• (8-12-2016, 13:43)   
 •   0   
 •  1319 
Класицизъм в интериора


За классицистическом стил
Като исторически интериор, класицизъм първоначално се появи в дворците. Той дойде на мястото на твърде помпезному и вычурному стил рококо . За разлика от последната, строг класицизъм опростяване на пистата и рационализировал пространство. Този стил се използва като основа античную, предимно гръцка архитектура.
Характерни черти на класицизма в интериора:

 • монументальность;

 • симетрия;

 • геометрично правилни форми;

 • ясни линии;

 • строга форма;

 • логичная планировка;

 • украса: колони, контакти, гипс с използването на характерните за класически орнаменти (меандры, цветни гирлянди, перлени нишки).


 • Класицизъм в нашите домове
  Ако сте решили да направите своята къща в неокласически стил, се уверете, че имате достатъчно място: във всяка стая трябва да има своето предназначение, т.е. наличието на писмено на масата в спалнята не е желателно. Освен това, модерният класицизъм в интериора предполага наличието на високи тавани (минимум 3 метра), въпреки че стаите могат да бъдат и малки по площ. Ако размерът на жилището не ви позволява да използвате този стил е навсякъде, може да се обърнете към елементите на класицизма, например, да се направи на стената фалшиво-колони.
  Класицизъм в интериора включва неяркие, предимно светли цветове на стените и ги отрежете бялата корнизи или други украшения. Не се препоръчва използването на лъскави контрасти. Стената трябва да бъде равна, гладка, хомогенна, а стаята - трябва да има правилна форма. Също така стената може да бъде издаден на текстил. Пода трябва да бъде паркетни или от мраморни плочи. Най-общо казано, класицизъм изисква да се използват в дизайна на естествени и скъпи материали, като камък, коприна, порцелан, дърво ценни видове.
  Осветителни тела в классицизме – масивни полилеи с кристални висулки или стенни лампи с позлатени. Много се вписват перфектно в атмосферата на крушки във формата на свещички. Въпреки това, съвременното акупресура осветление също отговарят на този стил.
  Прозорците трябва да бъдат големи и да даде много на света. Най – добрият вариант- прозорци от дърво; обаче, pvc дограма можете да чертаете под едно дърво. Завеси на прозорците трябва да бъдат тежки; за да те изглеждаха не грубо, по-добре да ги направя от брокат, тафта, гобеленовых тъкани. Пердета, напротив, подбрани от такива материали, че те са били почти невесомыми.
  Мебели за интериора в классицистическом стил избират добро качество, скъпи, статусную. Тук са добре дошли позлата и инкрустации от скъпи материали.
  Като бижута и подходящи огледала и картини в красиви рамки, статуетки и подови вази.
  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора

  Класицизъм в интериора
  Заедно с"Класицизъм в интериора" също четат: