Всичко от света на
модата
» » Как да се разведе със съпруга си

Как да се разведе със съпруга си

8-10-2014, 13:16
1088
0
Как да се разведе със съпруга си, ако можете точно са решили, че семейството поддържа няма шанс?

Развод - това винаги е неприятно и травмирующее явление, което, за съжаление, значително участилось в днешно време.

Според статистиката, всеки трети брак е задължително завършва с развод. Сега този процес се извършва доста лесно, особено, ако разводът се извършва по взаимно съгласие и не разполага с малолетни и непълнолетни деца.
Как да се разведе със съпруга си

И това е много добре обяснява толкова силно увеличеното количество разрушившихся семейства. Значително усложнява целия процес на развод, като малки деца и съвместно имущество, не при всички се получава правилно се отнася до феномена на дележки.
Колкото и да е странно, но именно жените по-често стават инициатори за разводите, а не мъжете. Последните, напротив, много рядко се стремят собственоръчно да прекъсне семеен бит.
Най-трудната част от разводи, това, разбира се, децата. Вашите малки неспокойни от самото раждане са ви видели само заедно, и за тях изобщо ненормальна положение, че родителите могат да живеят отделно.
Не само, че самото разбиране на това състояние за дете се пада огромен удар за психиката, така и родителите помагат. Често, възрастните се държат като деца, възмутен и обозленные обиди, започват да се включат в процеса на деца, тунинг срещу единия от родителите забраняват да общува с баща си или майка си.

Всичко това - най-грубата грешка, помислете си, може да ви бъде по-удобно да се поддържа, ако не приятелски, то поне неутрални отношения с човек, който някога е бил за вас близки и любими хора.

Развод със съпруга си, не трябва да се превърне в развод детето с баща си. Ситуация, естествено, са различни, но като цяло, бащата е с точно същите права на детето и ти.

Как правилно да се държат в процес на развод? • На първо място научете се да запази хладнокръвие и достойнство. Анализирайте цялата си живот, бит и морално състояние на децата и, ако се стигне до извода, че така не може да продължи да живее спокойно, без поливания кал и истерия, информирайте за решението си съпруг. Естествено, това не е лесно, особено, когато са се натрупали много проблеми и обиди. Но, колкото по-рано се приближи до въпроса безстрастно и от бизнес гледна точка, толкова по-лесно ще възстанови човешките взаимоотношения вече след развод.

 • За развод процес е преминал по-лесно и по-малко болезнено, по-добре да се обърнете към квалифициран специалист, който ще помогне да се избегнат непредвидени ситуации и недоразумения, ще ви посъветва как правилно да се държат в дадена ситуация, за да не се навреди нито на себе си или ваш съпруг.

 • Не настройте на децата срещу баща си, не посвящайте ги в детайли процеса на развода си, а още повече кавги и перебранок, техните като цяло по-добре се избегне, в присъствието на детето. Детска психика, тонка и неуравновешенна в тази възраст, така че само да нараняват децата си, а не "крайно време е да израснеш и да се разбере защо хората се различават".

 • Идеалният вариант ще бъде, ако се научите да не се обижда на другия. След като са живели много години заедно, вие, разбира се, знаете много слабите места на вашия съпруг, но изобщо не е благородно да упражни натиск върху тях и унижават един друг, използвайки тези знания. Ако искате да се дела за развод не ви донесе враг, а, напротив, с течение на времето подарил на приятел, е добра причина за развод, която ще се обадя на всички, включително и децата, ще се превърне в "не се герои". Да, в края на краищата стана така, че две добри души не са успели да притереться и се разбираме.


 • Дял на имуществото при развод


  Как да се разведе със съпруга си

  Дори ако въпросът с децата е решен мирно, раздел имот не винаги се получава изпълнение по взаимно съгласие. За да се класират в една или друга собственост, трябва да знаете някои от своите права и правата на вашия съпруг.

  Трябва да знаете, че има лична частна собственост на един от съпрузите, който е придобит преди брака, имот, който е придобит чрез дарение или наследяване, както и придобитото имущество за лични средства.

  Имот, който е нажито съвместно чрез брак ще делят между съпрузите по равен дял. И изобщо няма значение кой е вложил повече пари, а може и изобщо да не се вгражда в сила на временна неработоспособност, грижи за бебето, получаване на образование или за изпълнение на домакинството.
  Но има и изключения от правилата. Ще обясним по-просто. Ако преди брака от съпруг е едноетажна къща, а по време на брака, той разшири и стана, например, трехэтажным, така че дори и с баня и прекрасен двор, подобен имот може вече да призная съвместно нажитым и по съдебен ред, собственост ще бъде разделена на равни дялове между съпрузите. Така че, ако през време на брака имущество на един от съпрузите се е увеличил значително за сметка на общите пари и труд на разходите, то придобива статут на обща съвместна собственост.
  Как да се разведе със съпруга си

  Като подкованной по такива въпроси, вие правим по-малко грешки и не попадат в неприятни ситуации, свързани с разделяне на имота.

  По-добре постно свят


  Ако сте решили всички въпроси, свързани с дележкой на апартаменти, коли и други неща, да не се навреди на емоционалното състояние, като на техните деца, така и свое, нещо, помислете, че вие вече сте направили голяма стъпка напред към добри отношения след развода със съпруга си. Как да се поддържа отношения след развода, а може дори и да придобият добър приятел?

  Развод - деликатен въпрос, той се случва да бъде в сила най-различни обстоятелства.

  Най-често, това е грижа на мъжете или на жените към друг човек. Дори, ако се случи така, че да срещна нов мъж, с когото реши да изгради ново семейство, напуска старата, опитайте се да се информира за този факт на вашия съпруг като деликатно е възможно, без да навлиза в обида и унижение.
  Същото се отнася и за мъжете. В продължение на една жена преживява грижа на мъжа е много по-силно и трудно, да попадат в дълбоки психологически депресия. Ето защо, бивш съпруг трябва да се обърне необходимото внимание на бившата си половинка - късно от стандартите на почивка, се грижи за бебето си, се интересуват делата на бившата си семейство и съпруга.
  Как да се разведе със съпруга си

  И, ако той има нова жена, тя трябва да се отнася към този процес с разбиране и гордост за мъжа, че тя е дълбоко морален и възпитан човек.
  И често, идва време и душевните рани стегнати, особено, ако хората се държат разумно и достойно. Случва се дори, така че нови семейства стават приятели, приятелски двойки прекарват много време заедно. И това е разбираемо, защото за толкова години съвместен живот за вас, със сигурност, са се образували общи интереси и сходни възгледи за света, които и допринасят за вашия нов начин на комуникация, но не и като съпруг, но вече в ролята на приятелите.