Всичко от света на
модата
» » Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

7-10-2014, 22:30
6971
0
Тъкане от мъниста - дейност кропотливое и изисква значителни времеви разходи. Но какво невероятно ярки и уникални предмети може да се получи, с овладяването на тази техника на плетене! Не ще се крия, за да разберем как може да се направи от мъниста разнообразие от гривни, медальони, занаяти и многобройни други машинарии, ще трябва да прекарат един час и се чете на един урок по бисероплетению.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Но колко радост и гордост донесе първото си удавшееся произведение! Към този урок е полезно да се включват и деца, работа с педантичен и фин материал и използвайте пръстите си, развива мозъчната активност.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Какво мъниста и кой го е измислил?


Казват, че стеклоделие се е появил още 6 хиляди години назад, във Финикия. Още тогава са правили мъниста от стъкло, които ставали все по-малки и по-малки, постепенно се превръща в бисер. В разцвета на мъниста в нашите територии през втората половина на XVIII век, след това от него правят всичко, което пожелаете - калъфи за неща от бита, украса , портмонета, църковни украшения, те вышивали дрехи и огромни картини.

В днешно време, много популярни украшения от мъниста са сред хипи, между другото, именно те са измислили нанизывать мъниста не на конец, а на въжето.

Мъниста са малки перли, които са малко приплюснутую форма от дупки. Той може да бъде с различни размери, от 1 до 5 мм в диаметър.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Мъниста се случва и продълговата форма, който има няколко лица. Такава мъниста наричат стеклярусом, той също може да бъде различен - от 2 до 8 мм. Мъниста и стеклярус са с изобилие от цветове и нюанси, са матови и гланцови повърхности. От всички тези детайли и ще зависи външния вид на готовия продукт.
За да решат как да се създаде поделку или украса от мъниста, имаме нужда от малко към това да се подготвят. За начало прикупите няколко торбички с мъниста, изберете цветове, съчетани по между си. За да не се се заблуждавайте с конец и игли, по-добре използвайте обикновена голяма рибарска въдица, не е излишно ще бъде наличието на остри ножици.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Как да направим уникална гривна за ръка от мъниста?


За да ширити е удобен и не преподносило неприятни изненади, придържайте се към някои прости правила.

Не си струва взема прекалено дълга оригиналната линия или влак. Вие лесно в нея запутаетесь и цялата работа, която сте свършили до момента, ще отидат на вятъра.

Когато нанизываете мъниста върху въжето, след това обърнете внимание на това, как се намират бисеринки - те не трябва да се гушна един към друг, но и не трябва да е твърде свива. Иначе продукта или не, ще имат ясна форма, или, напротив, ще морщиниться и се навива от силното напрежение. Намерете златната среда.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

За начало нека се опитаме, да направите лек гривна от мъниста, без да навлизам в сложни и сложни схеми. Ако сте начинаещ в този бизнес, то те просто ще се окажат не по силите. Заредете се с енергия на по-леки модели, с течение на времето навлизаме в сложна и уникална схеми за плетене. А, между другото, не винаги всичко, което бясно сложно е най-красивата.

Фенечка "Подарък"


Нанизываем на въжето 4 бисеринки подред. Предава край на въжето на първо бисеринку, образувайки пръстен. След това, наддаване на въжето още 2 нови бисеринки и пропускане на края на въжето през 2ю бисеринку от началото набрани, т.е. в страничната лента в образованном колечке. Набираме на въжето още 2 бисеринки и се предава чрез шеста бисеринку. Тези прости действия се повтарят, докато не се получи ниточку определена дължина.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Мотиви за гривни могат да измислят сами. За него по-добре нанесете фигура на хартия и разукрасьте бисеринки правилния цвят, за да сте сигурни, че цветовете се съчетават. Освен това, като, тази схема, пред очите ви, ще ви бъде по-лесно да не се объркате по време на плетене.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

Как може да се направи сувенирное дърво?


Мъниста ви позволява да създадете не само уникални и най-различни бижута за себе си, но и стилни и необичайни декоративни елементи за дома. Например, много интересно изглеждат шампанско дървета, особено, ако те са в умален вид се повтаря своите истински братя. Например, нека опитаме да направим цветущую сакуру.
Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

За създаване на дърво имате нужда от:

 • розови мъниста два нюанса (50-60 g),

 • зелени мъниста (10 г),

 • тел,

 • конци за ликвидация на тел


 • Да започнем с клони. Целият бисер се смесва в една чинийка, вземаме тел. Тя трябва да бъде с дължина 60-70 см, в зависимост от това, каква дължина искате дърво. Отбелязваме с всеки край по 15 см и продължете. Набираме мъниста, похарчи го така, че всички цветове са смесени, зелен трябва да бъде по-малко. На разстояние половин сантиметър плетат линия, състояща се от 5 бисеринок.
  Те трябва да се образува малки петельки, които са приложени усукан проводник. След като листата се образуват, сложете тел на половина и валцовани си, образувайки една клонка, достигайки до около 15 см, прекращаем усукване. По същия начин подгответе още 50-60 такива заготовки.
  След като всички бланки са готови, ги споделяме в 9 групи, всеки стрък от групи переплетаем помежду си, образувайки големи клони. В резултат 9 клони валцовани по между си, докато се оправям основна и корона и принадлежности клончета.
  Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

  След като готовото дърво се оказа в ръцете си, заматываем на багажника и клонове на конци. За това че дървото е устойчиво, може да се засили в гипс или върху специална стойка.

  Как да направите цветя?  Цветя от мъниста - това е вече по-сложни изделия. Те могат да не успеят от първия път, но не се отчайвайте.

  Имате нужда от мъниста за стъблото, листата и самото бутончика. С помощта на тел, както и в миналото урок, ние започваме да тъкат листа. Бисеринки тагове заедно редовете - 1234321 бисеринка.
  Как може да се направи от мъниста за бижута и изделия

  Необходимо е да направите 5-6 такива листа. Нататък създаваме венчелистчета на цвете, техниката е същата, но сега редове ще имаме 8 а бисеринок: 124 и така, увеличавайки всеки път 2 до 14 бисеринок. Последният, девети ред, действа в ролята на кант, за всеки край на проводник нанизываем на 9 бисеринок и пропускане на тел през първата редица, правим възел. Само trudges 5 венчелистчета. След като венчелистчета и листа готови, се събираме цветя, взети заедно.

  Изправете всяко парче хартия, придайте лепесткам желаната форма. Поставяш на всеки листче един в друг, образувайки роза. Затегнете отдолу завършва тел, формиране на стъблото. Когато пъпка е готов - по същия начин прикрепляем листа, като ги потапяне под листенца. Пофантазируйте с листа, вижте как изглежда един истински цветя, така че можете по-бързо да се приближат до идеала.

  Ако словесни описания уроци ви се струва твърде трудно, опитайте да видите видео уроци на тази тема, които съществува значителен множество в пространството на интернет.