Всичко от света на
модата
» » Как да се научите да прощавате на хората?

Как да се научите да прощавате на хората?

8-10-2014, 14:04
807
0
Как да се научим да прощаваме? Този въпрос много хора си задават всеки ден. Човек живее в обществото и тясно комуникира с много хора: на работа, у дома, в магазина, да, навсякъде, където искате. Толкова се случва, че хората около нас не винаги се отличават с добри обноски. Във всеки един момент може да ни нахамить, обиждат, накричать. Разбира се, в такива моменти става неприятно, искам по-бързо да избяга от всички.
Как да се научите да прощавате на хората?

Най-страшно е в конфликтни ситуации е това, че те, първо, се случват постоянно, второ, са в състояние за дълго време, за да изведат човек от себе си. Помислете колко дълго мислите за кавга с нагъл човек в трамвая, с който Ви от сутринта е "късметлия" в надпреварата. А той от своя страна отдавна е забравил за Вас. Така че, защо ние не можем просто да забравим? Цялата работа е в това, че хората не умеят да прощават.
Прошката - това е много сложно нещо. Да се каже, че ни е много по-лесно, отколкото наистина да облекчи душата си. А именно това се случва, когато ние прощаваме. Някои хора са в състояние да се обиждаме на другия човек, през целия си живот. Това им пречи да се радват на живота. Поводи за яд много, понякога те са много сериозни: предателство човек, който обичаше живота, предателството на приятели, или още по-лоши родители, безразличие деца. Каквато и болка не са имали, трябва да се опитаме да простим на насилника. Да простиш трябва всички, защото Имате един живот и не си струва да се харчи в лоши емоции. Прости човек може да има всичко, само да имаш търпение и наистина да искате.

За да простиш, трябва:


1. Не причиняват болка на други хора. Мъдреци прав като твърди, че за промяна на външния свят, е необходимо да се започне със себе си. Ссорясь с хора, които, разбира се, може да се отървете от натрупаните по-рано негативизъм. Но, повярвайте ми, с течение на времето той ще се върне към Вас, само вече от друг човек. Затова бъдете добри и не обижайте на другите хора, особено близките си.
2. За да разбере същността на конфликта. Ако в конфликтни ситуации, жертва сте Вие, не бързайте да започне да плаче и да се организира скандал. Опитайте се, да си вземе в ръце и трезво да оценят ситуацията. Доста често конфликтите произтичат от дреболии. Но по време на спор трудно да контролират емоциите, ние започваме всичко се преувеличава, така че срываемся и дълго време ядосани. За да избегнете това, след спор, ако не Можете да я забравите, напишете на лист хартия какво точно Ви е "болна тема". Погледнете обективно, най-вероятно, тя ще Ви изглеждат забавни.
3. Ще се освободите от негативните емоции. При това не е задължително да се крещи на първа среща човек. Най-доброто средство за да се избавите от стреса - това е спорт и фитнес, най-добре изпълнявате няколко километра. За тези, които спорт досадно, като разреждане, може да се използва релаксиращи процедури: да ида на кино или салон за красота. Само трябва да се настроите към пълно освобождение от негативните емоции.
Как да се научите да прощавате на хората?

4. Разбиране на нарушителя. Това направи много трудно, но никой не е казал, че ще бъде лесно. Поставете се на мястото на насилника, помислете, може би, Сте сгрешили. Ако след анализ на конфликт, сигурни ли Сте, че "трябва" не е заслужено, то не си струва да търси оправдание за обидчику, просто се извинете го.
Как да се научите да прощавате на хората?

5. Направете стъпка към помирение. Дори и в тези случаи, когато абсолютно не са виновни в кавга, не трябва да се чака, докато пред Вас извинятся. Това може и да не чакам. След като направи стъпка към помирение, Ще се освободите от злоба и ще направите стъпка към прошка. За да направим това ще изисква много усилия, но повярвайте, от това Ви стане по-лесно.
6. Да простиш трябва да безкористно. Не се нуждаят от Вашата прошка правят значимо събитие. Запомнете, да се прощава е необходимо само заради себе си. Просто почувствайте, че вече не зависят от ситуацията, и смело живейте по-далеч.
7. Доброто ще спаси света. В конфликтни ситуации е трудно да си спомня с добро, но трябва да опитам. Ако Ви обиди любимия човек, спомни си за прекрасните моменти, свързани с него. Това не означава, че трябва да го забравя държавна измяна, но се прости ще е по-лесно. Ако насилника виждате за първи път, огледайте се наоколо и се опитайте да видите нещо забавно, например, абсурдно дете.
Как да се научите да прощавате на хората?

Да простиш не е толкова трудно, колкото изглежда първоначално. Остава само да намерите в себе си сили и да направи първата стъпка в прощаване на хората около нас. Не си струва да се съглася с фразата, че прошката трябва да се заслужи. Може да бъде Вашето обидчику че не е необходимо. Прощавайте за себе си, забравяме негодувание и бъдете щастливи.