Всичко от света на
модата
» » Как да се превърне в пазарен лидер в своя живот

Как да се превърне в пазарен лидер в своя живот

8-10-2014, 13:13
1051
0
Често хората живеят и не се замислят от какво в живота не всичко е толкова сладко, колкото бихме искали. Промоция по корпоративната стълбица осъществи много трудно или изобщо застряло, животът на семейството не е така, както изглежда на началото. Често дори приятелства допринасят трудно, а в компанията на приятели и изобщо теряешься, да се бърка в догадки, как правилно да си държат в една или друга ситуация.
Но някои хората идват с времето, за да мисли, между другото, е абсолютно правилен и объяснимой, че в себе си е необходимо да се развиват определени качества, за да установят контакт с хората около вас. И това е абсолютно вярно зърно, което е необходимо правилно да се подхранват.
Как да се превърне в пазарен лидер в своя живот

С други думи, трябва да се превърне в лидер, успешна и коммуникабельным човек, за когото се една дузина души, и свое желание. Като с това е свързано семейство, отношения по време на работа и с приятели? Тук няма нищо сложно, просто трябва да помислите в понятието "лидер".
Кой е това? На първо място - това е човек, който поставя пред себе си цел и това е важното, да ги постига. Не е "лидер " на половина", не се случва - без да се цели, както и " лидер " - "просто така".
Това са хора, които знаят какво искат, знаят как да се намери подход към хората и да се постигне с им чрез решаване на много въпроси. Тъй като се превърне в лидер? Повярвайте, вие не сте първият, който задава на себе си този въпрос, а ако вече сте прочели тази статия, то вие сте на първа стъпка за разрешаване на този лесна, но в същото време много полезна задача.

Лидерите не се раждат


И така, първата стъпка. Как да се превърне в истински авторитет? Макар и да битува мнение, че лидер трябва да се роди, това е глупост. В сложно понятие "лидер" включва много качества, които трябва да се развиват още от детството си, но ние за това все още се върнем.
Как да се превърне в пазарен лидер в своя живот

Но ако не сте късметлия и вие решите да им стане само сега, а след това първата стъпка е взето правилно - започнете да четете. На първо място трябва да се разбере, че за теб означава да бъдеш авторитет и сте сигурни, че искате да станат такива.
Да се върнем към детството, в който трябва да построен основни качества на лидер. Да, именно родителите трябва да помагат на детето да се превърне в силна и харизматичной личност, зад които, впоследствие, ще отидат хората. Думи силни, но смисълът им е проста. Ако детето ще искат да направите нещо за себе си, макар и малък беззащитный, то най-добре няколко пъти помислете, отколкото не, аргументировав отказ факта, че дете твърде малък и неопитен. Този комплекс ще остане с него завинаги, детето, като отидете вече зрялата възраст, до голяма степен ще се счита, че той все още е "малък, млад, стар за това.
Но да се върнем към настоящето. Вие все пак твърдо решите да станете лидер. Но лидер на какво? Някакво обществено движение или чаша по пеене? Това, разбира се, на шега, ние отново, а вие не забравяйте, авторитетен човек трябва да има цел. Не може да се превърне в лидер в името на ръководството, трябва да се разбере, че това е само инструмент, който помага за постигане на основната цел.
Трябва да се разбере, че е невъзможно да стане лидер на целия живот, обикновено хората са по-добре проявяват своите способности в определена област. Например, може да е така, на работа или в екип, но не и да носи знамето на първенството, което се провежда в семейните отношения. Но нима за уверен човек има граници? Развитието на техните таланти и умения ще ви позволи да разширите границите на влияние.
Как да се превърне в пазарен лидер в своя живот

Как да стане ефективен лидер?


Така че, вие сте си поставили цел и твърдо сте сигурни, че искате да отида при нея. Но какво да направя? Как да се превърне в истински главарем, който може да вдъхновява и да управляват хора, като това се прави така, като че ли, така трябва да бъде?
На първо място трябва да се решат със своите лични качества. За това попитайте вашите близки и роднини да ви помогне в това. Нека те на лист хартия напишат, кои качества ви липсват, преди да стане лидер, а в обратна столбике напишат тези качества, които ще ви помогнат да се стигне до тази цел.
Това е чудесно упражнение, което позволява да се определи слабите си черти, които задължително трябва да се култивира. Освен това упражнение помага да се повиши самочувствието, с помощта на тези качества, които, според вашите близки, развити имате на добро ниво.

Следващата стъпка - влизай в дневник успех.

Той само изглежда, че в това няма нищо сложно. Всеки ден в него ще трябва да запишете вашите малки победи и късмет, които помагат да се превърне в лидер в екип и по време на работа. Тези записи ще бъдат тези малки победи, които ще помогнат да развиете своя самочувствие, както и даде да се разбере, че не седите на място, а растат. За това постоянно малешевската летвата на своите цели, а заедно с тях и победи.
Следваща стъпка - получи идол. По същество - това също е нещо като лидер, защото за този човек отиват хората, които го слушат, както и мнението му да се оценявам. Общувайте колкото е възможно повече с такива хора, научете се да ги "хитростям" и принципите на живот, те могат да ви помогнем лошо. Можете дори да се учудя, като често такива хора се обичат "поучить" умовете на тези, които за това иска с лекота да разкрива всичките си тайни карти.

Не забравяйте да абсорбира, което ви казват, че е напълно възможно, че вие ще получите конкретен съвет точно за вашия случай.

Книги и аутотренинги - това е добре, но във всички тези източници на обща информация, която е подходяща за всяка обща, а не на определена ситуация.

Между другото, лидери също са различни, например, официални ("лидер " по подразбиране", който е подсилен с ръководен пост) и неофициално, т.е. тези, които избират хората.

Така че тук трябва да се стреми към второ, това се отнася, например, за работа, където е напълно възможно да се превърне от неформален лидер, които подкрепят хора, в реално ръководство. Всичко това е възможно, важното е да привлече подкрепата на хората, това е, на вашия екип.
Следващата стъпка е разбирането. Трябва да се разбере, че за да се превърне в лидер в компанията на приятели или в работния колектив, трябва да вярвате в себе си и в победата си. Иначе не може да бъде, ако вие не повярвате, тогава никой не би повярвал.

Между другото, още една черта на истински лидери - те не се страхуват да грешат.

В крайна сметка, по същество, лидер е онази личност, която може да намерите решение в ситуация, от която, както може да изглежда, че няма изход. И често това е решението да не го лично, а подхваченное от среда, която просто се страхува да го реализираме. А лидер - не.
Така плавно произтича още едно правило, лидер не само умее добре да говори, но и може да слушате внимателно, а най-важното е да се чуе какво се говори около него.

Последното правило - приобщайтесь към друг опит. Сега вече, когато притежават немалым собствения си опит, може да се сравни с непознат, като извлича от нея уроци. Чрез изучаване на материали и занаятите на лидерство, вие ще разберете, къде все още можете да приложите придобитите от вас знания.