Всичко от света на
модата
» » Фитнес и упражнения за бременни

Фитнес и упражнения за бременни

6-10-2014, 19:45
2475
0
Бременност - това, разбира се, повод за голяма радост и щастие, на който трябва да настъпи в живота на всяка жена. Но никой не скрива факта, че по време на бременност тялото на жената е модифицирана, и то не в най-добрата страна, дори и най-снажен момиче може за няколко месеца се оправя и да се промени.
Неприятни съпътстващи беременного период, може да стане - подуване на краката, постоянни болки в гърба е значително увеличаване на гърдите и пълнотата на други части на тялото. Но тези проблеми могат да се избегнат, ако редовно се отдаде на фитнес за бременни.
Фитнес и упражнения за бременни

Много момичета много ще се изненадате този факт, защото по време на бременността, по техните критерии, трябва да се пази себе си и бебето. Всичко е правилно, беречься трябва, но и физически натоварвания в този период са просто необходими.

Разбира се, преди да се впускат в битка, вие сте длъжни да се консултирате с вашия лекар, който ви гледа в продължение на цялата бременност.

Ако бременността протича без усложнения и трудности, вие добре се чувстваш, нищо не се притеснява, е спорт, ще ви е само от полза. Според статистиката, жените, които са правили физически упражнения по време на бременност, много по-лесно и безболезненней преминават контракции и раждане .

Откъде да започнете?


На първо място, определен с факта, където ще участват. Можете да се запишете във фитнес клуб вашия град, обикновено има специални групи, където се и провеждат занимания за бременни.

Препоръчително е да освен основния треньор, такива занимания прекарва още и фитнес, лекар, обикновено такива специалисти са на разположение в големи спортни клубове.

Те ще могат да вземат най-добра и сигурна програма, която ще съответства на нивото на вашата физическа подготовка, възрастта, състоянието на здравето и срока на бременността.

Кога може да започне да се направи?


Е, ако започнете занимания по фитнес, още преди забременяването. Тогава вие можете спокойно и уверено да се подготвят мускулите за предстоящото натоварване по време на раждането и самата бременност. Но често се случва така, че в спорта момичетата започват да се отдадете вече при настъпване интересно положение.
Ако преди бременността сте се занимавали със спорт професионално, струва намаляване на обема на работа и да се преразгледат заедно с фитнес инструктор програмата си занимания. Ако сте били просто любител, а при настъпване на бременност, на първо време, може да се да се ангажират по обичайния за вас темпо (но само в случай, ако добре чувстваш).

Правилното график и нивото на товари


Най-добре е, ако ще се правят редовно, 3 пъти в седмицата по едно и също време, а не от време на време.

Всяко такова "случайно" дейност може да бъде голям стрес за организма, особено с непривычки.

Продължителността на тренировката трябва да бъде 20-30 минути, най-добре занимания по фитнес за бременни извършва при изтичането на 1.5 или 2 часа след хранене. Когато правите почивки по време на тренировка след това пийте повече вода, а в края - сок, сок или компот.
Фитнес и упражнения за бременни

Не забравяйте да се проветри помещението, където ще се проведе тренировка, за да не намаляват притока на кислород в организма, което може да предупреди главоболие и виене на свят.

Правила за безопасностНе забравяйте, че неправилното изпълнение на упражненията, както и пренебрегване на предпазни мерки за бременни жени, може да доведе до отрицателен, а след това и трагични последици: спонтанен аборт, преждевременно раждане или намаляване на тегло на бебето.

Всички тези ужасни моменти можете лесно да се избегне, ако постоянно да следите своя пулс по време на тренировка. Нормалният пулс за бъдещи майки по време на упражнението трябва да бъде 120-130 удара в минута. След 5 минути след измерване на пулса, той трябва да нормализоваться и да стане - 60-80 удара в минута. Ако това не се случи, означава, товар за вас са страхотни и си заслужава преразглеждане на плана занимания.

Ако по време на тренировка се чувствате замаяност, замъглено, гадене, остри болки в корема или главата, а след това веднага спират учебните занятия и се консултирайте с вашия фитнес инструктор. Ако веднага след часовете започват да се появяват секрети, теглене на болка в областта на корема или промени в дейността на дете, тогава не медля се обърнете към вашия лекар.

И така, всички правила за безопасност са изпълнени, вие се чувствате прекрасно и решили да започнат активна физическа подготовка. Но какви упражнения за бременни най-добре е да изберем - фитнес, аква аеробика , пилатес с ходене пеша или нещо друго? Спрете своя избор на това, че в по-голяма степен отговаря на вашия темперамент, защото такива упражнения трябва да носят удоволствие и радост, че от тях имаше някаква полза.

Първите недельки


Най началото на бременността, и по-специално през първите няколко седмици, се считат за най-опасни за товари, може да има някои рискове за здравето на майката и развитието на плода. Така в 1 триместър фитнесдля бременни трябва да бъде доста предпазлив, особено в първите 4 седмици.
Се допускат упражняване на бягаща пътека, но скоростта на преминаване на лентата не трябва да надхвърля 5 км, при това внимателно гледайте пулс.
Фитнес и упражнения за бременни

Най-сигурният начин за спортуване, за бременни жени е аква аеробика. По време на упражнението се старайте да избягвате натоварвания в мускулите на врата, тъй като те са от това ще пострада и котлети.
Човек може да плува по гръб, предварително поставяне под главата на специална плавательную дъска. По 2 триместър на бременност увеличава опасността от развитие на разширени заболяване, така че фитнес за краката ще бъде много полезно. По време на занимания в басейна се старайте колкото се може повече да се напряга краката си, това ще помогне за предотвратяване на разширени болест.
Бременните жени, също се допускат динамичен стречинг след това има такива, по време на който се приема определена поза и известно време се задържа. Като стрии, обикновено се извършва с помощта на специалист, дори с някои утяжелителями. Но бъдете внимателни, такива натоварвания са позволени бъдещи майки само до 26-28 седмица на бременността.

Все по-близо до края на


От втория триместа на бременност постепенно се почистват упражнения, които управляват на гърба си - те се прехвърлят или в изправено положение, или, седнал на стол. В 3 триместър на бременността се увеличава натоварването на сърцето на майка си, затова заниманията фитнес програми, основно насочени към подобряване на кръвообращението във всички органи.

В последните седмици на бременността натоварване значително намалява, елиминират всякакви накланя тялото, упражнения, където изходното изправено положение, се използват само в 15% от общата тренировка.

В периода на бременността в организма на жената се отделя специално вещество, което повишава подвижността на ставите. Това е необходимо, за да тазовите кости успешно се разделихме при раждане на дете. Затова за бременните жени са забранени упражнения, които се извършват с голяма амплитуда, а именно: махи рита, кляка, накланя тялото.

Редовното практикуване на спорта преди и по време на бременност ще изиграе положителна роля по време на раждането, а също така ще ви помогне бързо да се върне в обичайното за вас форма след раждането на детето.

Интересен по темата
Кардио тренировка за изгаряне на мазнини
Кардио тренировка за изгаряне на мазнини
Кардио тренировка за изгаряне на мазнини: здраво сърце, стройна фигура За решаване на проблема с наднорменото тегло специалисти разработени
Фитнес и бягане при гипертони
Фитнес и бягане при гипертони
Фитнес и бягане при хипертония Възможно ли е да се отдадете на работа при повишено налягане. Както физическите упражнения влияят на тялото
Как да победите целулита по време на бременност?
Как да победите целулита по време на бременност?
Целулитът по време на бременност Какво е целулита и как да се справят с него - такива въпроси рано или късно си задава всяка една жена. Но