Всичко от света на
модата
» » Как да се науча да бродирам панделки

Как да се науча да бродирам панделки

7-10-2014, 22:30
7207
0
Предвид бързо и интензивно темпо на живот на съвременния човек, правенето на кропотливыми видове бродерия - мулине, мъниста и други, не винаги успява. А ето и бродерия панделки - лесният, бърз, но в същото време много ефектен и благороден род дейности. Много хора идват в наслада от крайния творби на майстори и въпрос на това, как да се науча да бродирам панделки, става все по-популярен. Този метод бродерия едва ли ще ви оставят безразлични, а неговата простота и получаване на бързи резултати само разожжет вашия интерес.
Как да се науча да бродирам панделки

Малко история


Казват, че самият крал на Франция, Луи XV, е имал това необикновено хоби. Той често вышивал всякакви дреболии и раздаривал своя придворен като малки знаци на внимание.
Обемни и ярки снимки бързо дойде на мода и преминали в по-глобални пространство - на дрехи благородници от това време. Със сигурност на всички е известен стил рококо, колко пъти, по време на процъфтяваща във Франция. Елегантен рокли придворните дами и куртки, благородни благородници са станали по-свободни, ярки и обемни.
Как да се науча да бродирам панделки

Освен скъпоценни камъни и ниточных стенописи, добавилась бродерия панделки, която вносила в най-екипировки неочаквани решения. Нищо чудно, че периода на рококо смятат за един от най-красивите и специални, защото екипировки отразяват лукс и двореца триумф на онази епоха.

Благодарение на тази си необычности и финес, бродерия панделки и сега набира популярност.

Всяко просто нещо, украсена с такава бродерия, придобива особен чар и неповторимост. Де да, каквото и да е - дрехи, пастельное бельо , калъфи за възглавници, кутии за бижута и всичко, което желаете. А как красиво и директно изглеждат картини, бродирани ленти!
Как да се науча да бродирам панделки

Струва си само сън малко, изберете любимата си схема за фигурата и да се въоръжиш с цветни панделки, и нов елемент на вашия домашен интериор е почти готов.

И така, какво ни трябва


Като материал, върху който ще се извършва бродерия ще отговарят на най-разнообразни платове - от памук, например батист или сатен, от лен, например, платно, коприна и вълна.

Най-важното е, че материята е достатъчно еластична и стабилна, тъй като при продевании лента през плат, можете да го повреди, а еластичността на тъканите е нужна, за да се лента лесно проскальзывала за игла.

Какви лента, за да изберете?


Смята се, че най-добрият материал за бродиране са ленти от естествена коприна. Структурата му е мека и лесно се поддава на бродерия, коприна лесно да се окаже, както в производствения, така и в домашни условия, което ви позволява да създавате огромно разнообразие от цветове и бои в работата си.
Как да се науча да бродирам панделки

Но лента от естествена коприна се отличават с висока стойност, което е трудно да ги откриете в обикновените магазини. Въпреки това се разочароват нищо, синтетични заместители също са много подходящи за бродерия. За това те да станат по-меки и послушнее, ленти могат да се изпират в топла вода с мек почистващ препарат.

Обърнете внимание на факта, че лентата от сочни цветя, бордо или наситено червено, могат да оставят разводите в основа за бродерия. Така че преди да се пристъпи към процес, тези ленти трябва да са мокри, за да не развали цялата картина.

В зависимост от това, каква фигура искате да се представят, могат да бродирам сатенени или матови панделки, те са различни по ширина - от 3 до 10 mm. Обикновено за бродерия избират тънки ленти, тъй като те по-лесно преминават през кърпа и по-малко перекручиваются.
От широката и съща лента правят въздушната отделни елементи - цветя, листа, панделки и т.н. Ги пришити към основния модел потайными бода, така че можете да разнообразите бродерии и му придават още по-голям обем.
Как да се науча да бродирам панделки

Добра игла - гаранция за успех!


Много важно е, че при преминаване на иглата ляво доста широка дупка, в която и изпълнява лентата. В противен случай, ако силно дръпнете лентата, а след това може да съсипе и в основата, и на самата лента.

Иглата трябва да има широк отвор, за начинаещи, а и не само, рукодельницы може с лекота да пропуснете в нея лента на всяка дължина.

Да Не забравяме и за останалите елементи - пяльцы по-големи, а също и помельче, диметром 15-20 см, за да е по-удобно беше да бродирам малки елементи. Погрижете се за наличието на остри ножици, щипчиков, с помощта на които можете да помогнете на себе си изтегли иглата при особено трудна продевании през кърпа.

Подгответе интересни снимки, които бихте искали да бродира, няколко заточенных моливи, за да прехвърли тези рисунки върху плат. Не е излишно, ще има и такива помощни материали като перли, мъниста, парчета от органза и декоративна дантела, конци мулине. Всичко това ще ви позволи да украсят работата си, да внесете в него своя жар.

И така, започваме


За да се разбере, как се бродира панделки бързо и лесно, въвеждане в курс за създаване на няколко бода, за начинаещи. Съществува само много различни бода, но няма строги правила в тази техника няма. Има само съвети и препоръки.

 • Прав бод. Смята се за най-лесен за бродерия панделки, се използва за създаване на листа с различна форма, дръжки на растенията. С грешен страна пронизва на основната тъкан с игла и да извлече лента на предната страна. Не забравяйте, че лентата не трябва да перекручиваться, с изключение на тези случаи, в които това е необходимо. Затова изправете лента с игла, и в разстояние на желания бод вколите иглата в плата, на парламентарно лентата в нея. Такъв бод може да се направи максимално обемно - изправите лента и подложите под него с молив.

 • Японски бод. Повтаря всички действия, както и в истинския стежке, с изключение на последната. Лентата трябва да мине не само през основната тъкан, но и чрез самата себе си. Побутнете пункция с игла първо на самата себе си, след пиърсинг и основа. Такъв бод позволява да се постигне по-интересни и специфични ефекти при бродерия листа и листенца от цветя.


 • Как да се науча да бродирам панделки

  Листа и лепесточки - това е добре, но как се бродира панделки, цветя, например, роза?

  Тук, разбира се, също има своя собствена технология. За да създадете първо да направим пет бода конци мулине, подходящи по цвят на рози във формата на петолъчка. След това, започвайки от центъра, леко се разстила с роза, като прескочите лента е под бода, а след това върху тях. В тези места, където лентата не иска да се прибира, така както ти би го искал, може да я внимателно вземете някаква гъбична потайными бода до базата.

  Ето такива семпли действия водят до нежен и необичайно произведения на изкуството. В интернет можете да намерите много ваши схеми и чертежи, майсторски класове, посветени на тази тематика.

  Интересен по темата
  Прически с превръзка за коса
  Прически с превръзка за коса
  Красиви прически с превръзка за коса! - Дълги коси - това е прекрасно! Много често съм чувала тези думи и все не се решавах да къса подстрижка.
  Красиви вечерни рокли за пълни момичета и жени (17 снимки)
  Красиви вечерни рокли за пълни момичета и жени (17 снимки)
  Извита форма - това не е извинение да не ходят на важно събитие или, посещавайки ги, носят широки безформени неща. Дори момичето с апетитна фигура