Всичко от света на
модата
» » Как да си направим проста клатч със собствените си ръце

Как да си направим проста клатч със собствените си ръце

7-10-2014, 22:28
1546
0
Вече доста отдавна, този малък, но просто необходим аксесоар, се превърна в незаменим атрибут на женската тоалетна. И това съвсем не без причина, в края на краищата, това е много удобна, а най-важното е винаги елегантен и рафиниран нещо, което с лекота може да се побере във всеки женски образ.
От сезон в сезон, от една колекция в друга, най-разнообразни клатчи и малки чанти не напускат световните модните подиуми, те са налице във всяка шоуто им се влюбват момичета, които са присъщи на напълно различни стилове и изображения.
Как да си направим проста клатч със собствените си ръце

Но, за съжаление, клатч не е универсална, ако отивате на парти, а след това ще ви се наложи вечерен вариант, а на разходка или по работа трябва да се вземат съвсем друг модел.
Естествено, искам да разнообразите гардероба си, но, за съжаление, поради липса на голям избор в магазините или липса на финансова възможност, е да се направи доста трудно, още повече, че клатч - нещо, което не е от най-евтините.
Но това не е причина да се разстрои, всички решен съвсем с помощта на собствените си желания, малки количества материали и фантазия. Ние ще представим на вашето внимание няколко урока, които ще ви помогнат да разберете как да направите клатч със собствените си ръце. Ги прочетете, ще разберете, че в това няма нищо сложно, просто трябва малко търпение.

Какви са клатчи и с какво да ги носят?


Преди да се пристъпи към създаване на самостоятелни модели на тези елегантни и женственных чанти, трябва да се реши с изглед желания клатчика, както и с какво може да се носят, за да изглежда стилно и хармонично.
Как да си направим проста клатч със собствените си ръце

Още буквално преди няколко години клатч е смятан за изключително вечерен аксесоар, той имаше вид на малък чантата, която може да бъде украсена скъпи камъни или кристали. Сега той усреднил област на приложение, сега лесно може да се види в офиса или в ежедневието чорап, което значително увеличава броя на материалите, от които правят клатчи , а също и броя на техните стилове и модели.

 • Кожена клатч може да се дължи на универсален аксесоар, защото лесно да го съчетаете с всякакви дрехи и обувки, но най-добре е тази чанта изглежда с бизнес-костюм или с върха на дрехи, например, с шубкой или дълги палта.

 • Форма клатч - това е странен вариант на подобен аксесоар, те поразяват с разнообразието си: многопластов, стеганные, които имат най-ярки и необичайни щампи, например, с кожа питон или петна на леопард. Такива клатчи може да се носи с всякакви дрехи и по всякакъв повод, важното е, че по своя външен вид и цвят, те се съчетава с основната си дрехи.

 • Лаковый клатч се отнася до представителите на традиционните женски аксесоари, затова и трябва да го носите със същото облекло: елегантно късо или по-дълга черна рокля, както и обувки-лодка в тон малка лаковой чанти.

 • Голям клатч-плик. Най-често тези модели не са никаква декор, техния стил са издържани в сдържан нотках, така че тези модели са идеални за бизнес дами, които често носят в дамска чанта хартия и папки. Съчетава този модел, както вече сте разбрали, с елегантни бизнес костюми.


 • Какво ни трябва за изграждане на клатча?


  Преди да премине раскраивать тъкан, трябва внимателно да се подготвят за процеса на закупуване, ако у дома не са на разположение, всички необходими материали. Ако се интересувате от въпроса, от какво може да се направи клатч, тогава четете нататък, ние се изброят всички необходими материали и детайли, които ще ви помогнат да направите целия процес по-лесен и по-удобен.
  Как да си направим проста клатч със собствените си ръце

  На първо място имате нужда от тъкан, от която ще се създават клатч. Разбира се, да ги шият от най-различни материали: кожа, заместител на кожа, велур, прикриване, ще отговарят на всички меки и плътни материи, защото те трябва да запазят формата си чанта, за да не се превърна в безформена торба.

 • Остри ножици или ножче за раскройки материал.

 • Работни ципове, които могат да послужат като закопчалка, разнообразни любопитни факти за украса: копчета, нитове, мъниста, камъчета, мъниста и други.

 • Креда, хартия за модел, игли и конци.


 • Създаваме оригинален клатч-плик


  Най-добре е такъв клатч правят от едно парче кожа или винил, така че е добре държат форма. За начало определят с размери, нека в нашия случай широчина на плика составит35 см, а дължината в затворено състояние -25 виж За начало рисуваме модел инструмент: вземете лист хартия и на него расчерчиваем сканира вашия клатча.
  Не се плашете, нищо сложно няма, рисуваме един голям правоъгълник, в който има длину50 см, разделете го на половина. Линия, която се проведе в средата - това е и има ред в стадото клатча, а след това го има на дъното. До прямоугольнику пририсовываем триъгълник, които и ще затворят нашия конвертик: височина от върха до средата на другата страна составит18 см, а ширината съвпада с ширина на правоъгълника -35 виж
  Сега, когато имаме форма, във формата на къща, модел инструмент може да се реже и да се прехвърли към тъканта, за да направите това, просто обводим си малък от плат. Отрязани.
  Добавете материал по подобие на стадото, сега трябва да прострочить на шивашката пишеща машина всички линии на стадото, а също и страничните части на линията на шева ще бъде от външната страна, като по този начин декорируя го строг дизайн. Преминаваме към пуговице-закопчалка. В триъгълна част прорезаем малка дупка, в него ще продеваться пуговица. Самата закопчалка пришиваем към дъното, всичко е готово!

  Как да клатч от стари дънки, мъниста или друга тъкан?


  Ако имате в гардероба са разположени наоколо стари дънки, които вече сте точно никъде не оденете, а след това им лесно може да се даде шанс на второ дишане. За такива идеи могат да се обърне и стари панталони от всяка друга тъкан, всичко зависи от вашите желания и фантазии. За създаване на такъв клатча ще се нуждае от още каишка и закопчалка, които лесно може да се закупи във всеки швейном магазина.
  Как да си направим проста клатч със собствените си ръце

  И така, започваме. Отрязани от дънки една брючину, след това выворачиваем си отвътре навън и сгибаем по средата. Отрезной край, трябва внимателно да мига с отстъп 10 мм, след това навътре пъхтя крака предава каишка, имаме го в центъра, а на върха на каишка приемаме навън.
  Място за определяне на каишка за ръка, по-добре прострочить няколко пъти, след това да закрепки. След това сгънете тъканта по този начин, за да простроченный край съвпадна със странично шев на дънки, прострачиваем кътче на 3 см от ръба.
  По подобен начин пришиваем втори кът, постоянно следете за това, че простроченный край не перекручивался, а отстъпи от ръба навсякъде е еднакъв. Сега выворачиваем чанта, с лицева страна тя придобива своята истинска форма.

  Каишка с катарама пришиваем ръчно, след което си клатч почти готов, остава да го украсяват. Всеки може да го направите по свой вкус, например, с помощта на мъниста, scuffs, метални нитове или шевици - всичко това ще изглежда много подходящо. Ние решихме да бродерии от мъниста. За това трябва да се нанесе на желания модел на клатч молив, след което обшить си от мъниста, може, например, да направи цвете или симпатична усмивка.