Всичко от света на
модата
» » Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

5-10-2014, 16:32
9240
0
Мечтата на всяка жена - винаги изглежда млад и стилно, а добре поддържана коса и добре съчетан прическа - най-добрият помощник в тази трудна, но интересен факт. Повечето жени са скептични към кратък стрижкам, са верни, че те не могат да бъдат полирани и женствени, както подобава за всяка нормална представителки на прекрасния пол.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Тези дами, които твърдят, вероятно още не са се сблъсквали с модерен и оригинален прическа Боб, която има уникалната способност да се впише във всеки образ и да се комбинира с всякакъв вид външен вид! С всяка година популярността на такава прическа само расте, прекрасни дами, всички с по-голяма увереност отдават своето предпочитание в своя полза. Може и при вас е дошло време за промяна?
Характеристика на такава прическа се крие в способността да се направи някаква представител на нежния пол по-млади, тя винаги придава определен чар и изисканост в образ, правилно подстриженная и уложенная, тя винаги ще се разпределя от общата сива маса.

Интересно, но, както се оказа, история на прическата Боб произхожда още в средата на миналия век, когато прочутият френски фризьор Антоан дьо пари за първи път представи на светлината прическа с къса коса.
Такова прическа е причинила вълната от скандали и нарушения, защото уважаващ себе си жена, не е трябвало кратко остригать си къдрици. Известната танцьорка Ирен Кастл, който в момента е на върха на своята кариера, е един от първите, след като реши да режеш своите прекрасни дълги коси, които пречеха й да танцува.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Не била пощадена и великата Коко Шанел, която е приела нов вариант на дамски прически, с голямо въодушевление, незабавно примерив прическа Боб и към свой образ и подобие. След такова събитие в света на модата и красотата, тази прическа е обхваната от вълна от интерес и популярност, от година на година стилисти и фризьори привносили своите бележки и корекции в традиционна форма, вдъхновяващи все по-голям брой жени я даде своето предпочитание.
Десетилетия следват един след друг, а прическа боб всичко не губи своята популярност: през 70-те години на вълната на всеобщото на обожание е форма на Боб с красиви и малки вълни, swirls, но в 80-те години в модата влезе растрепанный или, напротив, идеално равен и прав боб.
В днешно време разнообразието на прически и прически боб буквално изумява своите разнообразие: тя се извършва на къси и средни коса, с бретон или без нея, косата в задната част на главата могат да бъдат съвсем кратки, но удължавам за лице, е добре дошъл асиметрия.
Голямото предимство на такава прическа е способността му да скрие недостатъците, леко и интересно обрамлять овал на лицето, а също така придават особено тънка коса допълнителен обем.

Между другото, именно прическата Боб може да се нарече не само стилна и красива, но и практична, в края на краищата, в зависимост от ситуацията, с нейна помощ може да се постигне, като строг бизнес имидж, така и женственного, белия дроб или дори романтично.

Къса прическа само за мъже? В никакъв случай!


Като се има предвид, колко модерни, успешни и известни жени избират именно прическа Боб е трудно след това този вариант прически се нарече мальчишеским. Разбира се, някои прилики има, но голям брой елементи и детайли придават особен женското изящество и неповторимост.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Прическа Боб все още е добре, че има достатъчно голям брой видове, всеки от които има свои собствени характеристики и елементи, които ще бъдат по-добре изглежда в този или друг вид женското лице. Така че, ще видим.

Боб-каре


Един от най-често срещаните варианти на прическата Боб, който е събрал в себе си най-добрите моменти на класическия каре и Боб, основната му разлика от последния, е наличието на бретон, което го прави по-нежна, мека и женствена.
Освен това, боб-каре винаги се изпълнява с допълнителна класификация, но за класическото каре е напълно несвойственно. За да се придаде допълнителен финес в прическа добавете ъгъл: предната къдрици выстригаются по-дълъг от задните, а косата в задната част на главата е малко вдигна над предните.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Един прост прием позволено да се постигне зашеметяващ ефект: прическа повтаря и подчертава линията на скулите, а ако шевелюру зачесать назад, след това лицето се получава от чист дъга коса от ухо до ухо. Интересното е, тази прическа подхожда на жените с почти всеки тип на лицето, единственото нещо, човек трябва да внимава твърде круглолицым дами.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Дълъг Боб


Този вариант ще се хареса на толкова жени, които искат да запазят по-голяма част от дължината на косата си, защото тук къдрици могат да достигнат до най-раменете. Най-добре е този вариант изглежда на обладательницах преки и гладка коса, по-леки къдрици придават на образа на няколко наивен и нежен вид.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Директен Боб


Основната разлика на прическата - тя прави изключително гладки и прави косата, в противен случай това вече не е пряк Боб. Основни характеристики - липса на стъпала, ясни и гладки ръбове, може да се представи бретон. Този вариант не е подходящ за всички, тъй като може да се подчертае някои недостатъци на лицето.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Ассиметричный Боб


Вариант за дръзки момичета, които са влезли в модата сравнително наскоро и завзел вече достатъчно широка аудитория. Неговата оригиналност и оригиналност са в състояние да засенчи себе си несъвършенствата на лицето, както и различна дължина на косата, прави образ безгрижно и игриво.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

По-дълги кичури, които обикновено се оставят имате бретон, го правят образ на момиче, а къса страна ще отвори космическото погледа на елегантността на женската врата.

Разрошена Боб


Още един вид, който изглежда страхотно, както на преки, така и на къси коса, всеки кичур може да има различна дължина, което добавя подстригване своята оригиналност и непринуденост.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

А-боб


В този вариант дължина на бретон съвпада с дължина предни кичура коса, ниспадая крив локоном на лицето, те са добре прикрие кръглата форма на лицето или прекалено широки скули. Изглед отзад такава прическа е точно очерченный полукръг, който напълно се отваря врата.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

Как да се справим с палав коса?


Някои хора вярват, че да се справят с полагането на такава прическа в домашни условия е доста трудно: на снимката или веднага след шоурума на Боб изглежда доста привлекателно, но след първото измиване на главата вече съвсем не е това. Как да се справим? Всъщност тук няма нищо сложно, технологията е много проста, просто изисква наличието на опит и умение.
За това имате нужда от кръгла четка и сешоар и средство за оформяне на косата, пяна или пяна - не е от значение. Важна подробност - щипки за коса, които свързват горните кичури, докато сте укладываете по-ниски.
Прическа боб на средни и къси коси (11 снимки)

След измиване по цялата повърхност на главата на косата трябва да се разпредели средство за подреждане, а след това, въоръжени със сешоар и кръгла пита, се движи от по-долните кичура коса на темето. Къдрици може да бъде леко подкручивать навътре или навън, не е от значение.
Между другото, още по-лесно сложете непокорни къдрици с помощта на големи ролки, разбира се, за тази цел е необходимо малко повече време, но стайлинг ще се задържи по-дълго.

Интересен по темата
Прически с превръзка за коса
Прически с превръзка за коса
Красиви прически с превръзка за коса! - Дълги коси - това е прекрасно! Много често съм чувала тези думи и все не се решавах да къса подстрижка.
Модни прически за овалния лице
Модни прически за овалния лице
Най-добрите прически за овалния лице - експериментирайте за имиджа на Съвременни и модерни прически за овалния на лицето трябва да се подчертае
Обемна прическа за тънка коса
Обемна прическа за тънка коса
Обемна прическа за тънка коса: ефектни прически Тънка коса не може да се нарече женски накити. За редки и тънки косми подчертае красотата им
Като утюжком да оправят косата
Като утюжком да оправят косата
Като утюжком да оправят косата: правилните къдрици Утюжок за коса - универсално устройство, което помага и изправяне, и накручивать къдрици. За