Всичко от света на
модата
» » Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

14-01-2019, 08:26
11
0
Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня
В Япония държат свещените традиции. В продължение На векове японски национален интериорът запазва характерни черти, непроменен остава и ревностни отношението на японците към чистотата. Това налага отпечатък на съвременния японски стил в интериора, чиито функции уловил въображение на жителите на други страни на света.

Характеристики на японския стил в интериора


Интериор в японски стил ще се хареса на хората, които предпочитат минимализма, лаконичността на интериора, минимум декор, естествени материали за довършване на помещенията. Основните характеристики на японския стил в интериора може да се счита:

 • Сливане с природата: светла цветова гама на помещението – това е цвета на пясъка, камък, млад неяркой листа, бели облаци, понякога се използва в червено (череша) и черен цвят, но не като основен, а под формата на излишни части на интериора.

 • Материали за довършителни работи – естествен или с имитация на естествени (бамбук, пясъчник, ратан, оризова хартия, дърво)

 • Аскетичный набор от мебели, простор и светлина в жилищен пространство, използването на мобилни леки преградни стени.

 • Мебели с едноцветните и гладка плоскостями, лаконичная в изпълнение, е много ниска, като че ли са "светски", на ниски крака или изобщо без тях.

 • Дискретен интериор, липсата на претенциозност и проста красотата на обикновените неща.

 • Поне декоративни елементи, тяхната точност, яснота, изразителността.

 • Използването на природни мотиви в живописта и гравюрах (блуминг клони, птици, животни)

 • Растенията се използват в ограничени количества, строги лаконичных форми. На перваза На прозореца стайни цветя не са поставени, те могат да растат в подови ваза или да се преструвам, че растат само от секс, да стои на масата под формата на бонсай .


 • Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Как изглежда интериор в японски стил


  С помощта на горепосочените характерни черти на интериора и интериор в японски стил заслужава да се опитате да създадете много елегантен и същевременно удобен интериор, който разполага с мир, самосозерцанию, умиротворению. Очевидно е, къщата на съвременния европейците, реши да прилага японски стил в дизайна няма, строго погледнато, точно копие на жилища на самурая. Най-вероятно ще се използват общи понятия, това ще стайлинг под Япония, адаптирана към изискванията и навиците на населението на континента.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Декорация и интериор в японски стил


  Японски стил в интериора не търпи материали, които видимо изглеждат изкуствени. Максимално доближаване до натуральному природен предвид облицовъчни материали – това е задължително условие. Използването на тапети нежни кремави, пясъчни, бежови нюанси с традиционните рисунки бамбук, цветове на клони сакуры ще създаде умиротворенную атмосфера, спалня в японски стил, както и чрез поставяне около леглото фотообои с характерните за Япония изображения по този начин можете да изберете спальную зона в стаята.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Завеси в японски стил в интериора  Японската сляп представлява панел (екран) на правоъгълен или квадратен тип. Тези панели са монтирани на специален карнизе и се движи по него, напълно затворени прозорец с битумна или се крият един зад друг, разкривайки панорама през прозореца. Освен панели използват ролкови щори (дървени, от бамбук, тъканни). Ролкови и панел завеси в японски стил за кухни, спални и други помещения с малки размери в последно време са включени в мода. Те също ги използват, както на екрана, така че нищо да скрие от нескромных на очите, например, закачалка с дрехи.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Интериор в японски стил


  Декор на стая в японски стил е изключително минималистичен, функционална и лаконичен. Нищо излишно! Нищо, че clutters пространство и пречи на свободния потока на енергия в дома. В помещенията се поставят само няколко декоративни елемента. Не всичко едновременно, в този случай е особено необходимо чувство за мярка и добър вкус:

 • картини без рамки, картини, гравюри в традиционен стил;

 • специална ниша (токонома), в която се поставят красиви декоративни елементи;

 • резбовани фигурки окимоно;

 • кукли в национални костюми;

 • традиционните мечове;

 • фен, фенери;

 • осветителни тела строги геометрични форми;

 • живо растение (бамбук, орхидеи) или бонсай – специално организирани малко дърво на всяка порода, с малки листа или борови иглички;

 • икебана (композиция от живи цветя, клони, парчета дърво и така нататък);

 • стилизирани изображения на стените, пердета, дялове – бамбук, сакура, птици, знаци и други подобни;

 • керамична или порцеланова посуда в национален стил, вази.


 • Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Японски стил интериор на апартамент


  Японският стил е един от многото этностилей. Той има характерни национални черти и е много строги правила за подбор на довършителни материали, бижута и мебели, че за европейците може да се окаже необичайно. Може би не си струва ортодоксально следват всички изисквания, а да направи няколко традиционни национални акценти, ако наистина са избрали такъв дизайн на интериора. Японски стил предполага липса на обемисти мебели, гардероби - вградени, без да забележим обков. Вместо тумбочек и скринове за съхранение се използват малки плетени сундучки.


  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Всекидневна в японски стил


  В превод от японски името на хола (обща стая) има значение на "жизнено пространство", тъй като в традиционен японски къщата, тази стая, в зависимост от непосредствените нужди на домакините, изпълнява функции не само правилното, хола, но и кабинет, спалня, антре, трапезария. Голямо помещение разделено на няколко отделни по-малки помещения с плъзгащи се прегради и преносими плъзгащи се врати, които са лесно да се движат, и се получава едно вместительное помещение, подходящо за приемане на гости или семейни мероприятия.
  Интериор на всекидневна интериор в японски стил предпочитат тези, които се интересуват от културата на Изтока, се стреми към баланс на комфорт и строга красота. Мека мебел на ниски крака или изобщо без тях, възглавницата за сядане на пода до низеньким маса за чаепитий, на тепиха от оризова слама (татами), вместо килими, голям прозорец картина и много свободно място. Всички неща се съхранява във вградени помещения-купе, без да обръща внимание на себе си. Никакви пързалки с посуда, библиотеки с книги, струпани в плетени сундучки.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Кухня в японски стил


  Строг минимализъм и незагроможденность пространство, основно преднамереност при избора и подреждането на кухненските мебели е от особено значение в случай нашите малки кухни. Традиционните за Япония са маси на ниски крака, но за нас това може да се окаже не съвсем удобно, затова на мебели за кухня в японски стил, можете да използвате повече от обичайната: маса и столове с нормална височина, но не са масивни, а леки, елегантни. Никаква пластмаса, само естествени материали, естествен текстил.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Спалня в японски стил


  Японски стил в интериора на спалнята – чудесен избор за почивка и нощувка почивка след тежък ден. Най-габаритным елемент от мебелите в японски спалнята е място за спане. Тя представлява правоъгълна матрак, който имат директно на пода или на модния подиум (платформа). Освен това може да легло на съвсем ниски крака или без събития. До леглото са най-ниските нощни шкафчета. Шкафове в обичайния вид липсват, дрехи и бельо, които се съхраняват в стенни шкафове с плъзгащи се врати.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Антре в японски стил


  Както театърът започва с закачалки, тъй апартамент започва с входно антре. Вътрешна украса, на външния вид на мебелите коридора се повтаря на всеки интериор стая в японски стил: незагроможденность, поне декоративни елементи, "светски" мебели, мека, не е драматично осветление. На плъзгащи врати, вградени гардероби могат да се използват рисунки с японски мотиви.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Баня в японски стил


  В Япония за измиване използват традиционната баня офуро от дърво кипарис, в която трябва да седи с кръстосани крака и бутане по коленете си в гърдите. Такава вана е дълбок толкова, че водата да покрива раменете. Все пак, баня в японски стил за европейците може и да се е оборудвана с вана по-познатата форма. Важно е да се използват естествени материали, за декорация: дърво, бамбук за стени, камъчета, камък, дърво за пода. За дома индивидуално застрояване много по-екзотично и природата ще изглежда вградена в пода вана във формата на водоема.
  Японски стил в интериора - дизайн на кухня, дневен тракт, коридор, баня

  Японски стил в интериора на пръв поглед изглежда максимално опростен, но тази простота е измамна. Всъщност е много лесно да се създаде интериор, в който ориенталски традиции не бяха било в дисонанс с навиците на човек от друга култура. Например, за нас е необичайно да седнете или легнете на пода. Спим на възглавница, така че за нас е съвсем естествено да ги видя на леглото. За да не се допусне лубочного копие на японския интериор, най-добре е, може би, да се обърнат към специалисти. И съм уверен в собствените си сили – успешен въплъщение на източна мечти в живота!
  Интересен по темата
  Руско-византийския стил
  Руско-византийския стил
  Руско-византийския стил е много известен в областта на архитектурата. По негово време в Русия той се е променил представа за това, как трябва да се
  Тапети в японски стил
  Тапети в японски стил
  Японски стил, основан на единството на човека с природата, с право се превърна в един от най-популярните. Най-лесният начин за дизайна на интериора
  Стая в японски стил
  Стая в японски стил
  Основната идея на японския стил – единение с природата, разбирането на себе си и на света, и нищо не трябва това да. Точно това трябва да се
  Стая в ориенталски стил
  Стая в ориенталски стил
  Изток нас надделява със своите мистериозна традиции и изискан живота, така че защо да не създаде такава романтика приказка в дома си? Как да
  Стил етно в интериора
  Стил етно в интериора
  Този стил е намерил много фенове и има много посоки и вариации. Всичко за идеи за украса на къщата в стил етно ние ще ви разкажа в статията.
  Японски стил в интериора на апартамента
  Японски стил в интериора на апартамента
  Този стил сдържан, той не търпи излишни украшения, но въпреки това той ще незабравимо хармонично съчетание от усещания за комфорт и екзотика. За
  Японски фен
  Японски фен
  С настъпването на горещите дни много момичета стават готови на всичко, само за да поне малко да се предпазите от застоял въздух. И точно в това време
  Рокля в японски стил
  Рокля в японски стил
  През последните години японската култура заема все повече място в живота на обикновения европейците. Това се наблюдава в много моменти - и суши
  Японски мотиви
  Японски мотиви
  Японски мотиви преображают дори обичайните всички предмети от гардероба, като ги добавите външен вид загадочности и изящество. Ярки, интензивни