Всичко от света на
модата
» » 10 от най-добрите документални филми за дивата природа

10 от най-добрите документални филми за дивата природа

6-10-2014, 18:26
3893
0
Много обичам да гледам филми. Особено популярен сериал "ужастики" и трилъри. Но някои документални филми са толкова интересни, че не ги гледам - просто престъпление. А особено ме очарова филми за природата, които позволяват да се види необикновената красота на света, достъпни за всички, но често незаметную в ежедневния живот. Предлагаме ви да научите списък на тези документални шедьоври.

Списък на най-добрите документални филми


И така, ето най-добрите документални филми за дивата природа:

1. "Къща"


Този филм е истинско вълнуващо и невероятно пътуване по планетата Земя. Можете да видите невероятно красиви места по света, недокоснати от човек. Някои от тях поразяват и изненадват.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Глас зад кадър разказва за това, че Земята е нашият дом, но и самите хора постепенно да се рушат. Във филма разказва дейността на човечеството и нейното въздействие върху живата природа. Например, емисиите на някои растения могат да доведат до истинска природна катастрофа.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Режисьор е известният Люк Бессон, той е работил съвместно с известния фотограф От Артюсом-Бертраном, снимающим природата. Повечето сцени от филма - преглед на уникални места от птичи поглед. В някои държави стрелба забранени, част от кадъра е конфискована. Всичко е посещено 53 на страната. Премиерата се състоя през 2009 г., с излъчване, проведената в 87 страни по света, е безплатна. Но по-късно филм в някои държави се превърна в табута.

2. "Подводен космос"


За преглед на целия вие няма да чуете нито дума, но ще видите след това, че в реалния живот могат да се видят малко. Много години човечеството се стреми да покори космоса, но от друга уникална живот се намира в непосредствена близост до нас, почти под краката ни, а именно в океаните и моретата. Обитателите на дълбините толкова невероятни, особени и различни от нас, че те могат да се приемат за извънземни.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Филм дава възможност да се потопите и в невероятният подводен свят и да видите неговите жители. Някои риби и миди изглеждат уплашени, други - глупаво и дори смешно. Вижте тази документалната филмова лента точно ще ви невероятни емоции.

3. "Живот"


Въпреки, че този филм е документален, но той е невероятно вълнуващо и затова е включен в списъка на най-добрите. Вие можете да видите един прост, но едновременно с уникална живот на диви животни от различни краища на планетата. Режисьори и оператори са направили всичко, за да зрителят повярва в това, че е в епицентъра на събитията.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

"Животът" - това са няколко истории за това как живеят и оцеляват различни представители на фауната на планетата Земя, тъй като те отглеждат малките си, как се влюбват и как да се раздели. Режисьор показа на целия цикъл на живота от раждането до смъртта. Зрителите ще научат и за това, че в природата също си има принципи, морал, закони и правила. В крайна сметка, непременно гледайте този филм.

4. "Историята на спасението. Животински страх"


Това е филм за състраданието и героизме хора. Понякога животни попадат в опасни и дори ужасяваща ситуация. И някои от тях са буквално на една крачка от смъртта. Може ли кон да се измъкна от кладенеца, а мечката е на плаващи льдине - да не се удави и не се замразява? Разбира се, ако на помощ ще дойде Човек.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Първата голяма буква на думата - не е грешка, защото само Човек с голяма буква да може да се прояви състрадание към братята ни по-малко и да отиде на риск, за да спаси техния. Продължителност на видео е само половин час, но през това време ще можете да видите уникални истории за бягство на животните. Коте достанут от тръби, конят ще е от кладенец, а мечката се спаси от смъртта на плаващи льдине.

5. "Микрокосмос"


Този филм излезе през далечната 1996 г. и се превърна в пробив. Факт е, че създателите на картини са използвали най-новите и по време на които са били уникални технологии. Те са усвоили техниката малък формат на кадъра при снимане, а също се използва короткофокусные микроскопи.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

И всичко това позволи да се превърне от насекоми в повечето от тези гигантски чудовища, а трева - в джунгли. Зрителите ще могат да видят и да се помисли за това, че винаги се намира наблизо, но едновременно е толкова недостъпен, загадъчен и далечен. Това е цяла невероятно космос с неговите жители! Между другото, технологията, използван режисьори (от тях са станали френски биолози Мари Перену и Клод Нуридзани) се използват и днес.

6. "Океаните"


"Океани" - истински шедьовър на документален филм. Снимките на филма се състоя в 50 различни краища на нашата планета и са заемали повече от 35 години. Операторите са отговорни за около 500 часа филм. За обработка На кадъра и подготовката им отне повече от 2 години! Бюджет на проекта възлиза на 50 милиона евро.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Премиерата се състоя през 2009 г. и беше много дългоочаквания. В този филм се разказва за живота на обитателите на океаните. Малко хора знаят, но около 70% от земната повърхност е покрита с вода. И водни жители на планетата е невероятно много! Зрителите имаха възможност да се потопите в един уникален свят и се чувстват като истински изследователи дълбини.

7. "Генезис"


За създаването на този шедьовър на документално кино отне около 10 години, но това време със сигурност не са похарчени напразно. Зрителят ще може да научите тайните на възникване на целия живот на Земята: животни, растения, насекоми и хора. Създателите на филма са използвали най-новите съвременни технологии, които позволяват нагледно и разбираемо е да покаже как се развива нашата планета.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Вие ще познаете тайните на Вселената и да откриете най-невероятните си жители. Между другото, са правили този филм същите биолози, които дадоха на света "Микрокосмос" (за него е писано по-горе).

8. "Арктика 3D"


"Арктика 3D" е вълнуващо пътуване до края на земята, където постоянно царуването на студ и бури, и всичко е покрито с лед и сняг. Но и тук има живот, и живота на тази невероятно вълнуващо, че са доказали създателите на филма. В оригиналната версия на дикторски глас принадлежи на Мерил Стрийп.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

Известната актриса разказва за това, как мечка и двете й зверче се дължи на промяната, дошли в пустинята на Арктика, се отправят към вътрешността на континента. Те търсят подслон и храна и да правят всичко, просто да живеят.
Докато мечките пътуват, зрителите могат не само да научите всичко за живота на тези уникални животни, които самата природа постави в много неблагоприятни условия, но и ще се насладите на красотата на привидно мъртвата природа. Ще видите древни ледници, melt-сняг, огромни водопади, а също и величествените заснежените върхове. Изключително забавен и завладяващ филм!

9. "Родени на воля"


"Родени в дивата природа" - е много вълнуващ и интересен филм за това, как хората и животните, не само живеят заедно, но и стават един за друг роднини и близки. Бебетата, по вина на бракониери, останали без родители и без да имат шанс да оцелеят, срещат по пътя си от загрижени хора с голямо сърце. Така, в Борнео приматолог Ники Гальдикас намира осиротевшего малките орангутани и му помага да оцелее, да стават по-силни и овладяване на важни умения, а след това да се върнат в дивата природа.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

А в горите на Кения защитница на природата и зоолог Дафне Шелдрик помага да се адаптира слоненку. Хората помагат на животните, но това не им пречат да живеят по законите на дивия свят и съществуват при естествени условия. При снимките на този филм са били използвани уникални технологии, които позволиха на зрителите да видят най-малките подробности на ситуацията и на практика да се окаже в непосредствена близост до главните герои.

10. "Самсара"


"Самсара" - невероятно забавен филм. Можете да се насладите на изключителната красота на удивителните места на планетата, след като в 25 държави на 5 континента. Създателите на търсили такива места, които не отговарят на концепцията за живот, т.е. сключили било в себе си понятия за кармата, за прераждането, а също и на живот и смърт.
10 от най-добрите документални филми за дивата природа

На снимките ми отне около 4 години, режисьори много внимателно подбрани места и изследвани тях. Филмът е заснет на 70-миллиметровую фолио, което позволява да се постигне най-високо качество на изображението.
Вижте интересни документални филми и научете много нови неща за природата и планетата!