» » 4 години от сватбата - каква сватба? Бельо (Восъчна) сватба - годишнина от сватбата 4 години
  • (6-10-2014, 21:13)   
  •   0   
  •  1719 
Популярно винаги са съществували много поверия и традиции, свързани със сватбата. Годишнина от сватбата започнаха да празнуват само през деветнадесети век и след това, след това беше на разположение само на състоятелни жители, но след това разпространява сред народа, и сега има повече от дузина кръгли годишнини, считано от деня на сватбата, който казва зелена сватбата .

4 години от сватбата - каква сватба?


Когато младите са живели в брак 2 години, връзката им все още са млади и са в състояние лесно да се разпаднат, като хартия, ето и втората годишнина от семейния живот се нарича хартия . Съвсем друго нещо е, когато двойката е живяла заедно четири години - за това време те са свикнали един с друг, да се запознаете с навиците и скрити страни на един друг.
Такъв период в живота на младите, се наричат Бельо или Восъчни сватбата. Това означава, че отношенията на съпрузите стават по-здрави и по-надеждни, като лен, който отдавна е смятан за символ на издръжливост и надеждност.
4 години от сватбата - каква сватба? Бельо (Восъчна) сватба - годишнина от сватбата 4 години

Бельо или Восъчна сватба в популярно съкращение 4 години от датата на сватбата и подчертава, че съпрузите за тези 4 години се свързват помежду си, като с въжета. Сега те са неразделни. На 4 години - Ленена сватба, прекарвали затейливый ритуал: съпруг и съпруга засадени, в близост до столове и свързани им ръцете и краката, ако не выпутались, означава, продължаването на техния съвместен живот ще бъде дълъг и здрав.
Сега, вече съпрузи заедно завинаги, и стопанство у тях, ще бъде добър, и децата - здрави, и ще бъде в дома си мир и хармония. Ето, за да се засили това е благоприятно предсказание, младият върху Ленена сватба са дарили изделия от лен, здрав и надежден, като им семейно гнездо.
Лен винаги е бил " специален растение: го отглеждат с много любов, чрез сравняване на цветя с очите на любимия човек, а васильковое поле, което се интересува вятър, с по-голямата синевой морето. Беше сравнително лен традиция и в сватбена обряде: булката трябва да е плете ленена кърпа, от който след това се шият листа.
Такава особена, почти магическа, нещо украшалась дантела или вышивками, които също се опитаха момиче собственоръчно да седи клекнал. Вярват, че такова нещо ще се направи семеен живот, здрав и дълъг. Такава чаршафа стелили на 4 години от датата на сватбата - Ленена сватба. Празничната трапеза украшался цветя и свещи, създавайки атмосфера на вълшебство, в която всеки човек и, изглежда, всеки уголочек на дома са поискали за успешен семеен живот на стопаните.
Съпрузи на Ленена сватба трябва да даде специални неща, подчертавайки значението на четвъртата годишнина от семейния живот: свещи, изделия от веревочек - ресни , фенечки ,, плетене, спално бельо, кувертюри и покривки за маса, салфетки и спално бельо, кукли за дома.
След Бельо се празнува Дървена сватба.

Заедно с"4 години от сватбата - каква сватба? Бельо (Восъчна) сватба - годишнина от сватбата 4 години" също четат: