Всичко от света на
модата
» » Като се бори с коварна чувство на завист

Като се бори с коварна чувство на завист

8-10-2014, 14:06
1276
0
Завистта - това е чувство, което всеки човек изпитва през живота си. В нашето общество смятат, че завижда не е добре, за много хора това усещане се свързва с негативно, злостью. Не напразно в християнството завист се отнася до седемте смъртни грехам. В края на краищата, това чувство може да отрови живота ви.
Като се бори с коварна чувство на завист

Видове завист


Психолозите отделят два вида завист: първата е "черен", на нея това и трябва да се страхуват. Това е, когато завист толкова поглъща човек, че той не е в състояние да мисля за нищо друго, освен това, към кого изпитва това чувство. "Черна" - кара хора на необмислени постъпки, те са готови да направят много, за да съсипе живота на околните: унищожи бракът , заместване на работа, понякога дори да отидете на престъпление.
За човек, който поразен от това чувство, не съществуват морални норми. Но това е само в движение, патологични случаи. В края на краищата, както казах по-рано, поне веднъж в живота си всеки човек изпитва чувство на завист. И далеч не всички ставаме фанатичными преследователями. Просто повечето хора изпитват "бяла" завист. Това е така да се каже лек вариант на негативни чувства към друг човек.
"Бяла" завист е в състояние да донесе полза за човек, ако той ще се стреми да постигне същия успех, както и обекта му на ревност. Между другото обект за завист може да стане с всеки човек. Външен вид, кариера, финансово положение, деца, отношения с партньор, че да се говори дори нова рокля може да се превърне в обект за завист. Ако в околността се появи яростни завистник, се старайте по-малко да разговарят с него, и при никакви обстоятелства не е позволено в живота си. Въпреки че най-често се изчисли "черни" завист, лесно, те правят всичко, за да получи предимство и да ни доверие. Ами мога само да препоръча, по-добре да се разбере с хората.

Методи за борба със завист


Но какво да правим, ако това е коварен чувство поразен от Вас. Трябва да се борим и да се опита да разбере себе си. Ако погледнем наоколо, за да можете да видите хиляди хора и всеки да си мечтаят. Ние винаги изглежда, че околните да живеят по-добре. Но не трябва да забравяме, че ние виждаме само външната обвивка. Ние не знаем на какви жертви е трябвало да се направи богат човек, за да живее в лукс. А заядлого карьериста, пост, който Вие сте ревнив, може да се вечер у дома никой не чака. Обект на Вашата завист външен вид позната? Помислете за това, че така изглежда, тя не седи с часове на дивана и завижда на някого, а интензивно да работи над себе си. Направете същото. Направете вашето тяло по-добре.
Като се бори с коварна чувство на завист

Завижда колега, чиято заплата е по-висока и не си заслужава. Анализ на ситуацията обективно, ако не можете да направите това в този момент, тъй като завистта отнема всичките Си мисли, насочете вниманието си. Затворете очи, поемете дълбоко дъх и се усмихва. А сега мисля, че най-вероятно колега имам принос за това, че по-внимателно изпълнила своята работа, и дори ако това не е така, тогава седи и завист, Вие нищо няма да постигнете. Говорете с шефом за рейз, по-отговорен подход към изпълнението на своята работа.

Психолози съветват хората, които постоянно изпитват завист преминете към себе си и да се извърши анализ. Трябва да се напише на лист хартия всичко, за което мечтаете, и да започнете да ги прилагате в живота си.

Завижда на друг брак също няма смисъл. Защото не сте живели с този мъж, така че не знаеш какъв е той. Всички хора имат недостатъци и брак, което Ти изглежда идеално, може така и да не бъде.

Завистта е опасно, че отвлича вниманието на човека от собствения си живот. Опитайте се да се избегне на това чувство, защото Вие сте най-добрите и животът Сте едно. Не е нужно да си харчат на завист към другите хора.