Всичко от света на
модата
» » Защо живеят в чужбина трудно

Защо живеят в чужбина трудно

8-10-2014, 12:53
1173
0
Със сигурност почти всеки човек поне веднъж в живота си, но изникват мисли, че някъде живеят по-добре, отколкото в родината си. Разбира се, колкото хора, толкова мнения, има една категория хора, която по всякакъв начин се опитва да замине за чужбина, друга категория само мечтае, а третата група е настроена много скептично настроен.
И някой, понякога дори се оказва, че за да преминат на страната на своите мечти, след което човек живее, както той разказва дълго и щастливо. Но наистина ли всичко е толкова страхотно? Да кажем с голяма увереност, че не. Навсякъде има своите подводни камъни, които с брега не се вижда, докато не зайдешь във водата и не оступишься.
Защо живеят в чужбина трудно

Какво е, всъщност, преместване? Това винаги нерви, куп проблеми и изграждане на нови съседски връзки. И това е само от апартамент в апартамент на един град, а какво да говорим за преместване в друга страна? Има такова интересно мнение по този въпрос, казват, че това е равносилно да се израждат.
В края на краищата човек като малко дете, започва отново да овладеят нов език, се опитва да учи и, че е важно, да вземат културни навици и самите устои на страната, се опитва да започне нови запознанства. И, най-често възрастен човек в този период се сблъсква с много трудности, защото поемете чужда култура, както и преодоляване на езиковата бариера, се оказва, не е толкова просто. Разбира се, много зависи от възрастта и сила навици на самата личност.
Хората, които са били в чужбина само на почивка, не може да разбере, защо в чужбина е трудно да се живее. В края на краищата, троюродная сестра маминой племенница отиде в чужбина вече 5 години и казва, че триетажни вили, бели яхти и френско вино - всичко това е съвсем реално и лесно там е закупен.
Да, и различни тематични сайтове, които буквално хвана предложения за емиграция в Америка, Испания, Италия и в други страни по света, разказват различни митове за бърза и лесна адаптация. Множество дискусии във форуми такива "знаещи" хора, които говорят за това, че всичко е просто, трябва само да искате. А ето, ако покопать по-дълбоко, това може да се окаже, че всичко е съвсем не така, както ни изглежда.

Какво се случва всъщност?


А всъщност, ако човек се осмелил на такава важна стъпка и все пак си купих еднопосочен билет, а след това, най-често, той минава през няколко стандартни етапа на адаптация, които се избегне почти нереално. Обикновено умствено и физическо тела към живота в чужда страна минава през четири основни точки, тежестта и степента на преносимостта, от които също зависи от много фактори.
Защо живеят в чужбина трудно

Първата стъпка. "Забавно"


Това е етап започва от момента на приземяване на самолети в страната, за която сте мечтали полжизни. Смятате ли, че най-накрая нещо се случи, ще са постигнали това, което искаха, пристигане в нова страна, където всичко е ново и вълнуващо добавя добро настроение, човек е в състояние на еуфория и щастие. Ето само минава месец-два, ако не и по-рано и човек плавно се премества върху втората стъпка.

Втора степен. "Страх"


И тук започва най-забавно. Човек започва да осъзнава, че е добре да се живее там, където ти пука, поне, за което говорят хората около теб, а в чужбина е доста по-различна. И всички митове за това, че в рамките на шест месеца живот на човек е вече толкова се влива, че започва да говори на местния език, съвсем не е неоснователна.
Да, истина е, че един от всеки десет - започва да говори свободно, а останалите остават на етап "Здравейте, казвам се Ваня" и "Как да се мине на някаква улица". Все по-популярни безплатни курсове за емигранти, за които така ярко разказват, помагат малко, защото преподавателите липсва каквато и да е мотивация.
Всичко това започва да влияе на безрезультативные търсене на работа, защото работодателите не бързат да приемат в редиците си косноязычных приятели. Плюс към всичко това, човек започва да осъзнава, че всички тези, на пръв поглед, красиви малките неща и удобства, които през цялото време до чужбина, вече започват да дразнят, основи на живота изглеждат ирационални и неадекватни.
Защо живеят в чужбина трудно

Всяка сфера на живота става необяснимо, а хората, които първоначално бяха толкова приветливи и добри, са станали приличат на изкуствени кукли, които, всъщност, абсолютно всичко, което е равно на това, което ви се случва. Веднага спомням си, родния дом и приятели, които са останали там, всичко лошо се забравя, а се помни само доброто, човек започва лудо носталгия. А на въпроса, къде е по-добре да живее в чужбина или в родината си, изглежда глупаво. Защото отговорът е прост - на гости е добре, а вкъщи е по-добре!

Стъпка трета. "Борба"


И тук всичко се усложнява. Човек вече толкова копнее за дом, че започва да планира обратен ход. Въпреки това, решава да си даде последен шанс и влезе в борбата. Именно в този етап много емигранти се счупи и се отказват от всичко това, към което те толкова дълго вървяха.
Но тези, които решат да опитат, започват да близост с другите хора и дори с течение на времето, намират приятели. Човек се адаптира и се разбира, че той започва да се моля. Много неща са престанали да дразни, а културата е станала по-ясна и в много глупави, на пръв поглед, неща, станали объяснимыми и важни.
И тук разбирате, че за да влезе в последния, четвърти етап на "оцеляване" в чужда страна - това е финишная директен път към щастието и спокойствието.

Трудности и проблеми чужденци в чужда страна


Въпреки това, тези етапи, които са изброени по-горе, това е само общ скелет, който при всеки протича със своите трудности. Някой по-лесно, особено на младите хора и на децата, а на някой може да е трудно, това се отнася и за по-възрастни хора и хора на възраст. Между другото, важна роля играе наличието на прилично образование.

  • Езиковата бариера. И, да не разгласяват, за овладяване на езика, оказва се, не е толкова просто, особено на такова ниво, да учат и да си намерят работа в чужбина. Много хора се сблъскват с това, че като се премести в друга държава, те дълго време не могат напълно да изразят своите мисли, а също и да разберат какво казват местни жители.

  • Бюрократични проблеми. Доста време ще отнеме, за да се справи с всички книжа и документи, които е необходимо да се регистрирате, попълват и навреме да плащате. И виза и разрешение за пребиваване - това е само начало, за които ще последват различни по вид регистрация, разрешение и така нататък, и така нататък.

  • Самота. Това е само на пръв поглед изглежда, че намирането на нови контакти и приятели - нещо житейское, казват те, то и така ще бъде придружен от вашия спиране в нова страна. С течение на времето човек започва да разбира, че за да се намери добър приятел е трудно, а ако е тук все още и докладывается езиковата бариера, а след това и на всички, се появява чувство на безпомощност.


  • Извод може да се направи един - в чужбина да живеят, обаче е необходимо за това оказват голямо количество усилия, да станат праволинеен личност, не е мързелив и активно да научат езика, в края на краищата, именно той може да се превърне в огромна пречка за нормален живот в чужбина във всичките му аспекти и проявления.