• (16-12-2016, 11:32)   
  •   0   
  •  2139 
Гъвкав корниз


Гъвкав корниз – удобно изобретение, което много помага на собствениците на домове с прозорци нестандартно вид. Гъвкави корнизи и често се прилага и вътре в помещения.


Материали за гъвкави корнизи


Сега се използват два основни вида материали, от които се произвежда корнизи с неправилна форма. Това е алуминий и пластмаса.
Алуминиев гъвкав корниз – корниз с необикновени форми, изработени от алуминиев профил. Такива корнизи страхотно са се доказали, тъй като имат високо срок на служба, здравина, способност да издържат достатъчно големи натоварвания, както и на екологични и сигурността. Защото алуминият не гори и не отделя в атмосферата никакви вредни вещества, дори и при нагряване.
Пластмасов тавана или монтиран на стената гъвкав корниз – също отлично решение, ако ви е необходима конструкция с необикновени форми. Благодарение на използването на съвременни видове пластмаса, като на корниз също е много здрав, а на алуминиева той печели с голям брой цветове, които има. Това означава, че можете да вземете подходящ вариант за всяко помещение.

Прилагането на гъвкави корнизи


Както вече споменахме по-горе, гъвкави корнизи се използват там, където има сложна конфигурация на помещенията. Преди всичко, се прилагат гъвкави корнизи за эркерных прозорци, които са започнали отново да стане популярна. Такива проекти могат да се видят и в частни, и в жилищни сгради. И на такъв корниз подходящ за украса на прозорци в стените, които имат необичайна форма.
Друг често срещан вариант: използването на гъвкави корнизи за баня стая. Обикновено те се разделят на тоалетната от останалата част на помещението и могат да се повтаря всяка, дори и най-невероятни завои, задуманные дизайнер.
Също така широко прилагане на гъвкави корнизи намерили във вътрешната украса на помещения, когато в една голяма стая се разпределят различни функционални зони.

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз

Гъвкав корниз
Заедно с"Гъвкав корниз" също четат: