Всичко от света на
модата
» » Как да се удължи усещането за Нова година

Как да се удължи усещането за Нова година

8-10-2014, 14:06
999
0
Много от нас познават ситуацията, когато ние много дълго време нещо да се видим, а от получаване на желаното, не се получи много забавно. При мен това се случва с моя най-любим празник на Новата година. Аз обожавам подготовката за този празник, може би, преди всичко за това, че в навечерието на Нова година се променя света около нас.
По телевизията започват да показват реклами с елементи на Новата година, магазини и супермаркети красят дождиком и гирлянди, разхождайки се по улицата, ни заобикалят навсякъде блещукащите светлинки и мирис на елха. Вечери и разходки стават още по-интересни, особено ако на улицата, малък студ и сняг. Харесва ми бъде празнично меню, декорация на дома, купуват подаръци и по всякакъв начин се подготвят за отбелязването на Нова година. За мен този празник е невъзможно да не се влюбиш.
Как да се удължи усещането за Нова година

Но, ето и един месец чакане след себе си и настъпва дългоочакваната Нова година, но с него не идва усещането за празник, а по-скоро дори известна пасивност. Честно казано, става дори малко обидно. Но, оказва се, че са свързани не с това, което ние "перегораем" в очакване на Новата година, а просто усещането ни развита недостатъчно силно. Разкрийте своята чувственост и тогава не само на Нова година и всеки ден ще Можете да запомните за цял живот.

За да се развие усещане на всички сетива, трябва да:


1. За никого не е тайна, че 90 % от цялата информация ние получаваме чрез зрението. Нашите очи са не само огледало на душата", но и нашата основна връзка с околния свят. За да разкрие напълно зрителни усещания опитайте се да гледам по-красиво. Разхождайки се по улицата, не гледайте в краката си, защото така Можете да отидете, спадане на главата, най-често прегърбен, абсолютно не привличат минувачите и да не забележите ярки цветове около Вас. А повярвайте ми, се чудя винаги има какво. През зимата носете светли неща: шал, рокля, пуловер, трябва да бъдат сочни цветя, и нека нашите очи всеки ден да бъде празник.
Идете на разходка в непознато място, отидете в музей или изложба, вижте цветен филм. Очите ви трябва да се види прекрасно, и тогава зрителни усещания ще Ви даде пълната картина. Нека Вашия дом коледна нощ ще стане страхотно. Гарнирайте го с колкото се може по-ярка: топки, малко дъжд трябва да бъдат разноцветни.
Как да се удължи усещането за Нова година

2. Слухови усещания не по-малко важни за пълноценен живот на човека. Ние постоянно чуваме звуци, шум. Често това ни дразни, защото постоянно натоварване. Единственото нещо, което искаме в тези моменти - това е мълчание. Научете се да не вземе близо досадни Вас звуци. Слушайте хубава музика, звуци от природата и града. Класическа музика ще помогне за успокояване на нерви и ще позволи на ушите Си да се отпуснете. Предварително изберете коледен репертоар, горещи ритми са задължителни!
3. Тръпката от нотки най-интересни. Тренира ги, че Ще помогне на близък човек. Бавно и леко докосвайте се един друг. Завържете си очите, доверете се на тялото си. Върху кожата На милиони нервни окончания, просто ние не ги използваме. Регистрирайте се за масаж. Той не само ще подобри чувствителността на Вашата кожа, но и ще помогне за облекчаване на умора след като подготовка за Новата година. За да усещания от нотки на са били по-силни носят приятна на допир дрехи, тъкани трябва да е мека и не предизвиква дразнене. Поставете Нова година луксозно коприна на роклята. И нищо, че тя ще бъде скъпо, веднъж в годината да се поглезите.
4. Нова година не минава без шумния празник и на голямо количество храна. Но, не може да има всичко в ред, трябва да се прави разлика вкусове. И след това прием на храна ще се превърне в приятен ритуал. За да тренира вкусови усещания промените хранителния си режим. Тя трябва да бъде разнообразна. Позволете си да ядете това, което по-рано никога не Сте опитвали. Дегустируйте нов продукт, бавно, наслаждавайте се на вкуса му. Яжте храни в прясно състояние, след преработка, те губят ценни елементи и витамини. Нека на трапезата на нова година при Вас ще присъстват на леки салати и разнообразие от плодове. Насладете се на официални застольем.
Как да се удължи усещането за Нова година

5. Вдыхайте аромати. От Нова година специален аромат: мандарина, елха, свещи, сняг. Тези аромати ни помагат да се усети идването на празника. Учените са доказали, че с възрастта човек започва по-лошо възприемат аромати. Но това може да се промени. В края на краищата, без усещане на аромати живот ще неполноценной. За начало трябва да се научи да диша правилно, въздух трябва да бъде дълбоко и бавно издишайте спокойно. Купете си нови парфюми, използвайте ги за здраве. Опитайте се да улови приятни аромати навсякъде, където може.
Изпълнява всички тези съвети не е трудно. Като знае, може би това ще ми позволи да запомни среща Нова 2012 година дълго време!