Всичко от света на
модата
» » Топ 10 на най-известните художници в света

Топ 10 на най-известните художници в света

6-10-2014, 18:26
11152
0
Много хора, увлекающиеся живопис, са принудени да се откажат от такива занимания, тъй като сключена и да стане известен и търсен като артист не е лесно. И все пак някои успяват. Научете кои изпълнители са най-известните.

Най-известните художници


И така, топ 10 на най-известните художници в света:
1. Анри Матис, започва да рисува случайно и далеч не в детски години. На 20 години Анри е претърпял операция за отстраняване на апендицит, и майка му купи бои и хартия. Матис първо копират цветни картички, а след това така са се увлекли с рисуването, че дори реши да стане професионален художник.
Топ 10 на най-известните художници в света

Въпреки протестите на баща си, Анри стана учи живопис. Начинът за рисуване на Матис е много необичайно и подобна на импресионизма. Първо Анри копират творби на чужди майстори, а след това започна да създава и собствени шедьоври. Най-известните произведения на Анри Матис - това е "Парижки танц", "Радост в живота", "на Разговор", "Семеен портрет", "Червена стая".
Топ 10 на най-известните художници в света

Между другото, Матис дори да отвори собствена школа по рисуване. Днес картините му се съхраняват в най-добрите музеи и са в колекциите на най-богатите хора.
2. Клод Монэ беше проблемно дете и на училищни уроци, вместо да изпълняват задачи разрисовывал корици на тетрадки смешни портрети на съученици и учители. Малко за такъв талант Клод научили много, и той е станал доста известен карикатурист в родния си град, а по-късно стана за работата си вземат парите. Но след това Монэ запознах с опитен художник-пейзажиста, който хванал за обучение.
Топ 10 на най-известните художници в света

И само тогава Клод обичаше природата и да се научи да я усетя. Емоциите на човек изразяваше в карикатури, които впоследствие са станали толкова популярни, че днес се предлагат в най-добрите събрание на живописта. Най-известните произведения: "Залез над морето", "Слънчогледи", "Лалета в Холандия", "Край морето", "Пътят в гората", "Натюрморт с месо".
3. Пабло Пикасо . Днес името му знаят всичко, както и най-добрите работи, които се предлагат като "Момиче на топка", "Живот", "Купальщицы", "Авиньонские момичета" и много други. А картината "Голо тяло, зелени листа и бюст" се превърна в най-скъпата картина, продаден някога.
Топ 10 на най-известните художници в света

Пикасо е бил талантлив художник, график, дизайнер, керамистом, както и декоратор и скулптор. Именно той е основоположник на кубизма. Освен това, Пикасо, въведени огромен принос в развитието на изкуството на миналия век, най-вероятно, тя ще не е така, без този човек.
Топ 10 на най-известните художници в света

Само за живота си Пабло завърши около 20 хиляди творби, всяка от които е неповторима и уникална. Рисува Пикасо започва от най-ранна възраст, а първите уроци по рисуване взимал от баща си, който е бил учител по рисуване (по-късно тази длъжност е заемал и самият Пабло). А вдъхновението на младият Пикасо прибра от приказките, които майка му придумывала си и е разказвала на сина си в нощ.
4. Винсент Ван Гог - холандски художник-постимпрессионист, създал доста невероятни и необикновени работи. Винсент е проблемно дете, но не изглеждаше замислен и сериозен. Изготвя Ван Гог започва по-късно, когато започнаха да работят в художествено-търговска компания.
Топ 10 на най-известните художници в света

Всеки ден Винсент контакт с произведения на изкуството, така че се научих да ги ценя. След неуспешен любов дела на един млад търговец на Ван Гог са се превърнали се влошава, и в един момент той реши да се опита ръката си в живописта. Но все пак Винсент трябваше да изкарват прехраната си, въпреки че работата не му хареса. След няколко премеждия Ван Гог е решил напълно да се посвети на живописта и даде на света много шедьоври.
5. Иван Айвазовский - художник от арменски произход (истинското му име - Ованес). Още от детството си ние Ивана могат да бъдат творчески способности, той дори себе си обучился свири на цигулка. Също Айвазовский красиво боядисани и непрекъснато развива своите способности.
Топ 10 на най-известните художници в света

Особено ценен и незабелязано Иван морето, и затова сред неговите творби преобладават луксозни морски пейзажи, на които са изобразени бури, корабокрушение, вълна и дълбочина. Най-известните картини на художника - "Деветият вал", "Венеция", "Хаос", "Потъването на кораба", "Ледени планини", "Вълна", "Черно море".
6. Исак Левитан - художник, който е бил почти откривателя на красотата на руската природа. Той обичаше всичко: дървета, всяка травинку, небето, капки роса, цветя. И тази му любов прекрасно се вижда в картини, всяка от които е истински шедьовър.
Топ 10 на най-известните художници в света

Неговите пейзажи са доказали всички, че Русия - не е сив, скучен държава, като смята по-рано, а невероятно красиво място. Ето няколко от най-известните творби на художника: "Вечерен звън", "Март", "Златна есен". Между другото, много от неговите пейзажи до ден днешен се използват като илюстрации и са отпечатани в учебниците.
7. Джаксън Полок - това е наистина един уникален и легендарен артист, който е променил възгледите на обществото за живопис. Отличителна черта на творби на Полък е, че са малко по-походили на картини. Може да изглежда, че някой разлил боя на хартия, но при по-внимателно и внимателно разглеждане може да се види нещо тайнствено и дълбоко.
Топ 10 на най-известните художници в света

Но самият Джаксън напълно потъва в този процес и чрез платно изразяваше емоциите си. Той стелил хартия на пода, както и за рисуване използва счупено стъкло, течни бои, молци, ножове и пръчки. Най-известните произведения на Полък - "Номер 5" (това е най-скъпата картина на художника), "Жената-луната, рязане кръг" и "Волчица".
8. Никас Сафронов известен като автор на портрети на повечето известни хора. Но звездите се обръщат към Никасу не е за нищо, той е много талантлив. Сафронов е роден в обикновено семейство и всичко е постигнал сам. Освен това, това е един от малкото художници, които са успели да станат известни при живот. В списъка работи Никаса портрети на такива известни личности като Майк Тайсън, София Лорен, Мик Джагър, Хулио Иглесиас, Елтън Джон, Стинг, Стивън Спилбърг, Джак Никълсън и много други.
Топ 10 на най-известните художници в света

9. Анди Уорхол - може би най-культовая и значима личност в историята на поп-арт. Изготвя Анди започва в детството. Първо той илюстрира списания, но след това решил да създават самостоятелни работа, черпейки вдъхновение от храни, напитки и други стоки.
Топ 10 на най-известните художници в света

Той рисувал с консерви, плодове, алкохолни напитки. Но отличала всички картини специална техника на изпълнение. Чертежите са толкова ексцентрични и живи, че просто не може да не забележите.
10. Франсис Бейкън - капитанът фигуративной живопис и художник-експресионист. Основната тема в творбите му - това е човешкото тяло. Но боядисани тялото Франсис обикновено изпънати, изкривени, или в някакви фигури или предмети. Най-известните произведения на Бейкън - "Спящ човек", "Жена", " триптих "Разпятие", както и "Три наброска към портрета Люсьена Фройд".
Топ 10 на най-известните художници в света

Това са най-известните художници на всички времена.