Всичко от света на
модата
» » Как да се отървете от чувството на ревност

Как да се отървете от чувството на ревност

8-10-2014, 12:58
1303
0
Какво е ревността и откъде произтича? Това чувство е присъщо на всеки човек и мъж, и жена, и абсолютно независимо от възрастта, защото ревнува могат дори малки деца, понякога дори и в удвоенном количество.
Завист - това е особено чувство, което лесно може да се появи на празно място, тя може да бъде насочена към никого, и понякога се стига до абсурда да се разрушава дори и най-силни връзката .
За да се разбере, как да се отървете от ревност, трябва да проникнат в същността на това понятие и да разбере, че с това ще можете да направите.

Ревността - това е психологически вълнения, които са свързани със съмнения в лоялност и любов някакъв предмет, към който са насочени към всички тези чувства.

Ревнува може да бъде по-различен начин, често мъжки и дамски ревност са различни, се смята, че жените са ревниви по-често, но при него те са по-отходчивые, но и ако такова нападение е сполетяла мъжа, тогава това чувство, той ще издържи дълго и мъчително.
Как да се отървете от чувството на ревност

Трудно е да се каже, добро или лошо ревнува, а и като цяло, може да е съвсем нормално чувство за любещия човек, в края на краищата не напразно казват, "ревнува - значи обича". Всичко това е така, становище на тази сметка е много субективно, но често силна ревност не носи нищо добро, тя изводит онзи, който ревнува, а след това и в двоен малко се отразява на партньор.
И, ако в началния етап на връзката това дори може да е по-равно, след това ще дойде един момент, когато такива чувства, просто ще започнат да се "задушават" на друго лице, без да му глотнуть свободно във въздуха. Както е известно, всеки човек трябва лично пространство и, в известна степен, свобода, защото любовта не е трябва да пречи и да се ограничи човек от любимите си дела и интереси.
При правилното определяне на неща, ревност, разбира се, може и да съдействам отношения, дори подгряване на страстта на фона на временно затишие. Но всичко това е само при верни дози, а също и правилно поведение, което най-често липсва, по силата на това, че в пристъп на ревност, човек е сляп и глупав.
Това е следващият извод, че ревността в малки количества е дори полезна, важното е да се научат да контролират своите емоции и да ги упражнява в "точното" време и "правилното" място.

Каква е причината за появата на ревност? • Колкото и да е тъжно да звучи, но ревността най-често възниква именно от чувство за собствената си несигурност. Ревнува, има комплекси, които се изразяват в намалена самооценка, неувереност в собствената привлекателност и способността да обичам някого толкова много, че никакви "други" не могат да замени точно за вас.

 • Друга причина - това е емоционална зависимост от обекта на своето обожание. Човек толкова се разтваря в другия, че той е само и живее им се, абсолютно забравяйки за своите страсти, стремежи, желания.

 • Следващата причина - егоизмът и чувство за собственост. Често се случва така, че човек остава загадка какво е "любов", възприемането му като реалност, в която партньор трябва да ви направи щастливи, съвсем не мисли, че и трябва да го направи щастлив. Эгоисты очакват, че ще ги обичаш, и само в степента, която е необходима точно за тях, не мисля, че човек може да даде точно толкова внимание, колкото му позволява собственото си свободно време. Малко, който разбира, че любовта - това е, в известна степен, жертва, защото именно това чувство кара даване на себе си и се грижи за любимия човек, се появява желанието да направят живота си по-добре. А ревността - това е егоистично чувство.

 • Казват, че на силна ревност в състояние само са много горди хора. Например, такива хора могат да се тревожите за това как те ще изглеждат в очите на други хора, ако партньорът им да се държат като нещо, "не е правилно". Гордост - не е най-лошото чувство, но не го бъркайте с чувство за собствено достойнство. Второ - трябва да присъстват всеки уважаващ себе си човек, а ето гордост може само сляпо препълвайте вашите емоции.

 • И така, как да се отървете от чувството на ревност, ако той те обзема и пречи нормално да се изгради връзката? Много често ревността може да бъде безосновательной, а се безпокойте, тя не е по-малко, отколкото със солидни аргументи.

 • Кой знае откъде ви идва това чувство, може, когато това ви е брутално излъгани, или на очите си протичаха не е най-искрени отношения. Това се случва и така, че човек сам е виновен и започва да мисли, че "всички са такива".


 • Как да се справим със собствената си ревност?


  На първо място трябва да се опита да оправи себе си, а също така и в наличието на аргументи, които ви карат да изпитвате това не е най-хубавото чувство. Ако сте разбрали, че и причини за безпокойство-нещо особено не, в такъв случай трябва да се бори със себе си, в противен случай не е един, дори и най-любящ човек, не може да издържи на такова напрежение.
  Как да се отървете от чувството на ревност

  Опитайте се да намерите занимание, което наистина ще ви разсее и зарадва, защото когато човек нещо е зает, той не е време за безполезни мисли. А ако дейност още и носи удоволствие, това положително ще се отрази върху вашето емоционално настроението, който ще ви помогне да персонализирате по предпочитания от вас начин своите емоции и съзнание. Това е работа над себе си, ще помогне да се справи ви с вашите психологически проблеми, така или иначе, в по-голяма степен.
  Говоря. Именно разговор на души може да донесе своите плодове, опитайте се обясни със своята половина, кажи за страховете и съмненията ви. Разбира се, не винаги е възможно да се постигне разбиране в такива разговори, но ако успеете, това ще бъде голяма победа! Ако партньорът ви наистина ви обичат и ценят вашата нервна система, той поне ще се опита да ви разбере и вашите чувства.
  Ако ревността наистина има своите основания да, това е случаят, разбира се, хозяйское, но може би заслужава да се обмисли, а трябват ли ви тези отношения? Ако човек дава основание да го накара да ревнува, дава воля на своите действия, дори и там, където това не е позволено, тогава може просто да не обича?

  Как да се отървем от ревност съпруг или съпруга?


  Ако сте на "от другата страна на барикадите", т.е. смятате, че партньорът ви е ревнив вас едва ли не до всяка сянка, тогава може да се опита да оправи нещата. Помислете, а вие не давате повод на това, че тази ревност изявление?
  Как да се отървете от чувството на ревност

  Може лек флирт с някой човек или активна приятелство с някакъв, например, одногруппником да изглежда невинен факт, това ми харесва вас човек може да мисли съвсем различно. Ето защо непременно трябва да говоря, обяснете на партньора си своите претенции, а той трябва да ви кажа, че не му отговарят.
  Само чрез взаимно разбиране и търпение може да постигне това, за да ревност намали постепенно до това ниво, което не ще ви попречат да се изгради връзка.