Всичко от света на
модата

Алчност детето

8-10-2014, 12:53
1175
0
Представете си ситуацията. Седите на детската площадка, откъдето се спазват, тъй като си ненаглядный дете мирно играе в пясъчника със своя кофички и шпатула. Но ето настъпва момент, когато идва соседская Toni с майка си, Toni, разбира се, също така идва и със своите играчки, но с течение на времето, тя се превръща в интересна игра на вашето дете и той иска да заеме я лопатката.
И изведнъж, си мило и нежно дете, което само се учи да бъде любезен и приятелски настроен, се променя в лицето, притиска към себе си рамото и вика, че няма да се разделя. Познато? Ви става неудобно, вие се опита да разреши конфликта, но все напразно. Децата са разстроени, мама също. Какво да правя?
Алчност детето

Нима детето ми расте алчни и вредно? Как така? Проява на детска алчността на детето - това са пропуски във вашия възпитание, така че да се потърси отговор на въпросите, които трябва само към себе си.
А сигурни ли сте, че са били обучавани детето бъдете щедри? Ще бъде полезно да се знае, че алчността не е вродено чувство, то се придобива с времето и, ако правилно не се отгледа дете може да остане с него завинаги.
Първите прояви на алчност обикновено започват на възраст от две години. Децата, които не са достигнали три години, най-често още не могат да споделят, така че конфликти, основани на тази почва, са неизбежни.

Така че не трябва да се колебаеш и се смущава в този смисъл, детето трябва да се научи, да му помогне да осъзнаят, че такъв имот и, че тя може да се споделя, да получават от това удоволствие.

Как изглежда това от гледна точка на малко дете?


На възраст две-три години на едно дете, най-накрая започва да разбира, че има "свои" неща, а има "чужди". В този период бебетата започват да осъзнават себе си личност, "свои" неща и хора, за него стават собствените му продължение, някаква част.
Така че, когато той отнемат любим влак, той започва да защитава "своя" територия и собственост, в крайна сметка, по същество, са взели част тебе! Съзнанието на детето в този период е много коварен и ранимое, трябва да се ценят и уважават това, което се случва с него, да му помогне да се справи със ситуацията деликатно и без излишна истерия.

Детето може да не споделя, тъй като не му харесва на човек, а може просто да му е толкова силно като играчка, че той не е в състояние да се раздели с нея.

Дори да вземем за пример един възрастен човек, в края на краищата, със сигурност има неща, които не биха искали да заемат дори най-близката приятелка? Така и детето, и това е нормално. Струва най-любимите играчки като цяло се слага в такива конфликтни ситуации, за да този момент тя не дойде никой, но подробно да обясни на детето си, че това не се отнася за всички играчки.

Защо децата са алчни?


Всичко е въпрос на психология. В такава малка възраст повечето деца все още не разбират, че той подарява играчка, не завинаги, а само споделя на време. В малката си главичката, възникват въпроси, на които той не може да намери отговори, например, а защо аз трябва да вземате детето на любимата си играчка?
Ако в такава ситуация хуква майка, която не иска да си дете изглеждаше "жадиной", и започва да отнемат от детето играчка, я предава на друг, при това още и ругаясь и вика на малко дете, за добро е това точно няма да доведе.

Първото нещо, което се появява при детето, в главата ми: майка ми обича това дете повече от мен, така че тя така постъпва.

Освен това насилие, в някаква степен, поведение, води до това, че най-влиятелна в този момент за дете е човек, майка, дава му един пример, който гласи: изберете това, което искате, могат да бъдат сила.
Алчност детето

И с течение на времето, имитира майка си, както това правят всички децата , вашето дете се учи да изберете сила понравившиеся му неща. Най-важното в такава ситуация - това е личен пример, който показва, че споделя с други хора - това е правилно и дори приятно. Не си мислете, че вашите усилия ще отидат в нищото, това не е така, норми на поведение, предвидени в детето постепенно.
Между другото, още една често срещана грешка на родителите си, те се опитват от дълго време да се изолира един от връстници дете, като се има предвид, че това не е необходимо, а когато му дойде времето, детето ще бъде напълно подготвен за такова общуване. Това не е така, детето трябва да включва в колективни игри, трябва да мине време, преди той да разбере, че от това може да се получи наслада.
Само постоянно общува с други деца, хлапето ще могат да научат как да избягват конфликтни ситуации, не без вашата помощ, разбира се. Поканете децата към дома си, ходете на гости при приятели, хайде на детски площадки . А, ако бебето държи добре, тогава къщата може да го насърчи и се похвали, като акцент в неговата щедрост и учтивост.

Как да научим детето си да бъде щедър?


Говорим и да се научим да разбираме


Най-важното, което трябва да се обясни на дете на определени правила, така че той точно е разбрал. Родителите понякога се опитват да решат проблема, определяне на приоритет, мол, половин час играе Вася, и след половин час играе Витя. Това в някаква степен е правилно, но при деца само в три години, започва да се оформя концепцията за времето, преди това за тях е напълно ясно какво означава това.
За да се опита той да се обясни, може да се използва звуков сигнал. Настройте таймера, на всеки половин час, той трябва да играе мелодия, това ще означава, че е време да предаде играчка следващото дете. Бебето ще започне да се разбере, какъв е смисълът, а по време на изчакване може да се запълни с нещо интересно.
Ако конфликтът все пак се случи, тогава казвайте на дете истории, в които се подиграват жадин. Покажете комично, в които се учат да споделят, например, за старуху, която остана с нищо. Разказваме истории за "добри детках", които споделят своите неща, а в замяна получават други играчки, показват фантазия на децата са добре действат на чужди примери.

Личен пример


Много важно е, че родителите сами да спазват определени правила, макар понякога дори и наигранные. Покажете на детето, че майка се разделя с баща вашия сандвич, а татко трябва искрено този обрадоваться и да благодари. Ако дойде приятелка, да вземе заеми имате, например, книгата, ще трябва да покажат на детето колко много ще се радваме, че мама е с нея да сподели своята нещо. Собствен пример - това е най-добрият урок за вашето дете.

И не забравяйте, че понякога е по-добре да се опита да се измъкне от конфликтната ситуация, да се надува от нея пореден скандал или цял урок нравоучений. За пореден път не предизвиква сълзи и скандали, по-добре да не вземат със себе си на улицата скъпи и нови играчки, от тях детето да не споделя никога в живота си.
Учете детето си, че трябва да отида на работа, ако даваш на някого да играят вашите топка, а в това време бебето ще бъде в състояние да играят съседните машината. И, разбира се, не забравяйте, че детето все още трябва да бъде нещо лично, нещо, което той не е длъжен нито с когото да споделят, само тогава той ще може да се научи да се отнася към чужда собственост с уважение.