• (6-10-2014, 19:44)   
  •   0   
  •  1478 
Какво е пилатес? Отговорът на този въпрос може да се даде далеч не всеки човек и дори не всеки треньор във фитнес клуба. Пилатес за начинаещи е добър шанс да си фигура в ред, без да се прибягва до обезумял товари.

Пилатес - понятието е сравнително ново за нашата страна, въпреки че произхожда то вече е доста отдавна в САЩ.

Основател на това вид спортни натоварвания стана Джоузеф Пилатес, който и разработил този вид спортни залагания, които сега се занимават много любители и професионалисти.
Пилатес за начинаещи

Сам по себе си пилатес е доста ефективна техника за упражнения, който ви позволява значително повишаване на физическите способности на тялото, подобряване на равновесието и силата на мускулите, да върне на правилния стойка и да придобият добра стречинг.
В този момент този вид физически натоварвания е много популярен в по-големите градове в страната и чужбина се срещат множество специализирани клубове.

На кого могат да практикуват пилатес?


Всички, почти без изключения. Не е важно на колко години, какъв ти секс, да и ли на спорта някога.

Пилатес - това е един вид състоянието на душата, то трябва да изпитате на собствения си опит, и само вие или окончателно ще се влюбите в него, или категорично откажат да се занимават с този спорт.

Занятията могат да станат полезни за хора, които са обсебени от болки в гърба, тъй като той е насочен към укрепване на мускулите на гърба и разтоварване на гръбначния стълб.
Но е важно да се знае, че ако имаше някаква операция на гърба или наранявания на гръбначния стълб, след това задължително трябва да се консултирате с вашия лекар и треньор, за да продължи внимателно да знаеше, вашата медицинска история и е в състояние да ви предпише най-подходящия курс за пилатес.
Пилатес може да стане добър помощник и за професионални спортисти, които се възстановяват след травма или по-дълга почивка. Необходимо е също да се знае, че системното практикуване на спортен залата водят до стрес на мускулите, те са в постоянно напрежение.
Пилатес за начинаещи

Много полезно ще бъде периодично се разтягат мускулите на тялото и да ги в нормално състояние, което отново може да се направи с помощта на пилатес.

Пилатес - често срещаният вид спорт при бременни или родили жени, които се водят в форма след раждане. Той отлично укрепва тазобедренные ставите, корема и на гърба - само тези части на тялото, които максимално учувствуют в процеса на раждането и в света на детето.

Тя е полезна и на тези хора, които са измъчвани от болести на ставите, напреднала възраст, тъй като с негова помощ се подобрява кръвообращението и тренират всички мускулни групи.
Както се вижда, практикуването на пилатес - уникалното нещо, която е подходяща за всяка възраст и ниво на физическа подготовка, но има и противопоказания? Всъщност, като такива, недей, не, в мярката на разумното, разбира се.
Не е желателно да се започне практикуването на пилатес в простуженном състояние, след тежки травми или заболявания. По-добре да се консултирате с лекар и да се изчака времето.

Уроци по пилатес за начинаещи. Правилната стойка


Много важен аспект на целия комплекс от упражнения е изработване на правилна осанка, от която ще се играят всички следващите упражнения. Много важно е, че преди да започне основният състав на упражнения, трябва да е като трябва да се затопли тялото и мускулите, за да не се опъвам и не надорвать някакви връзки и сухожилья. След като мускулите са готови за работа, започваме да стане в правилната багажник.
За целта е необходимо: да се изправи точно, изправете гърба, плешките и раменете се пропусне, макушка главата трябва да се простират в тавана, брадичката гледа напред. Краката трябва да са на ширината на раменете, стъпалата са успоредни един до друг, коленете трябва да се направи "мека", т.е. леко им се огъват и не се излиза от тази ситуация.

Не забравяйте, че вашият основен помощник в поддържането на правилната оригиналната поза е на стомаха и корема, те трябва да бъдат постоянно на пръсти, за да се постигне максимален ефект.

Следващият момент е правилното дишане по време на тренировка. След като сте направили правилната поза, а след това започнете да дишате. Дишането трябва да бъде цялостно, то се извършва гърди, а не корем, за да се осъществява дълбоко нараняване на белите дробове с кислород. Да се диша в тази посока е необходимо през първите 10ти минути, след което тялото е конфигуриран в работата си настроение и е готов да упражняват следващите упражнения.

Какво можете да опитате сами?


Друг момент е, че да практикуват пилатес в домашни условия, разбира се, е възможно, но не е желателно. Заниманията трябва да се провеждат на специално подготвена програма, а не от време на време.
Освен това, по време на тренировки са много важни правилната стойка и дишането, което контролира самостоятелно, особено за начинаещите, зле отива. Ако сте решили какво да правите за този вид спортно движение, най-добре потърсете съдействие от фитнес клуб, където опитен треньор ще могат да насочат енергията си в правилната посока, без да се застрашава здравето.
Но ако все пак много искам да опитам да направя няколко упражнения у дома, можете да изпробвате упражнение за "маса". Упражнения изискват повишена концентрация, не напразно в него фигурират нотки на йога, което е особено трудно за начинаещи ентусиасти.
Пилатес за начинаещи

Самото упражнение е такова: вие трябва да се изправи на колене, като се позовава на дланите в пода. Коленете трябва да бъде строго под бедрата си, а дланите под раменете, трябва да се образува един вид на правоъгълник с прави ъгли. Гърбът трябва да е идеално гладко като маса. От тази ситуация, отрываете първо едната ръка и вытягиваете му са успоредни на пода, задръжте в тази позиция за около 30-40 секунди. Бавно намалите ръка на мястото на бране на следната. Същата съдба очаква ръцете и краката на всички, и по няколко пъти.
Пилатес за начинаещи

По-усложненная форма на това упражнение: повдигнати и на ръцете и краката, като ги държите успоредно на пода, а равновесието трябва да се запази на другите две. Не забравяйте при това да се диша правилно, таза трябва да бъде подкручен към корема, на гърба е гладка, а на корема са напрегнати, за да не губи равновесие.
Може да се опита да се изправи в "летвата". Ръцете остават в същото положение, а краката са издължени, както и зависимостта остава на чорапи. Дори стоят в тази позиция за 20-30 секунди - вече е трудно, да не говорим за това, че все още и си отиват от пози "планк" в други варианти.

Както вече споменахме по-горе, за упражнения са имали валиден ефект и да донесе само полза, най-добре е да се отдадете под наблюдението на опитен специалист, който ще може да зададете всички дефекти, които выявятся имате в процеса на тренировка. Набравшись опит и выучив необходими упражнения, може да продължите упражнението и сами, в домашни условия.
Не забравяйте, че най - важното е желание, тогава резултатите няма да ви чака, а първите прогрессы ще можете да видите още след първите няколко тренировки. И, естествено, не забравяйте, че е важно редовността на професия, най-малко три пъти седмично не по-малко от час.

Заедно с"Пилатес за начинаещи" също четат: