Всичко от света на
модата

Как да повярвам в себе си

8-10-2014, 13:16
1269
0
"Всички хора са различни". Най-вероятно не веднъж сте чували тази поговорка от различни хора. А ако човек се замисли, какво означава това? Когато ние сме още съвсем малки деца, след което, всъщност, какво ни отличава? Да, нищо особено. Но с напредване на възрастта, се поддава на влиянието на околната среда и възпитание на родители, ние придобиваме определени черти на характера, навици , движим или да не се движим в една или друга посока.
Как да повярвам в себе си

И ето, в зависимост от всички тези фактори, ние ставаме различни. Някой - уверен и успешен политик или танцьор, а някой - закомплексованный и неудовлетворени работник на най-низши офицери, ако като цяло не са безработни. И ето как да повярвам в себе си, ако наоколо вече толкова много успешни и умни, можещи пробиване си път?
Трябва да погледнем навътре в проблема. Защо някой по-успешен, от мен? Аха, да, той е с 3 висши образования, знае 5 езика и знае как правилно да подаде себе си в обществото! А ето живота ми, за съжаление, не преподнесла такава възможност.

Това е една от най-често срещаните грешки - хората обичат да се оплакват от живота и абсолютно не вярват в собствените си сили. Това по никакъв начин да не може да бъде! Защото всичко в ръцете си и само вие сте създател на своя живот.

Ето такава интересен пример от психологията


Напълно идентични ученици по способности, които са разделени на две групи. Всяка от групите дадоха задача с повишена сложност, които за учениците в тази възраст изглежда неразрешим. Една от тези групи заявяват, че задачата на средно ниво и трябва вас се работи. Другият, напротив, обясни, че задачата е много трудна и едва ли ще я решите.
Равносметката е такава: ученици от втори група много бързо са разочаровани от себе си и са се отказали. Първата и съща група помучалась по-дълго и дори е предоставил своите решения, нека дори и да са неправилни.
Следващата точка в психологията на въпроса "Как да повярвам в себе си?", е получения от тази история следствие. Нашето общество е сложило такива основи, че хвалят и ценят само на победител, на човек, който е решил максимално правилно задачата и бе класирана на първо място. А какво е второто?
Как да повярвам в себе си

Дори ако ви се случи да бъде сребърен медалист, а трябва задължително да умее да се гордеем с това. А също така, умейте да поддържа вашите близки и приятели, които се оказаха в същото положение. Това е важно. Попитайте защо? Отговорът е прост.
Човек, който този път не беше достатъчно съвсем малко до победата, поощренный и подбодренный добри думи, е, следващия път може да се постигне много по-голям. А ако човек обрубить в зародиш, не се подкрепят и разочарова, то следващия път, когато той се опитва да не стане нещо да се направи по-добре.

Как е реалистично в себе си да повярвам - съвети и предложения за


На първо място - спрете да се тревожете за това, което имате, че нещо не излиза. Постоянно се измъчват себе си въпроси "защо? А как така?", вие само намаляваш състоянието на собствения си морал и да развият в себе си на никого не са необходими комплекси. Имаме ги и толкова е достатъчно, защо ви е ново?
Настройте себе си в позитивно мислене, да се научите утвърждения. Главното условие за такъв начин на мислене са на одобрение по много положителен начин. Ами, например, не "аз не съм по-зле от другите", а аз "съм по-добре", не "аз няма да го пусна", а "аз със сигурност ще бъде в състояние да победи!". Цялата работа е в това, че подсъзнанието ни улавя само основните мисли, а частица "не" е само един малък елемент на тези мисли, и то просто ги прескача. Тук и се получава - "аз съм по-зле от другите", "аз го пусна" и т.н.

Много важен момент в процеса на "Как можете да повярвате в себе си", е: всяка сутрин преди да излезе за работа или важна среща повтаря - "Аз съм талантлив", "Аз съм красива и успешна", "Аз ще успеем".

"Целта е да има - не виждам пречки". У всеки възрастен човек и дори не е много възрастен човек трябва да бъде определена цел, към която трябва да се стремим и непременно си. Това не трябва да бъде нещо глобално.
Много често, особено след поредица от премеждия и ленти невезенья в живота, е трудно да се върне вярата в това, че животът може да наладиться, сложна цел се поставят съвсем не е желателно. Започнете с прости! Може да се отдавна исках переклеить тапети в стаята, научете се на кръстат бод се бродира, да прочетете книга или да посетите местния зоопарк?
Така че направи го! Психолози препоръчват в такива случаи да се състави списък на нещата, които бихте искали да направите за следващия месец. След като заданието е изпълнено, а може някакъв алинея от задачата си, сложи пред него дебела отметка. Това ще бъде показателно за вашия бутане напред.

За тези, които така и не знае как да повярвам в себе си, психология заготовила още един съвет. Намерете себе си пример за подражание.

Това може да бъде всеки - успешна бизнес дама, политическа фигура, вашият готвач по време на работа, най-важното е човек да е успешен и интересен. Вие ще кажете, че това не е сериозна, казват те, са на възраст подражават един на друг.
Никой не иска сляпо копие на вашия идол, гледайте, как той се държи в обществото, как да комуникира с хората и как изглежда. С течение на времето, като подходящия начин на общуване, правилна стойка и целенасочен поглед, вие ще можете малко по малко да си върне вярата в себе си.
Прегледайте своя кръг на общуване. Това е напълно възможно, че вашите приятели или колеги на работното място изобщо не искат да ви превърна в нещо става в живота. Това се случва така, че хората възприемат друг човек само като съперник в определено начинание.
Как да повярвам в себе си

Ако това е така, постоянно стресово състояние, свързано с този акт, съвсем не е необходимо. Може би си струва да помислите за смяна на работата или за прекратяване на общуване с отделни личности. Не се страхувайте от промените! Те просто са необходими за активен и пълноценен живот.

Как отново да се съживи вярата в себе си?


Това се случва и така, че човек е ходил на живот уверени стъпки, свершал дела и е постигал целите си. Но в живота на този човек настъпил момент, в който "сломил", въведени съмнение в това, че той е в състояние да продължи уверено напред. Още моменти могат да бъдат различни, но резултатът е един - човек е разочарован от себе си и в живота си.
За да си помогнете да излезете от това състояние, трябва първоначално да си зададем въпроса: "Защо толкова се е случило?". След това поразмыслите, а има ли конкретни примери за решаване на тези проблеми. Със сигурност ще ги намерите, но пожалуетесь на условията, които ви пречат да реши този проблем.
След това се опитайте да смачка целия проблем на прости стъпки, за позиции. И така, от 1 голям проблем, който е в състояние лицемерен вас, вие ще получите няколко пустяковых проблемок, които са доста колебливи.

След като вие сте в състояние да се пристъпи към постепенно премахване на решаване на своите проблеми, ще стане постепенно да се върне вярвам в себе си, не е излишно да подкрепи процеса на изпълнението на горепосочените препоръки и съвети.

И все пак, не забравяйте да хвалят себе си! Да, а защо самата себе си няма да направи комплимент за това, че можеш нещо по-добре от другите. Не винаги може да се намери подкрепа и здрава критика от хората около вас. Тя може да бъде с наличие на завист и горчивина от непродадени собствени таланти.
А когато човек не получава на порции "А ти си юнак", той започва постепенно тухнуть и губят желание да творят, да решават проблеми и изграждане на нови цели. Така че не обръщай внимание на отрицателно становище на чужди хора, да реши своите житейски задачи и вярвайте в доброто.