Всичко от света на
модата
» » Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

5-10-2014, 16:31
1443
0
Удобство, елегантност и практичност - това са трите основни стълба, върху които се държи огромна част от съвременната мода, стил Casual. И интересното е, че повече и да говори нищо друго не трябва, защото на данни в три третичния напълно характеризира всичко, което трябва да знаете за това, да се обличаш в стил кэжуал.
В превод на български означава "casual" или дори "случаен, помия", но говори ли той за това, че всяка дрехите, които носим в ежедневието, може да се характеризира стил Casual? Нека се опитаме да разбере това?
Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

Ако изляза на улицата и да се спре вниманието си върху всички съседните "леля Маше" или "Валентина Мадам" от близкия магазин, едва ли ще дойде в главата му да се кръщават нейният стил е точно кэжуал. Да и минава момиче в рокля и високи токчета защо нещо не се вписва добре с него, че не е така?
В края на краищата, дрехи, ежедневни и индивидуални данни, всеки от гардеробни, че е възможно, наистина да отговарят на този стил. Ето тук е налице една тънка линия, която се отличава с нормален прозаичен свитерок с дънки от популярния и стилен Небрежно.
Важен фактор, който отличава кэжуал от всички останали стилове, е безупречната елегантност на фона на демократичност, обзавеждане и раскованности. Най-трудното нещо - това е баланс на фона на тази най-творческа безгрижни елегантност, но не се прелее в пълно смесване на стилове и изображения.
И така, какво е стил кэжуал дрехи? В ход много спорове за това, къде се появи това модно посока, въпреки това, повечето експерти са на едно цяло мнението: стил casual произхожда от стила на футболни фенове, движението на които е доста разпространени в края на 70-те години във Великобритания.
Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

Точно по това време футбол се оказа на върха на своята популярност, повечето младежи увлекалось им, посетили футболни мачове, болеше за любимите си отбори, научи речевки и пеят химни. Да бъде футболен фен е изключително модерно и престижно, феновете на образуваха цели групи и коалиции, с течение на времето, преобразовавшись в цяла субкултура на феновете, които очертились собствен стил в облеклото.
Отличителна черта на това движение фенове е облекло на определени марки, например, Lonsdale, Lacoste, Фред Пери и много други, а атрибут на футболните клубове отсъства.
Такова движение на феновете започнаха да наричат себе си "Casuals", типична форма на която се състоеше от съвсем обикновени неща: светло сини дънки, тениска-поло или обикновена ярка риза, стаи за ризи или качулки , спортни обувки, маратонки. С времето, подобно модно посока възприели и фенове на други страни, стил става на едно гише за всички подобни течения.
Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

В съвременния свят тенденции кэжуал стил някои са се променили, например, сега е трудно да се разграничат някои определени марки, които задължително трябва да се обвържат с този стил. По-скоро обратното, някои марки представят част от своите колекции в този стил, все повече склоняясь до функционални и универсални неща, които лесно могат да се носят всеки ден.

Видове Casual-посока


Кэжуал стил лесно може да се нарече един от най-популярните и често срещани, особено сред по-младото поколение, защото той отговаря на всички изисквания на съвременната младеж: практичност, гъвкавост, удобство, красота и елегантност.
Поддържайки такъв стил в собствения си гардероб, е трудно да останат незабелязани, го предпочитат, тъй като женската половина на обществото, така и за мъже, има много тийнейджъри и дори детски колекции. Може би, затова небрежно достатъчно бързо разширява, придобива собствени видове и направления, ще обсъдим още някои от тях.

 • Business casual. По-строг в сравнение с интелигентни кэжуал, стил се характеризира с комбинация от познатата класика и лека демократичност. В бизнес кэжуал се допускат жилетки и пуловери, но също така и липсата на вратовръзка, могат да присъстват елементи на несвойственные строг бизнес стил: двоен ред джобове.

 • Smart casual. Основател на даден вид може да се счита за известния дизайнер Джорджо Армани, който показа на света как може да се облекчи строг бизнес костюм, добавете в него някаква лекота и небрежност, стремежът към свобода и изява дори и в сивия офис всекидневния живот. Основните характеристики на смарт кэжуал са полуприлегающий приятелка дрехи, пуловери, надетые на върха на ризи, липсата на вратовръзка и расстегнутая горна пуговица, строг бизнес костюм, под който надета риза или поло. Свободата стил се изразява във възможността да запретнем ръкави до лакътя или използването на голям брой аксесоари: шалове , шалове, обици, а също и цветово разнообразие.

 • Street-небрежно. Може би най-ярко и съвършено проявление на кэжуал стил, тъй като именно тук липсват почти всички ограничения, пълна свобода на избор, най-спонтанно съчетание на цветове и материи, важното е да не излизат извън основните рамки на елегантна небрежност.

 • Sport-небрежно. Вид, сходен с улица кэжуал, но заедно с това, му се разрежда с дънкови неща, особено, прави дънки и ризи, въображаемо елеци , кецове, маратонки, шапки с широки козырьками, аксесоари под формата на филтър гривни, очила, висулки.

 • Casual Chic. "Направите помия елегантност", създаден от моден дизайнер Нино Черрути, отличителна черта на този стил е умелото съчетание на дрехи прости и минималистичных модели със скъпи и луксозни тъкани. Умение да се комбинират несочетаемое - това е основната характеристика на кэжуал шик.


 • Как да овладеят изкуството на Casual стил?


  Така че там не се говори, а чрез противоречиви кэжуал стил подобава на неговия носител до чувство на перфектен вкус, способността да видите в обичайните ежедневни неща, на същата база за създаването на уникален начин. Много е трудно да се научат да се облича така, и все пак ние ще се опитаме да ви разкрием няколко тайни тази невероятна и интересен стил.

 • Въпреки че всяка една линия описания на това направление присъства думата "помия", опъната спортивки и риза в петънце тук абсолютно не са включени. Стремете се да подчеркнутости в небрежност, добавете акценти, избягвайте неаккуратности и расхлябанности вашия начин. Добивайтесь многослойности, комбинират несочетаемое и ще видите, че ще стане, важното е да не се прекалява!

 • Избиране на следващия образ, добре, помислете дали, където ще се: ако това е обичайният обяд с приятели, а след това може да се носят и с дънки или лосины, а вечер вечеря по-подходящ панталон или рокля. Не забравяйте, че вашият външен вид трябва коренно различно във всеки случай на противоречие: например, облекло за работа или за екскурзия в киното едва ли може по някакъв начин да се припокриват.

 • Кэжуал стил не са прекомерни елементи блясък или шик: дънки в стразинку, огромно количество лъскави бижута, както и други подобни елементи - не се вписват в дискретен начин небрежно. Същото се отнася за обувките: високи шипове и токчета, платформи оставете в миналото, става въпрос за удобство и комфорт, а значи мокасини, балет апартаменти, сандали на ниско движение, слиперы, кецове, ботуши ugg и други леки в движение видове.


 • Снимка стил кэжуал в реалния живот


  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)

  Стил кэжуал в облеклото - нарушаваме правилата (11 снимки)