Всичко от света на
модата
» » Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

7-10-2014, 22:28
6726
0
Атрактивен и необичаен начало декор винаги е една да не забравяме и важна черта - той изисква значителни финансови инвестиции. На всички е известно, че над създаването на красиви мебели, вази, полилеи, осветителни тела и други важни неща декор винаги е работила голям брой специалисти, те инвестират там не само своите физически усилия, но и въображение, различни идеи, които, между другото, не е толкова просто да се измисли.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

Въпреки това, малко хора мислят над това, което оригинални и необичайни идеи, които могат да се преведат себе си, и за това не е задължително да има специфично образование, склонност към изкуството или големи финансови възможности. Достатъчно е само в детайлите и подробностите забележите важното е, може от по-простите и обикновени неща се направи нещо неординарное.
Ето защо ние решихме да споделя с вас някои идеи, които ще ви помогнат да разберете как може да се направи красива ваза със собствените си ръце.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

И за това ще ви трябва не толкова много желание и ентусиазъм, малко свободно време, както и няколко необходими материали, които или вече имате в дома си, или се продават и в двата магазина.
Ваза - това винаги е необходимо нещо, което може просто да бъде хубаво и оригинално декорация на вашия дом, а също и винаги е готов да вземе в ръцете си букети от ароматни и многоцветни цветя.

И тъй като ние се опитваме да се поставят цветя винаги в съзнанието, а след това и ваза трябва да бъде достоен, за да и в околния интериор вписывалась, и поддържа общият цвят на букета, защото до голяма степен това ще зависи от външния му вид в уютна обстановка.
Вази могат да бъдат най-различни - от най-малките, в които се поставя един или само няколко цветя, огромни, например, подови, които могат да издържат не повече от дузина рози или други цветя красавици.

За да започнат изграждането на нова ваза, ще трябва да решите какви размери трябва да бъде, а също и каква техника на изработка сте избрали, може би това ще ширити, гравиране на стъкло повърхност, ноември или кракелюр, опции има много, ние даваме пример е само на няколко, най-интересните. Като се знае, може да сте толкова увлечетесь създаването и за декорация на вази, че това ще прерасне в тялото постоянна и сериозна лудост.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

Малки купички за един или няколко цветя


Чаша и топка


Една от оригиналните и много лесни начини - това е ваза за едно цвете, което се състои от обикновен продолговатого чаши и в топка. Топчето е по-добре да изберем някакъв ярък цвят, например, червен или черешово, отрязани от него горната част, като се прави разрез на точно в най-широката част на света.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

Такава ваза, между другото, може да направи дори и най-малкият ученик, тържествено вручив я на майка ми за 8 март заедно с цвете. Самата крушка трябва да надянато на върха на чашата, а "пимпочку", чрез която топка, обикновено надувают, - пропихнуть вътре чаша, в нея сега, ще причини цвете.
Самата чаша, между другото, също е възможно-това се украсяват, например, красив стикер или модел, нарисованным с акрилни бои.

Бутилки и буркани от


Всъщност, направи интересна ваза със собствените си ръце могат да бъдат от най-различни елементи, например, от пластмасови или стъклени бутилки банките или по-малки кутии.
Представяме на вашето внимание вариант с пластмасови бутилки. Ще ви се наложи една цяла бутилка от 1.5 литра, за предпочитане, прозрачна, и парчета от пет пластмасови шишета по 0.5 литра. От всички малки бутилки трябва да режеш гърлото на бутилката, след това по вътрешния контур на бутилката направете четири дупки в голяма бутилка.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

По-добре е, че тези дупки са по-близо до върха, тогава ще остане повече място за вода. Отвори обводятся по контура на бутилката малки бутилки, а след това са изрязани с ножици.
Всички изрязване на малки бутилки се вкарват главата в дупката, създаване на такава оригинална ваза с пет главата, за всяко цвете си дупка. Такава ваза, например, може да се постави на вилата или лятната къща, необичайно и много просто!
Разбира се, можете да направите още по - лесно-отрежете врата от пластмасови бутилки, и всичко това, че от нея ще остане, може да бъде украсена с различни други техники.
Въпреки това, в този случай е по-добре да се обърнете към малък стъклен буркан, като на 1 л обем. Също така за тези цели хубаво подходящи стъклени бутилки с мляко, които имат разтяга врата. Най - лесният начин е лепило буркан отвън накъдрена цветна хартия.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

Просто нарежете я на малки парченца, изберете най-разнообразни цветове. За това тя да е добре приклеивалась е добре да се използва специално лепило за декупажа или обикновен PVA лепило, само разреден с вода в съотношение 1:1. След изсъхване на лепилото, той ще бъде прозрачен, както за пущего ефект ваза може да се покрие прозрачен лак.
Между другото, вместо гофрирана хартия може да нарязани парчета ярки лъскавите списания, изберете ги от около една цветова гама, както буркан обклеиваем плътно, за да не е имало пропуски.

Връщайки се към гофрирана хартия - тя може да бъде, например, нарязани на ивици с различна ширина и се придържа към банката също на ивици, е най-добре да е един въпрос да се реши на друга при поклейке. За същата цел може да се обърне с цветното тиксо.
Още един интересен начин - украса на стъклен буркан вязаным или матерчатым калъф. Този вариант, разбира се, е подходящ за онези, които се сблъскват с техника на плетене и шиене. Тези чанти могат да бъдат, например, се променят в зависимост от времето на годината или в основния цвят на букета.

Правим подовото ваза със собствените си ръце


За това ще ви трябва картонена кутия, различни акрилни бои, акрилен грунд, хартия, латекс, лепило за декупажа и лак. Картонена кутия трябва да бъде висока и тясна, все още може да дойде по-удобно златист прах или същата пръски боя.
Как да направим оригинална ваза със собствените си ръце?

Картонена кутия покрита с грунд, която е необходима за добро налагане на следващите слоеве. След това поставили върху повърхността на кутията парченца нарязан вестник, се папие-маше . Сега вече подготвената кутия покриваме бяла водоэмульсионной боя за вестници изчезна от погледа.
След като първите слоеве започваме да нанесете основния цвят, който ще бъде хубаво видна вече на крайния продукт. Като украса за вази могат да се използват салфетки за декупажа, които се придържат към една ваза така, за да получите различни релефни издатини, всичко това също е покрит с боя. Освобождаване може да покрие златист прах, но така, че просматривался основният цвят е вазата.

За допълнителен декор могат да се използват най-различни елементи, например, златни лента , които може да се сгъва на цветя или панделки, а можете просто ги увийте ваза в небрежном ред. Също са подходящи мъниста и преливащи се цветове, камъчета, може да се направи модел или някаква фигура.