Всичко от света на
модата
» » 10 години от деня на сватбата - каква сватба? Розово (оловен) сватба - годишнина от сватбата 10 години

10 години от деня на сватбата - каква сватба? Розово (оловен) сватба - годишнина от сватбата 10 години

6-10-2014, 21:07
21763
0
Съпрузи, които живеят заедно вече 10 години, може би знаят един за друг всичко. През това време мъж и жена "притираются" един към друг, как ще огъня един под друг, да се сливат един с друг като калай, която е символ на гъвкавостта. Затова и е наречена на тази важна годишнина - калай сватба. Също така десет години съвместен живот се нарича розова сватбата. И всичко това, защото розата е символ на страст и любов.
Може с увереност да се твърди, че 10 години брак - първата важна годишнина в живота на семейството. След 10 години - от една страна такъв малък период, в сравнение с това колко още трябва да се живее, но и в същото време за тези 10 години е вече толкова много, с опит заедно. А това означава, че и отбелязване на този юбилей трябва да бъдат.
10 години от деня на сватбата - каква сватба? Розово (оловен) сватба - годишнина от сватбата 10 години

10 години от деня на сватбата - каква сватба?


Символи на десетилетия съвместен живот са роза и калай. Роза - царицата на цветята, означава страстна, неутихающую любовта на мъж и жена. Калай и също - символ на гъвкавост, символ на това, че двойката най-накрая са се научили да се съобразяват, да бъдат гъвкави по отношение един на друг.
Много хора погрешно смятат, че в този ден трябва да се хранят на гости ястия на розов цвят, пие розови напитки, и всичко това се сервира в купа купа. Това съвсем не е така! Ако има такава възможност, по-добре да покани всички онези, които са присъствали на сватбата и да се организира истински празник.

Годишнина от сватбата 10 години - какво да даде?


Налице е добра традиция за: съпруг за годишнина от сватбата 10 години трябва да дари жена си букет от 11 рози. Но в този букет трябва да бъде не просто 11 всички рози, а 10 от тях трябва да бъдат червени, които създават силна любов, а една бяла, което означава надежда за продължаване на семейното им щастие.
Поканени също трябва да се дават съпрузи цветя, а също и подаръци е също толкова красиви, както и взаимоотношенията на мъж и жена, за толкова дълго време проживших заедно. Като цяло, гостите дават на съпрузите елементи всички нюанси на розово, или предмети от калай, като символ на нежна любов, нечуплив под властта на времето и обстоятелствата.
Забележителен подарък на десетата годишнина от сватбата ще се превърне в бутилка добро червено или розово вино. В облеклото виновници празник и на техните гости трябва задължително да присъстват розов цвят, като знак на почит към традицията и символите на празника.
10 години от деня на сватбата - каква сватба? Розово (оловен) сватба - годишнина от сватбата 10 години

Има много обичаи и традиции за този ден, и ето, един от обичаи: в деня на десетилетия съвместен живот, в деня на розова/купа на сватбата решава да даде на рози. А още трябва да се постави в джоба на дрехите на купа лъжица и цял ден да се разхожда, не расставаясь с този символ, а преди лягане да се постави под възглавницата си. Смята се, че този обичай носи щастие в последващото съвместен живот. Освен това съпрузите трябва да отидат в леглото, усыпанную листенца от рози.
За годишнина от съвместния живот меню също трябва да бъде особен. Сервирайте на празничната трапеза трябва да пържени птица (пиле, патица, пуйка, тук много колко фантазия е достатъчно), под розов сос, маса за украса на букети и листенца, и тогава тържество ще бъде незабравимо и прекрасно. В края на вечерта обикновено се сервират торта, украсена с рози, чай с розови листенца, бисквити във формата на рози.
Десетата годишнина на семейството - това е щастлив празник, изпълнен с нежна любов. В края на краищата, крепост на семейните окови - това е свято!
Сега вие знаете, каква сватба се чества на 10 години съвместен живот и че трябва да се даде на тази годишнина,
10 години от деня на сватбата - каква сватба? Розово (оловен) сватба - годишнина от сватбата 10 години
. Следващата годишнина - Стоманена сватба .