» » Kangoo jumps - фитнес за отслабване и добро настроение
 • (6-10-2014, 19:30)   
 •   0   
 •  5168 
Днес има голямо разнообразие от дестинации фитнес. В някои има елементи на танц, други предполагат използване за тренировки обувки на токчета. Но съвсем наскоро се появи и още една посока - Kangoo jumps.

Какво е това?


Kangoo jumps с английски се превежда като "скокове кенгуру". В действителност, в скокове и е същността на тренировки. За първи път за такъв необичаен посока научили в средата на миналия век в Източна Европа, но доработали го съвсем наскоро в Северна Америка. И сега скокове кенгуру покоряют целия свят.
Kangoo jumps - фитнес за отслабване и добро настроение

Най-главната особеност на този посоката на фитнес - чрез използването на специални обувки. До стъпалото на обувки прикрепени полусферические части, като в средата на скок, която осигурява сфери на мобилност и позволява занимаващи се скача в подобни обувки. Надмощие представлява нещо подобно на основата на ролкови кънки, но, разбира се, вместо колелце тук пружинящие платформа.

Какво дава на Kangoo jumps?


И така, какво може да даде на тренировка Kangoo jumps? Ето и основните им предимства:

 • Натоварването върху гръбначния стълб, а също и на ставите на коленете и таза е минимална, така че, първо, вие не ще изпитвате дискомфорт, второ, да се предпазите от наранявания. Изненадващо, но при бягане натоварването на краката, намалява на 80%, при това всички мускули работят, и изгаря мазнините.

 • Занятията ще се включи и укрепване на почти всички мускули, дори тези, които обикновено не работят при стандартни натоварвания. Мускулите на гърба, ръцете, натиснете , бедрата и задните части, ще стават по-релефни.

 • Такива натоварвания са много полезни за дихателната и сърдечно-съдовата системи. Вие дишате по-често от обикновено, а това дава възможност за укрепване на дихателната система и подобряване на тяхната работа. Също тренира сърцето, която започва да работи по-добре и слаженнее.

 • Тъй като дишането учащается, а работата на сърцето се подобрява, обогатена с кислород и хранителни вещества кръв се доставя до всички органи и по този начин значително подобрява тяхната работа. Оказва се, че целият организъм започва да функционира гладко и безпроблемно.

 • Това не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед! Дори начинаещ или неподготвен човек ще може да се тренира. Тази посока на фитнес няма възрастови ограничения.

 • Фитнес Kangoo jumps е много полезно за отслабване. Така, за една получасовую тренировка може да изгори ред 700-1000 калории. Всичко зависи от вас и от интензивността на тренировката. Но във всеки случай това е много по-ефективно, отколкото лек джогинг или просто аеробика.

 • Това е много интересно и забавно! Скочи обичат много (и не само деца), така че тренировка ще ви удоволствие и ще получите много положителни емоции. От апатия и депресия няма да остане и следа.


 • Всички ли могат да участват?


  Kangoo jumps - фитнес за отслабване и добро настроение

  Противопоказания почти липсват, но все пак някои ограничения съществуват.

 • Ако имате заболявания на сърдечно-съдовата система, непременно съобщете за това на преподавателя и преди започване на занимания задължително се консултирайте с вашия лекар. Но за тренировка са напълно възможни, само за вас треньор индивидуално изберат програма, подразумевающую минимално натоварване.

 • Не си струва риска при сериозни заболявания на опорно-двигателния апарат. Въпреки че са извън екзацербация да се ангажират да, понякога дори е полезно. Натоварването на ставите е минимално, така че значителна вреда не причините.

 • При обостряне на хронични заболявания или при остри инфекции от тренировките е по-добре да се откаже.


 • Що се отнася до възрастта, тук ограничения няма, така че да могат хора от почти всички възрасти, дори и деца над 6 години.
  Някои видове фитнес, са противопоказани за хора със значителен излишък на телесна маса, но Kangoo jumps могат да правят почти всичко.

  Специални обувки


  Kangoo jumps - фитнес за отслабване и добро настроение

  Без обувки занимания не са възможни, така че тя ще трябва в никакъв случай. Можете да я купите или наемете. И тук възниква няколко въпроса.

 • Каква е цената на двойка? Струва си да се отбележи, че тя е доста висока и е около 10-15 хиляди. Ако решите такива обувки под наем, това също съвсем не е евтино. 30 минути ще ви 200-300 рубли, така че, ако планирате да се отдадете редовно, тогава си струва да прекарат един път.

 • Удобно ли е да ходи на подобни обувки? Трудно ли е? Този, който за първи път слага тази обувки, се чувства неудобно и необичайно. На първо място, на 20-30 сантиметра се увеличава растежа. На второ място, на първо място да ходят, и още повече да се отдадете на необичайно. Но вече е на второ занимание почти всички да свикне и да се чувстват комфортно и уверено.

 • Не е опасно ли е това? Сигурността на занимания в такива обувки е доказано, че по време на тестове. Платформа е доста по-широка, така че да падне почти невъзможно. Всички елементи са трайни, затова под въздействието на теглото нищо не ще се счупи и няма да се разпадне.

 • Колко дълго да служи на тези обувки? Закупуването на чифт, можете спокойно да се отдадете, но не забравяйте за това, че е необходима смяна на пружини. Средно техният живот е 60-80 часа. Ако пружините не се променя, тя пружинящий ефект ще отслабва, което може да доведе до счупване. Производство на замяна могат да бъдат себе си, след като прилагающуюся за обувки инструкции.

 • Трябва ли да се грижи за обувки? Да, без съмнение, особено ако са на улицата. Пясъка и мръсотията могат да се запушена в цепнатините, да се увеличи триенето на елементите и съкращаване на срока на експлоатация на продукта. Така, след заниманието си струва изплакнете обувки в слаб сапунен разтвор и подсушете добре. Периодично разбиване на дизайн и мийте всеки елемент поотделно. Ако някой детайл излезе от строя, сменете я.


 • Как да тренирате?


  Kangoo jumps - фитнес за отслабване и добро настроение

  Изброени няколко важни характеристики:

 • Тренировка може да се проведе в зала или на открито.

 • Можете да се занимава като треньор, така и самостоятелно в домашни условия. Но на първо време е по-добре да занимания под ръководството на опитен специалист, за да може той, на първо място, разработи индивидуална програма за тренировки според вашите изисквания, цели и възможности, от друга страна, успя навреме да се коригират грешките.

 • Начинаещите е добре да се започне с минималната продължителност на обучение. За първи път е достатъчно за 5-7 минути. Следващия път опитайте се да се отдадете на 10-15 минути. В крайна сметка довежда продължителност на една тренировка до 30-40 минути.

 • Оптималната честота на класове - 3-4 пъти седмично, т.е. през ден. Така мускулите ще има време да се отпуснете, но ефективността при това да не пострада.

 • В първо време вие можете да чувствате дискомфорт или дори болки в тялото. Това е нормално и скоро ще отмине.

 • Контрол върху своето здраве и състояние. Да Не се допуска головокружений и потъмняване в очите.


 • Избор на упражнения


  Упражнения Kangoo jumps могат да бъдат най-разнообразни. Например, можете да използвате елементи на танц, аеробика и други спортове. Но си заслужава да се помни, че обувките не са предназначени за постоянно подскача, така че избягвайте тези упражнения.
  При избора на програма, имайте предвид своите собствени цели (загуба на тегло, за укрепване на мускулите), възможности и предпочитания. Можете да се отдадете на една от готовите програми, а можете да се обърнете към треньор, за да взема нещо специално за вас.
  Тренируйтесь с удоволствие и полза!

  Заедно с"Kangoo jumps - фитнес за отслабване и добро настроение" също четат: