Всичко от света на
модата
» » Как да се направи интересна огърлица със собствените си ръце?

Как да се направи интересна огърлица със собствените си ръце?

7-10-2014, 22:20
1653
0
Във всички времена представителки на прекрасния пол се опитваха някак да украсяват себе си, те винаги проявяваме слабост по отношение на аксесоари, направени от скъпоценни или изкуствени цветни камъни, различни видове "украшения" или сериозни скъпи украса - всичко това е било съпровождано от жена от година на година, и едва ли някога ще загуби своята популярност.
Както се оказа, на практика всяка дреболия, която допълва женски образ, не се използва просто така, за чисто декоративни цели, на всичко има своето обяснение.
Как да се направи интересна огърлица със собствените си ръце?

Колиета и гердани, които са се превърнали се радват на голяма популярност в последно време, винаги е украсена с красива женски гърди, за сметка на тяхната форма, те са в състояние изгодно да се удължи линия на шията и да подчертае линията на брадичката, и дори при силно желание, да се крият някакви малки недостатъци на кожата ( белези големи бенки), като е направил една английска кралица.
Огърлица или колие? Това е едно и същото, или все пак аксесоари са някакви разлики? В битовия език, ние рядко използваме тези две понятия са строго с техните дефиниции, като се има предвид, че такива неща не са нищо специално не могат да се различават. Както се оказа, колие - това е наистина колие, във всеки случай, така че името се превежда от френски език, въпреки че, с на времето, той превежда и стана обозначи малко по-различна.
Основната разлика огърлица от колиета в това, че в първия случай, като украсата трябва да има укрупненную централната част, колие и същи по вид прилича повече на обръч, поставяне на камъни и други елементи в него трябва да бъде груба ориентация на един размер. Ние сме по-късно разказ не бъдем особено арфа на техните разликата, защото, като цяло, понятия наистина много сходни.
Интересното е, колиета е с много древна история на своето съществуване, защото подобни шийни декорации започнали да носят още много отдавна, като например още по времето на Древен Египет те са служили не е просто декоративен елемент образ и символ за принадлежност към определен род или слой на населението.
Големи, малки и елегантен, шик и богати, скромни и минималистические, с тайни магически знаци, или най-обикновени евтини стъкло - колиета и гердани са преминали през век, различна и преображаясь, но така и не губи своята бурна популярност.
В днешния свят на уникални и прекрасни колиета можете не само да закупите бижутери или да купуват в магазините, и най-интересен вариант - да ги направи със собствените си ръце, че не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Какви са колиета и какво е модерно днес?


Избор такива аксесоари, е наистина голям, от модата вече доста отдавна са излезли скромни окачване и тънки верижки, на кон - масивни колиета и гердани, които са създадени под мотото: колкото повече, толкова по-красива.
Как да се направи интересна огърлица със собствените си ръце?

В подобни модни аксесоари може да се използва всичко, което искаш: мъниста, тежки висулки и верижки, изкуствени цветни камъни, кристали, стъкло и кристал, кожа и текстил. Всичко се смесва в общата маса, а на изход - интересни, уникални и наистина шикозни декорации на шията си.
Последната тенденция, която се запазва своите позиции вече не един сезон, това е локално колиета под формата на лента, която се наслагва върху блузы или рокли, като по този начин незабавно преображая обща снимка, като добавите в него елегантни цветове. Между другото, направи такъв мега-популярният външен яка - прости, и съвсем не е задължително да се кандидатира за него в магазин за бижута.

Как да колие-яка със собствените си ръце?


За направата на този нехитрого огърлица ще се нуждае от големи цветни камъни, които могат да бъдат закупени във всеки магазин бродерия или декориране на дрехи. Те съществуват в различни форми и размери, ние сме избрали за своя накладного яка камъни във формата на квадрат и правоъгълници, изберете такъв цвят, за да те съчетание помежду си. Освен камъни ще ви трябва:

 • сатен тесен лента в черен цвят;

 • основа за рамката, на която ще се монтира камъни. Може да се използва пластмаса нищо, ако няма такова, то ще отговарят на всеки материал, който е в състояние да поддържа формата, например, плътна кожа.

 • тел за бижута;

 • лепило "Момент";

 • ножица за работа с тел.


 • Започваме с модел на яката на пластмаса или кожа, това е достатъчно, за да положат кръгла чиния към материала и кръг я по ръба. Отрязани от пластмаса образуван кръг, след това нарязани на по-малка обиколката си средата и правим разрез.
  Получената модел инструмент може да померить на себе си, покажи на дължина и изрежете излишното. По този начин, вие ще имате яката във формата на дъга. Ако искате да получите истинска форма на яката, може да се възползват от готови выкройками, които е пълно в пространството на интернет.
  Как да се направи интересна огърлица със собствените си ръце?

  В основата на нашето бъдеще украса започваме в хаотичен ред записвам камъни, първо образуем един слой. Когато камъчета изсъхне, започваме да се залепят на второ място в тези места, където трябва да се затвори празно разстояние между камъчета на първия слой. Заклеивая основа, е необходимо да се постигне затваряне на всички празни интервали от време.
  На върха на залепени камъни започваме внимателно и хаотично приключи вашето колие, за да му се даде още по-интересен, може да се каже, фатален поглед.
  Между другото, вместо цветни камъни, може да се използва всичко, което пожелаете - мъниста под формата на перли, малки кристали или метални нитове, можете да поставите целия модел или някаква абстракция. Дело е останало е малък: към краищата на колиета приклеиваем ленти, които ще служат завязочками за вашия яката.

  Какво друго може да направи?


  Варианти с различни воротничками, всъщност, далеч не е единственият начин за създаване на интересно и модно колие. Любителите плете от мъниста, можете да използвате своите умения за създаване на такива уникални орнаменти, които рядко се срещат в обикновената продажба, в края на краищата, това колие - това е много досаден и неприятен работа, но резултатът си струва.
  Ярки малки мъниста, които са подредени в сложни мотиви, абстракции, фигурки и тъкат точно няма да оставят никого безразличен.
  Направи огърлици със собствените си ръце може да са почти от всякакви подръчни средства, например плат на ярки цветове, парчета кожа, тъкат, ленти и вериги, и за това не трябва да се овладеят някакви ужасно сложни техники на плетене.
  За особено креативни момичета са подходящи колиета, които може да се направи от морски миди , които могат да се събират на почивка на брега на морето. Интересно, за създаване на модерни и популярни колиета можете да използвате старата и надоевшую бижута месинг, която отдавна е изоставена в прашните шкафчетата.

  Всякакви верижки, медальони и дори обикновени обици могат да бъдат използвани за повторение модерни дизайнерски решения, като основа могат да слязат обикновени мъниста или вериги, които се продават в магазините с шивашката фитинги. Като цяло, ако силно искате нещо, ще остане въоръжете се с търпение и толковыми, майсторски класове, които ще ви помогнат в създаването на вашия шедьовър.