светлата част на деня и смяната на климата, в това време започва преустройство на човешкото тялото различават го биоритми, което води до спад на настроението и сили, до апатия и нежеланию да продължат напред.
И на това, не е положителна на фона, се появяват още и малки житейски трудности: пека с половина, детето отново се държи лошо води, обърквания в работата си и други затруднения, които по-рано човек решал да с гордо вдигната глава, сега той възприема като безпрецедентен вид трудности.
Как да се справят с такова състояние? Отговорът е прост: трябва да се научите да се възстанови тялото си така, че в процеса на адаптация към новите устойчив на атмосферни влияния и житейски условия течеше по-бързо и по-безболезнено.

Трябва да се разбере себе си, след това есенна депресия до нищо добро не води, тя е пред трансфер в по-тежко състояние, което е последвано от загуба на трудоспособност, човек губи смисъл за живот, усещане чувстват безполезни и безсмислени същество.

Такива форми на депресия не е толкова просто да се лекува, трябва да задължителна лекарска намеса. За да не дотягивать до такива малоприятных последици, нека се занимава с премахването на симптоми в момента.

Как да се отървем от есенната депресия?


Най-подходящия ден


Най-първото правило за всеки: отърви се от това на фона на депресия, насочете мислите си в положителна посока. А за да се получи голям тласък на положителни емоции и енергия, над сънливост и отговарят на разсъмване, спазвайте момента на изгрева на слънцето.
Този момент ще ви даде възможност да се увеличи светлата част на деня, а също така се възхищаваме покачва цветове на природата, които ние, за съжаление, виждаме много рядко. Като цяло, старайте се всеки ден да отдели поне половин час разходка в парка или на брега на морето, това може да се направи дори в почивка по време на работа, но в събота задължително опитайте се да се измъкнем извън града или сред природата.
Какво сме изправени пред есенна депресия

Трябва да използват всеки слънчев и хубав ден, с ясно, опитайте се да се насладите на богатството и цветове на есента природата, защото есента - това е особено красива е време, не напразно я превъзнасям много писатели и поети на света.

Сам със себе си


Ако смятате, че в последно време сте натрупали твърде много нерешени проблеми и въпроси, които ви угнетяват и притесняват, след това трябва да им се обърне необходимото внимание.
Изберете вечер, когато няма никой да се притеснява, настанете се удобно в любимия си стол с чаша от любимия си кафе или чай, и выпишите на лист всички проблеми и малките неща, които ви споменавам.
След това обърнете внимание на вашия списък, оценете дълбочина на преживявания, мисли, че трябва да се направи, за да се чувствате комфортно. Много по-лесно да се започне да се действа тогава, когато целите са ясно обозначени.

"Моят дом е моята крепост!"


Още един добър начин, който спомага за подобряване на настроението на есента, е смяната на домашна обстановка. През есента ескалира осъзнаване на рутинна околните неща, особено що се отнася до дома си.
Борбата с депресията помагат на ярки цветове, така че се опитайте да ги видят себе си от всички страни, внимавайте, за да имате на масата винаги са присъствали червени плодове и жълти нюанси, например, портокали, ябълки или банани. Що се отнася до промяна на ситуацията, а след това си помислете, може би ще имате нужда от нов масичка за кафе или диван, да смените старите завеси с нови и белите дробове, това е още един добър начин за увеличаване на светлината в живота си.
Какво сме изправени пред есенна депресия

Смените всички кърпи в ярки и позитивни, да спи в цветастой и сладка пижама, пийте чай от цветни чаши. Както може да ви се струва закупите домашен цветя в ярки саксия, който не може да бъде, между другото, ще се побере във вашата актуална обстановка.

Разработваме и още веднъж се развиват!


Не забравяйте за това, че, на първо място, личност, и себе си никога не е късно да се развиват! Като път в края на краищата, това е много полезно и дори задължително! Опитайте се да си спомня отдавна забравени страсти, които винаги са ви само положителни емоции.

Всъщност отдавна е доказано, че хората, които знаят как правилно да разпределя свободното си време, страдат хандрой много по-рядко или изобщо не знаят какво е това.

А цялата работа е в това, че те винаги от нещо са заети, а половината от тези дела е за тях благо. Може да сте добре боядисани, свирили на музикален инструмент, харесва да правите снимки или да плащате за ръчно изработени.
Идеалният момент да си спомнят за старите страсти, а също и закупуването на нови. Може вие отдавна сте мечтали спра чужд език или искате да се запишат на шофьорски курсове, не чакайте удобен повод, а отиди там, сега!

"В здраво тяло здрав дух!"


От депресия може да избяга, и в буквалния смисъл на думата! По време на спорт, подобрява обмяната на веществата, организмът по-бързо се насища с кислород, което влияе благотворно на работата на мозъка.
Какво сме изправени пред есенна депресия

Най-важното, изберете такава посока, което ви харесва, за да не се принуждават себе си да отида на всяка тренировка, а да отида там с удоволствие. Избор на спортни секции и клубове са толкова големи, че всеки може да намери нещо за себе си: танци , стрийп-пластмаса, нататък, фигурно пързаляне, източни бойни изкуства, йога или фитнес зала.
Не само, че ще подтянете си фигура, така че все повече и подобри собственото си психологическо състояние. Между другото, тук също може да се дължи правенето на секс, както е известно, този процес стимулира производството на хормона ендорфин, които спомагат за релаксация и добро настроение.

Какво да правя през есента?


Направете списък на нещата, които бихте искали да направите в близко бъдеще, те трябва да ви донесе удоволствие, а отделните елементи трябва да се извършва редовно, например, като упражняването и развитието на умения. Дела могат да бъдат най-баналната, но интересни за вас: да ида на кино с приятели, занимания за деца, помощ на родители в градината, пазаруване и така нататък.
Всеки ден правете поне няколко точки от списъка, и ще гледам да не разполагате с време, като за целия набор от дейности и прекрасни около вас неща, може и да се мисли забравил какво е есенна депресия. Още един важен момент - гони зли и тъжни мисли, по-лесно от тях точно няма да стане, а да се отървем от тях ще ви е само в плюс.
Дори може да се възползват от психологическа техника - махните ръка и кажете на глас "Не е мое!". Не се учудвайте, това е много добър начин, важното е, да вярвам в това!