Всичко от света на
модата

Коледни топки с ръце

8-10-2014, 11:32
2823
0
Коледни топки - този незаменим символ на зимните празници. Можете да си ги купите на пазара или да направите със собствените си ръце. По същество това не е от фундаментално значение. Основната задача се състои в това, да топки били, колкото е възможно повече и след това усещането за празник ви няма да оставя нито за минута.

Виждали ли сте някога коледно без топки? Едва ли, а дори ако вие и попадался такъв случай, ние мислим, изглеждаше, че не е много красива. Поне не е толкова празнично.
Коледни топки с ръце

Спомняйки си за Новата година, че за повечето хора, в главата ми се очертава една и съща картина: топъл дом, в който задължително си заслужава горска красавица, украсени с различни красиви топки и дождиком. Съгласете се, такъв модел поражда в душата приятно усещане.
Коледни топки с ръце

На пръв поглед една малка топка няма в себе си нищо особено. Но, защо тогава в продължение на няколко века, той е символ на Новата година. Той разполага с богато минало и свой собствен малък история.
Коледни топки с ръце

История на възникването на коледните топки


Нова година хората започнаха да празнуват преди много векове. В ония времена нашите предци са били особено близки с природата и се опитаха по всякакъв начин да я умилостивят. Духове на природата, в замяна на това се охранява дома и семейството, вярващи в тях хора.
Като свързващ елемент между природата и човека е едно дърво. По-рано всички се поклониха обикновена ябълка, точно нея, облечени на всички празници, а плодовете са били считани за символ на богатство и вечен живот.
Коледни топки с ръце

С течение на времето хората се превърна в обезсилват факта, че през зимата ябълка пада на листата и губи своята красота. Така постепенно се превърна в обект на поклонение друго не по-малко величествено дърво, ела.
Тя е също толкова красива в различни периоди на годината. И най-подходящ за символ на вечността.
За да богове са по-благоприятни за тях, хората са започнали да се украсяват елха. За тази цел, те са се научили да правят най-необичайни украса . Въпреки факта, че ябълка да отстъпи позицията си на лидер на дървото, плодовете му са били украшение номер едно.
Коледни топки с ръце

Нашите баби и дядовци искрено вярваха в това, което става по-сложен отколкото украсете ела, толкова по-успешна ще бъде следващата година. Затова те по всякакъв начин се опитаха да направят декорация по-ярки, лъскави и елегантни.
Разработени хора още през есента на кокошките от най-красивите плодове от ябълки, за да се гарантира, че на Нова година и ги окачи на елхата. Както се досещате, ябълките са прототип на топки.

Ако се вярва на древните коледна легенда, след като ябълки не се изроди, и на бедните хора просто нищо, за да се обличаш коледната елха. Тогава всички се спасиха майстор на стъклени дела. Те выдули от стъкло и мъниста, които визуално са като зрели ябълки.
Откакто хората разбраха, че коледни топки са много по-красиви, отколкото плодове, ябълки. Да, и те се съхраняват много по-дълго.
Сега производство на коледна украса се занимава с цял клон на индустрията. Коледни топки са изработени от пластмаса, стъкло, картон и дори метал. Най-популярни са такива видове дърво коледна топки:

Коледни стъклени топки


Стъклени топчета са най-традиционният вариант за украса на горски красавици. За съжаление, в последно време цената на тези няколко скъп. Но само коледни играчки от този материал имат характерен блясък и новогодишен звънене.
Между другото сега топки могат да имат * на повърхността и да се раскрашенными в най-необичайни цветове.
Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Пластмасови коледни топки


Такива играчки, сега най-распространенны. Основно това се дължи на факта, че цената за тях са значително по-ниски, отколкото на стъкло. Към това пластмасови коледни топки не се разбиват.

А това е огромно предимство, особено когато имате в дома си има лоши котки и малки деца.
Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с логото на


Във връзка с развитие на индустрия, бизнес, сега е модерно да се направи коледни играчки с логото на родния на компанията. Така да се каже, че хората винаги да помниш, където те работят. Тази играчка ще се превърне в чудесен вариант за подарък на новогодишния корпоративе. Доста символично, но от това вие ще получите много положителни.
Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце


Коледни топки, ръчно изработени могат да бъдат нереално красиви. За изграждане на една такава крушка се изисква в един случай 2 часа, а в другия - няколко дни и дори седмици. В основата на капитана на ръчни работи взема обикновена стъклена купа и нататък краси го по своя преценка.

Като украса могат да се използват стразики, боя, коприна, перли и др.
Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Коледни топки с ръце

Предлагаме ви да видите видео уроци за създаване на новогодишните топки със собствените си ръце.