Всичко от света на
модата
» » Как да се отървем от натрапчиви мнительности

Как да се отървем от натрапчиви мнительности

8-10-2014, 12:57
797
0
Можете постоянно да виждате опасността, там, където всъщност няма? Вие сте свикнали да вярват в най-лошото, а също подозирате, че целия свят е настроен срещу теб, защото всички само се правят, че плетат интриги и изграждат зло? Съпруг закъснява от работа за 15 минути, това означава, че ви изневерява?
Ако поне половината от въпросите сте отговорили честно "Да!", можете да бъдете сигурни, че ще мнительный човек. Ако се обърнем към статистиката, а след това по неговото мнение е, тази не е най-приятната черта на характера, притежава почти 30% от населението на планетата. Най-често това страдат децата и тийнейджърите, обаче, много от възрастните хора също са изложени на такива емоционални проблеми.
Как да се отървем от натрапчиви мнительности

Това е чувство, което позволява в живота си страхове и съмнения, ви пречи да общуват нормално с другите хора, да бъде щастлив човек, които уверено се движи напред по техен живота на пътя.
Трудно да се живее с човек, който е прекомерна мнительностью, но още по-трудно е такъв човек. За да се разбере, как да се отървете от мнительности, трябва да се решат в самия мен, както и да се намерят причините, които пораждат във вас това болезнено чувство.
В края на краищата, мнительными не се раждат, те стават с течение на времето, може сами, а може и с помощта на външни дразнители и естествено, околните хора.

Какво е мнительность и причините за възникването му?Мнительность - това е чувство, което е равносилно на ужас, тя ни кара да мислим, че света се отнася към нас по-зле, отколкото е в действителност.

По принцип, такова чувство застает нас в най-неподходящи моменти, когато човек е излишно емоционална и раним, точно в този момент на нервната система, като никога, е предмет на отрицателно влияние.
Но минава време, и човек се успокоява, мнительность, както и тревожно, не може да продължи вечно. Такава мнительность смятат ситуацията и, по принцип, тя не носи в себе си нещо прекалено опасно и необичайни.
А ето, ако мнительность да е с вас винаги и навсякъде, живеете с постоянен товар от страх и тревоги, недоверий и съмнение, това вече говори за това, че тя се превърна в черта на характера, с която трябва да се справи.

За произхода на


Ако това чувство се превърна в твърда черта на характера, това е доста вероятно, че трябва да се борави далеч в детството, отношенията с родителите и учителите. Често именно неправилни взаимоотношения в семейството стават за нас по първата зернышком, което се поселило в ес ненужни самокритичность, страхове за някои неща, както и несигурност в себе си и откъсната.
Как да се отървем от натрапчиви мнительности

"Да, ами ти си толкова дебела като прасе!", "Това е заради теб при майка ми постоянно ме боли главата!", "Всички деца са нормални, а аз - не слушайте какво!". Много добре, ако никога не трябваше да чуят подобни думи, но те напълно и заедно.
Съвсем логично е, ако човек дълго време да се обадя прасе и крава, тогава той някога замычит и повярва в нещо, което така и да има. В това време, когато психиката все още не укрепна, насажда комплекси за вина и самокритичности много просто, особено що се отнася до юношеството.
Често родителите поставят децата си на завишени изисквания, твърде малко се похвали, но често и се мръщят. Това се случва и така, че в мярката на собствената си несдержанности, родителите се опитват да направят детето си виновни, дори и там, където той изобщо не е виновен, и те го хубаво се получава, защото те за него голям авторитет.

Как да вярваме, ако изневери е най-близък?


Това се случва и така, че причината за появата на прекомерна мнительности се превърна в тъжния опит, който е причинил на морето негативизъм и болка. Това може да бъде много близък човек, от когото никога не чакат на предателство, а той взе и да се промени.
Понякога от такива събития се лекува много трудно, те оставят незаличима следа за цял живот, който пречи на потта да се доверите на нови хора. Същата лоша шега може да изиграе близки приятели или колеги, които са направили в живота си интриги, клюки, злоба и различни видове предателство, което накара човека да се защитава, закрываясь от общо външния свят и търсейки опасност там, където тя не може да бъде.

Като престанат да бъдат мнительным?


Да се преодолее това неприятно усещане да, дори, ако тя се превърна в плътна черта на вашия характер. Въпреки това, за да го преодолее ще се нуждаят от много старание, а също и умения по време на престоя, разбере и приеме, едва след това е възможно излекуване от тази болест. Най-добре е да се използват няколко техники веднага, че ефективността е по-висока, а скоростта на задвижване на живота си в норма се е увеличил.

Разбира се, най-лесното е да се обърнете към психолог, който ще ви помогне да разбере себе си, докопается до източника на проблема, ще ви помогне да осъзнаете цялата същност на проблема, ще ви обясни, каква вреда си живот носи тази черта на характера, распишет всички последици мнительности.

Ако не е възможно да поработите с психолог, може да се опитаме да се справим сами. Ако това чувство не е ваш постоянен житейски спътник, а само временно състояние, което наваксва с вас от време на време, това може да помогне на медитация и релаксация, които помагат за облекчаване на тревожност и паника. Смята се, че тревожност и паника - това е състояние на напрежение, които трябва да стреля. Отлично подходящи процедури, свързани с вода, например, морето или езерото.
Как да се отървем от натрапчиви мнительности

Ако мнительность отдавна и здраво в живота си, тогава може да се опитат да се проследи появата на тревожни мисли, както и техните последици. Например, ако се появи надоедливая идея, например, "човек е късно - той ми е лъжа и измама", "забравих си измия ръцете и яде - разболея и умра", сложи я в бележник , а също и вашите прогнози за събитието. След известно време добавете там и съща реалното развитие на събитията. Ще се изненадате, но и 80% от вашите опасения не се сбъдват.
Допълнителна информация. Ако постоянно ви интересува някакъв въпрос, но вие не знаете за него е точен отговор, да започнете да се тревожите и се присмиват над собствената си психика, превръщайки се в болния недоверчивого до целия човек. Защо? Подозирате мъжа си в измяна? Попитайте го, честно ще получите отговор и ще престанете да се измъчвам. Притесняваш ли се, че имате някаква болест - минете през изпит и ще получите сигурен диагноза. Дори, ако си опасения се оказаха верни, тогава болестта е по-лесно да се изкорени в началото, отколкото да тегли до момента, когато нищо не може да се направи. Могат да приемат истината - много силни хора.

Подреди нещата в травми от миналото, анализирайте тези ситуации, които някога са ви причинени болка, а след това да намери адекватни и обективни изводи, които могат да промените вашето отношение към въпроса. В крайна сметка, ако един човек се е променил, това изобщо не говори за това, че следващата ще е същата.