Всичко от света на
модата
» » Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Топ 10 на най-богатите музиканти в света

6-10-2014, 18:27
2199
0
Музиката е не само основен поминък за много хора, но почти цял живот. Но всичко останало, някои музиканти добре печелят. Научете кои от тях са най-богатите.

Най-богати музиканти


Предлагаме ви топ 10 на най-богатите музиканти в света:
1. Елтън Джон - това е не само известен музикант, композитор, пианист и рок-певец, но още и активен обществен деец, който, например, участва в световната борба с това заболяване като СПИН. Елтън Джон е произвела огромно количество плочи и е написал невероятно количество песни. Често му албуми са заети в класацията на първите места.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Но още една отличителна черта на този музикант - търговски усет. Той интуитивно ниво чувства, какъв проект ще се окаже успешен и печеливш. Състоянието на Елтън се оценява на повече от 300 милиона долара, но през целия си живот той е от порядъка на 1 милиард дарени за благотворителност.
Музикална кариера на Елтън Джон се отдръпна на заден план и почти дойде към края, но той все още продължава да води активен начин на живот и да печелят, да увеличава състоянието си.
2. Стинг . Песните му се наслаждаваме на изслушване на много и до ден днешен, а златните си хитове все още може да се намери в игра на листа меломани. Свири на китара Стинг започна с 10 години, и тогава той едва ли е мислил за това какво точно е лудост музика ще му позволи сключена и да стане успешна, известен и богат.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Първо музикант е свирил в групи, но в 1984 година започва солова кариера, която е изключително успешна. Днес Стинг освен музикален багаж от множество песни има и още недвижими имоти в Италли, САЩ, Англия и на Карибите. Освен това, заедно със съпругата си Trudi Styler музикант организира Фонд за защита на тропическите гори.
Въпреки възрастта си (сега Стингу 62 г.), той продължава да пише песни и зарадва своите фенове с нови произведения. Така, през 2013 г. излезе първият през последното десетилетие албум на този музикант. Състоянието на Стинг възлиза на 290 милиона долара.
3. Мик Джагър - солист на популярната за времето си група "Ролинг Стоунс", който е, между другото, един от първите. След разпадането на групата Мик продължи солова кариера и издава няколко доста успешни албума. Образ на този музикант очарова много до този момент, въпреки че днес той, разбира се, вече не толкова, колкото бях преди.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Места груб, а на места почти женствен глас, ухмылка, агресия и дурашливость на сцената, подпухнали устни и откровени движения на сцената - всичко това е присъщо на Джаггеру, и това е благодарение на всичко това много и запаметяват и се влюбват в него.
При Мика 7 деца, но вихрушка на личен живот по никакъв начин не му пречи да печелят пари. Между другото, мик Джагър завършва Училище по икономика. Вероятно, именно това му помогнало да стане богат, но е състояние, което се оценява на 300 милиона долара, най-вероятно принадлежи на Мику Джаггеру до голяма степен благодарение на неговия талант.
4. Кийт Ричардс - талантлив китарист и съавтор на Мик Джагър. Кийт и Мик учили в едно училище, а по-късно съдбата отново донесъл на младите хора и тези, решили да организират своя собствена музикална група. По-късно се появява и известната група "Ролинг Стоунс".
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Но Кит не само богат човек, но и талантлив китарист. Често обичайното за рок-изпълнители электрогитару той замени акустична китара, като се има предвид, че играта на последната по-душевна и проникновенна. Днес в колекцията Ричардс около 3000 китари, 10 от които се използват музикант непрекъснато. Много обичах Кит за много екстравагантно и эпатажное поведение, което преобладава и днес. Състоянието на този музикант се оценява на 275-280 милиона долара.
5. Мадона . Това е просто невероятна певица! Тя действа от края на 70-те години на миналия век и вече е успяла да пробвам толкова много снимки, че много от тях вече и не вярват в това, че след тази успешна дама излезе на сцената в изрично костюми, а понякога почти голи.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Мадона е невероятно талантлив: тя пише песни, танци, отлични пее, се отстранява във филми и е продуцент, а също така владелицей мрежа фитнес-клубове и дизайнер на модната линия. Освен това, Мадона пише детски песни и приказки.
Между другото, според версия на Книгата на рекордите " Гинес", на Мадона е най-комерсиално успешна исполнительницей. Някои песни предизвиква бързото възхищение за някои, но активно критиковались други. Така или иначе, днес състоянието на тази певица се оценява на 650 милиона долара.
6. Боно - популярна ирландска рок-музикант и солист, известен по целия свят група "U2". Разбира се, увлечението музика донесе на Дейвид Полу Хьюстону (това е истинското име на Боно) значителни приходи, но все пак цяло число огромно състояние певец успя благодарение на своите инвестиции.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Така, преди няколко години Боно купи акции "Facebook", на обща цена, която възлиза на 90 милиона долара. Днес цената на тези акции възлиза на над 1 милиард долара. Г-н Хюстън - не само талантлив певец и музикант, но и активен обществен деец, който участва в оказването на хуманитарна помощ на африканските страни, както и говорител за опрощаване на дълговете на бедните държави.
7. Пол Маккартни . По-рано той пя в легендарната група "Бийтълс", а днес е един от най-богатите музиканти в света. Концерти подадена Пода на значителни приходи, но по-голямата част от състоянието - в резултат на успешни инвестиции.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Например, Маккартни е един от акционерите на най-голямата компания "Apple Corp". 60 албума на този музикант имат златен статус, че Пол е бил вписан в Книгата за рекордите на Гинес и обявен за един от най-успешните музикални личности в най-новата история. Състоянието на Маккартни се оценява на 800 милиона долара. И това не е границата!
8. Пи Дидди . Истинското име на този музикант - Шон Коумс. Започна Шон като изпълнител на рап, и именно благодарение на това стана известен. Но спечелени от концерта на пари Пее Дидди реших да инвестират, благодарение на което успял да увеличи състоянието си. Днес Шон е собственик на фирма маркетинг и вериги от ресторанти.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Той също така пуска две линии облекло и да си сътрудничи с един от най-големите алкохолни компании в света (Пи Дидди рекламира водка "Ciroc"). Активите на тази на певицата са оценени на 500 милиона долара. И Шон продължава да печелите, така че приходите само ще се увеличи.
9. Мэрайа Кери - не само талантлива певица с прекрасен глас, но и една от най-успешните музиканти на света, която е в списъка на най-богатите. Действа Мэрайа вече около 20 години, но не само концерти носят доход. Така, Кери често се отстранява в рекламата и е лицето на някои компании, а също така пуска лични бижута и обувки. Днес състоянието на певицата се оценява на 500 милиона долара.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

1 0. Джей Зи . Този рап-изпълнител също успя да постигне ошеломительного успех. Приходи от концерти - това са само част от приходите. Освен всичко друго, Джей е собственик на баскетболен клуб, звукозаписно студио, със собствена линия дрехи, а също и линия на козметика. А още Зи - съсобственик на мрежа от клубове. Като цяло, състоянието на този певец се оценява на повече от 450 милиона долара.
Топ 10 на най-богатите музиканти в света

Това са най-успешните, влиятелни и богати музиканти в света.