Всичко от света на
модата
» » 10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

5-10-2014, 13:16
11502
0
Кучето - най-истински и верен приятел на човека. Но има породи, които просто са създадени за съществуването на хората. А кои кучета са най-добри и умни?
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Най-добрите и умни кучета


Предлагаме ви топ 10 на най-добрите и най-умните породи кучета в света:
1. Коли . В Шотландия тази порода е призната не само от най-приветливите, но и най-умна. По-рано тези кучета, използвани като овчари, и на животните, те паша дори по-добре, отколкото хората! Дори структурата на челюстта коли няма да позволи тя да захапе твърде силно или да атакува, така че добротата на практика е включена в гените си, и се опитва да разбере агресия са провалены.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Тези кучета са доста срамежливи и се доверяват не веднага, но ако не успее да спечели доверие (а да се направи това е лесно, просто трябва да стане за коли приятел), а след това вие ще почувствате цялата преданост и привързаност на своя домашен любимец. Коли е доста лесно, но се нуждаят от внимание, грижа и обич. Идеален домашен любимец за тези, които мечтаят за куче-друг.
2 . Нюфаундленд - доста голяма работно куче е родом от Канада с страхотен външен вид: дълга коса, масивно тяло и лапи. Но всъщност по характер тези кучета са много, много спокойно, си лаят, те рядко са първите, които никога не нападат.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Такова куче - идеален вариант за семейства, в края на краищата тя ще се превърне в пълноправен член. Раздяла с домакините за такава порода мучительна, те са толкова верни, че ще ви следват навсякъде. Нюфаундленд е изключително изобретателен и умен, той буквално се чувства всичко и във всеки един момент идват на помощ. Пес винаги се опитва да угоди на стопаните си, така че ще правя всичко това. С други домашни любимци като кучета съжителстват бързо и лесно.
3. Голдън ретривър - идеален домашен любимец за децата. Той е изключително търпелив и ще стане за чеда на тази надеждна бавачка. Дори към непознати тази порода често агресия не показва, но в случай на явна заплаха за домакин ще започне да лае.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Тъй като кучетата много умни, те лесно се обучават екипи. Подвижността и активността ви позволява с ретриверами да се играе на открито или у дома. Това куче е силно привързан към хората и винаги се стреми да бъде в обществото, като се избягват самотата. Между другото, такива кучета често стават поводырями или дори сиделками за хора с двигателни увреждания.
4. В списъка е включена лабрадор ретривър , който първоначално е бил куче-помощник за хора, все още породата се счита за работа, така че лабрадори често се използват като водачи. Но благодарение на високото интелект порода се смята за почти универсална, така че от лабрадор може да се направи с помощта на дресура почти на никого. Това е чудесна семейна куче, което ще бъде доброжелателен, не само към членовете на семейството, но и към роднини и гости.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Такива кучета са игриви и активни, което много се харесва на децата. До непознатите лабрадори също се дръпна, мнозина смятат това за недостатък. С други животни, тези кучета се разбираме отлично. Но високата активност изисква повишено внимание!
5. Пудел - уникална куче. Първо, тя е много умна, и на второ място, е в състояние да се адаптират към почти всякакви условия на климата. Родина на тази порода някои смятат, че Франция, а други твърдят, че името е с германски корени.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Този пес е активен, но при това, доста се подчинява и лесно се поддава на обучение. А вниманието му позволява да се съобразяват с настроението на стопанина си и да си взаимодействат с хора. Често от пудели правят цирковых на кучета, така и с други животни, те лесно намират общ език, и при този не се страхуват от непознати и събирания на хора.
6. Продължава рейтинг на най-добрите и най-умните кучета sheltie . Тези сладки и малки кученца много умни. За първи път породата е отгледана в Шетлендских острови. Първоначално тя е била използвана като говеда, но след това се е разпространила по целия свят и все още се смята за доста популярна.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Sheltie - чудесен спътник, приятел и партньор за детски игри. Към непознати, кучето се отнася предпазливо, така че да имат място да бъде и стражеви качества. Но тъй като порода отлично се поддава на обучение, това куче ще бъде само възпрат потенциални врагове, а не лае по всеки насрещното и не се потопите на всички подред. Не забравяйте, че sheltie изисква много време и внимание.
7. Немска овчарка . Тези кучета са много умни и верни. Да, този пес създава впечатление на див звяр, а в действителност към непознати, той ще се отнасят по-предпазливо, а с потенциални врагове може да бъде агресивен и дори жесток. Но стопанина на кучето разбира вземе нещо, а за едно семейство ще се превърне в истински приятел.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Немска овчарка се различава преданост, но може да се адаптира към новия собственик. Заслужава да се отбележи, че макар кучето е много умно и чуткая, но е постоянна и правилна конна обучение тя е необходима.
8. Басет куче изглежда тромава, но това е много хубав: дълго тяло, къси крака, опъната муцуната, висящи ушите, клепачите и бузите. Невероятно, но породата е гончей, а родината си - Великобритания. Такова куче просто е уникален. Това е най-истински човек със своите навици, виждания за живота и принципи.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Той ще се превърне в добър приятел, но понякога ще се опита вас манипулират. Но тези манипулации са толкова сладки и забавни, че се сърди на басет хаунда е просто невъзможно. Тя е пълна с чар и харизма!
9. Ако говорим за най-добрите породи кучета, това не може да се забрави за сенбернаре . Всички ние си спомняме филми с участието на тези огромни прекрасни кучета. Да, куче е голям, но се страхуват от нея, не си струва, тя е много дружелюбна и се различава спокоен нрав. За дете на свети бернар ще стане не само верен приятел, но и здрав нянькой.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Безполезните движения на този пес да правят не ще, така че тя може да изглежда малоподвижным. Но уникални търсачките способности са известни отдавна, така че сенбернары - отлични спасители, които ще намерите на човека дори и пот слой сняг.
10. Австралийската овчарка - умна и вярна куче. Преди това тези кучета на паша стадо овце, а днес често стават полезни членове на семейства. Такива овчарки са отговорни и услужливы, обичат и пазят децата си, а също така се различават и прекрасна памет и бързо запомнят всички отбори.
10 от най-добрите породи кучета в света (10 снимки)

Кучето е съвсем в състояние да приеме напълно съзнателно решение, но при това винаги ще се подчиняват на господаря си. Към непознати хора австралийски овчарки могат да се отнасят по-предпазливо, но това е плюс. С други животни, тези кучета се разбираме добре. Повишена активност изисква внимание, така че с такъв домашен любимец трябва да бъде постоянно играят в действие игри.
Влез добра и умна кучето си, и нека тя ще стане ваш приятел и пълноправен член на семейството.