Всичко от света на
модата
» » Как да се отървем от страха от самотата

Как да се отървем от страха от самотата

8-10-2014, 14:04
1379
0
Самотата плаши много хора. В съвременното общество живеем с мисълта, че човек, който няма мач, децата, приятелите задължително нещастен. Така че много хора се опитват да се избегне самотата, а ако това не се направи, те започват силно да се тревожите и се мъча себе си мисли за това, че те на никого в този свят не се нуждаят от.
Опит за самота може да доведе до сериозни психологически проблеми: развитието на комплекс за малоценност, депресия и дори и неврози. Но толкова ли е страшно да бъдеш самотен? Или все пак самота е естествено състояние на душата? Опитайте се да разберете.
Как да се отървем от страха от самотата

Самотата - това е многостранно състояние, тя може да възникне, когато човек никой не заобикаля, но понякога, дори да е в ръцете на собствения си съпруг или кръг от приятели, да се чувстват абсолютно самотен човек. Това зависи само от нас самите!
Не трябва да се страхуват от него. За някои хора - това е най-комфортно състояние. Не всички родени за постоянно внимание, активен живот и много приятели, някой много по-удобно да бъде сам със себе си и със своите мисли. И това е нормално!
Как да се отървем от страха от самотата

От самотата има и своите предимства. На първо място, това е независимост. Не трябва да се извинявам пред никого, обясни и докаже своята невинност. Човек получава пълна свобода на действие, при това, не се страхуват да причинят значими болка. От друга страна, се появява много време за себе си, което може с удоволствие да прекарат на собствените си хобита. На трето място, може напълно да се посвети на кариерата си, не се вълнувам, че у дома гладен мъж.
Но, за съжаление, всичко това не помага на човек да се отърве от гнетущего чувства, да забравите за време - да, но само психологически обучения, обучение способността да общуват с обществото, познаване на себе си ще помогнат да забрави завинаги това състояние.

Как да престане да бъде самотна


Искайте помощ. Неправилно възпитание води до това, че човек от детството и се опитва да направи всичко сам. Независимостта - това е добре, но не всички взваливать на раменете си. Е, да помолите някого за помощ, няма нищо страшно! Не трябва да се мисли, че Можете да причините на човека неудобство и след това той ще бъде лошо за Теб мисля. Напротив, като се научите да моли за помощ, Може да унищожи бариера между Вас и другите хора.
Как да се отървем от страха от самотата

Не може да държи всичко в себе си. Обикновено, самотни хора е затворен и най-вече се страхуват, че хората ще видят слабост. Те не споделят моята радост и мъка, защото са убедени, че другите не са преди тях в никакъв случай. Това не е правилно! Трябва да се споделят своя опит и тогава ще има човек, който да Ви подкрепи. Понякога с самотните хора трудно да общуват, поради факта, че изграждането на "стената", да пробие в която е много трудно. Престани да го правиш, избутваше човека, който Ви предлага помощ, рискувате да влязат във вечен "капана на самотата".
Повишаване на самочувствието. Милиони хора всеки ден се оплакват от неуспешен личен живот. Липсата на втората половина депресира, особено ако Ви вече далеч не 16. Но това не е причина спусна ръце. Колкото и да е трудно това не се направи, Вие сте длъжни да забрави за миналите неуспехи на любов отпред и започнете да покори нови върхове. Хората се срещат любовта и тридесет и петдесет години, всичко зависи от вътрешните усещания и хармония със себе си. Повдигнете главата си, да изправите раменете, почистете външния си вид и осъзнайте, че Сте красиви. Обикнете себе си и тогава заобикалящите Ви отговорят същото.
Излучаем положително настроение. Дори, ако е зле на душата, никой не трябва да знае. До невъзпитан, тъжна жена, мъж едва ли ще иска да се обърне чета. Не трябва да се "изплаши" хора. Се усмихвайте, радуйте всички с добро настроение. Всеки ден отваряйте за себе си нещо ново, да се научите да забележите приятни неща и не забравяйте да ги споделите с хора.
Не седи в четири стени. Седейки вкъщи Вие няма да намерите сродна душа, нито нови приятели. По-често посещавайте обществени места: кино, изложби, библиотеки, семинари. И няма нищо страшно, че първоначално Сте там дойде сам, защото знае, може би точно там Вие ще срещнете онзи, който Ви е така нужен.
Не забравяйте, че с години да се пренасят самотен живот става все по-трудно. Но, коригиране на ситуацията, винаги. Просто трябва да спрат да се страхуват и да се опитате да започнете живота си наново!