Всичко от света на
модата
» » Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Че може да е интересно да видим турист в Милано?

6-10-2014, 18:31
991
0
Италия - невероятно красива страна. И особено красив, е един от най-големите и развити градове на страната - Милано. Отивате тук, не бързайте да се организира шопинг. Защото има места, които трябва да посетите всеки турист.

Забележителност на Милано


Така, че разгледай турист в Милано? Предлагаме ви да научите най-интересните места:
1. Дуомо . Това Миланската катедрала или катедрала Дева Мария Нашенте, която е визитната картичка на града и негов символ. Изграждането на църквата започва през XIV век, а не изграждане само през 1813 година. Но проектът е одобрен и промени не са били изложени, така че съоръжението апартаменти в един стил - готически.
Катедралата е толкова величественен, че не се възхищавам на тях просто не може. Вътре в тази сграда не по-малко красиво, защото интериорът е украсен с всякакви скулптури, стъклопис, колони и изображения на сцени от Библията, както и странни животни.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Непременно обърнете внимание на гробници на светци и на статуята на Свети Вартоломей, който е починал в мъки и е бил покровител на всички рибари. Освен всичко друго, тук се намира най-добрият в света орган. Както се издига до покрива на сградата, ще можете да се насладите на гледка към града и да го видите околността.
2. Ако никога не сте били в театъра, тогава непременно посетете това място в Милано. Известен по целия свят Ла Скала вече над три века е място за срещи, за аристократи и представители на висшите слоеве на обществото. Тук мечтаят да попаднат ценители на изкуството и обикновени зрители.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Тук всичко е буквално пропитано богатство и лукс. Стол с скъпо кадифе, стените са декорирани с гипсови орнаменти, украсени с позлатени, а актьорите действат в шикозния и невероятните костюми. Ако решите да посетите Ла Скала, пригответе минимум 25 евро (максимум 250) и шик облекло, тъй като на входа вас със сигурност ще оценят. И ако дрехите не отговарят на дрес-кода, от вас се иска да се оттегли и да се промени.
3. Милано - градът е културен просвящения, галерии и музеи. Така че, ако бъдете в този град, непременно посетете галерия Brera . Тук се събират платна най-забележителните художници на света. И толкова много картини има, може би, никъде другаде. Започнах тази галерия още самият Наполеон в края на XIX век.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Експонати в онези далечни времена са картини, които Бонапарт конфисковал при манастири. Днес тук могат да се видят шедьоври на Рубенс, Рафаел, Пикасо, Белини, Караваджо и други известни и най-великите художници. Освен това, в галерията ще можете да наблюдавате уникален процес на реставрация на картини, който се провежда на най-добрите майстори в огромна работилница. Непременно посетете тази галерията и докоснете се до по-високо изкуство.
4. Замъкът Сфорца също, без съмнение, заслужава вниманието на туристите. Тя е построена още през XV век и до ден днешен продължава да се радва на величието и красотата. Особено интересна е сградата ще бъде за руснаците, тъй като кула и шипа в горната част на стената, правят този замък невероятно изглежда на московския кремъл, заселване на Червения площад.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Факт е, че са проектирани от кремъл миланские архитекти, които предприеха в основата на замъка на Сфорца. Украсата на тази сграда в свободното си време се занимава с самия Леонардо да Винчи, така че работата му да заемат достойно място във вътрешна украса. Също така тук ще можете да видите недовършена скулптура на Микеланджело, колекция от уникални музикални инструменти и най-различни статуи и бюстове.
5. Санта Мария деле Грацие . Това е църква, построена през XV век. От забележително е това място? Първо, особеностите на архитектурата. Тази църква се различава от тези, които са свикнали да виждат много от нас. Санта Мария деле Грацие - това е сграда с множество изискани детайли и елегантен купол.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

А още туристи от всички краища на света пътуват насам-натам, за да видите известния стенопис на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря", на която изобразява последната вечеря на Исус Христос. Именно по време на тази вечеря той каза на учениците си, че един от тях ще се окаже предател. Разбира се, това творение днес съвсем не е такъв, какъвто го е създал Леонардо, тъй като много пъти преследван реставрация. И все пак история и сюжет запазени.
6. Музей на науката и изкуството . Всичко в музея е представена от няколко експозиции. Така, една е посветена на живота и творчеството на великия художник Леонардо да Винчи. Друга експозиция е посветена на това, как правилно да различава фалшификати от оригиналите. В тази зала са представени различни оригинални картини, мебели, икони, различни керамични изделия и много други.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

В същата зала ще можете да видите копия и фалшификати, както и да научат подробности, които позволяват да се открият разликите. Още една експозиция на музея е посветена на неевропейскому на изкуството, а именно творчеството на африканските народи. Общо представлява около 300 експонати, които ви позволяват да научите повече за живота на африканските племена. Освен това, посетителите могат да посетят на подводница, а също и поглед през телескоп.
7. Градската градина Милано разположен в източната част на града и е една обширна паркова зона, в която освен цветя и дървета, може да се намери също така и различни музеи-дворци. Но това място е не само красива, но и исторически важен и значим.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Там тя е от 1797 година и е един от най-старите места в Италия. Е построена сградата е Джузепе Permarini, който е бил архитект на театър " Ла Скала". Между другото, по-рано на мястото на градината е пустош. А Габсбурги, които тогава са управлявали градовете Милано, реши да организира на това място шик градина, която да угоди на своите красоти на италианците.
8. Монументална гробище. Привидно, защо да отидем на гробището? Но на обичайното усыпальницу това място изглежда малко. По-скоро тя прилича на набор от невероятни старинни скулптури. Тук са погребани известни и богати хора, така че надгробья очарова със своята красота.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

Заслужава специално внимание на гробницата на семейство Мота, който е бил индустриалец и се занимава с производството на торти. Паметникът е проектиран във формата на кифлички. Също така е невъзможно да не се обърне внимание на фамилна гробница на семейството на Кампари. Входът в него е украсена с каменни копие на "Тайната вечеря". На това гробище е напълно възможно да се загубиш, така че на всички туристи, силно препоръчваме да се запознаете с плана.
9. На Сан Сиро. Милано - градът на талантливи футболисти, така че ако тук не е луксозна огромния стадион, това би било невероятно. Сан Сиро е единственият в Милано и е третият по величчине в цяла Италия футболен стадион, който едновременно може да побере до 80 хиляди фенове.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

В Милано цели два футболни клуба, както и всички футболисти тренират именно тук. Местните жители понякога се нарича стадион "глас на мир". Вероятно това е свързано с викове на футболни фенове, които често и редовно викат тук на футболни мачове.
10. Музей Польди-Пецолли . Това е един от най-интересните музеи в Европа, в която са събрани експонати от частни колекции. Това са най-разнообразни произведения на изкуството: картини, мебели, бижута, стари оръжия, както и антики.
Че може да е интересно да видим турист в Милано?

По-рано всички тези уникални и скъпи неща, щяха много богат и влиятелни жител на Милано. През целия си живот той е запален колекциониране и е купил най-странни и скъпи предмети, които после завещава на обществеността. Така и се появи на музея, да влизат в който, може да се потопите в атмосфера на елегантност и аристокрацията.
Задължително идете в Милано и да посетите най-интересните места на този красив и романтичен град.