Всичко от света на
модата
» » Какво интересно да видим в прекрасна България?

Какво интересно да видим в прекрасна България?

6-10-2014, 18:39
1400
0
На път в България? Това е една чудесна страна с много красиви места. И какво може да видим в България, какви атракции и места заслужават внимание?

Къде да отида в България?


И така, какво да видим в България? Предлагаме ви най-интересните места:
1. Долината на розите. Това е невероятно красиво и интересно на място! Ако искате да изпитате кружащий главата аромат на рози и видите много от падащото проектор пъпки и вече распустившихся цветове, тогава вие със сигурност ще си струва да отидете тук. Се намира тази долина недалеч от малкия град Казанлък, намиращ се на 200 км от София.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

В началото на лятото това място се превръща в истинска фабрика за производство на тънки ароматно розово масло, което се добавя в парфюми и козметични средства. В това време местното население се събира реколта, както и много венчелистчета втурва в големи каци, от които след това на тънка струйка произтича ароматна течност.
2. Дори ако не сте любител на четене и книги, все пак погледни в Националната библиотека св.св. Кирил и Методий " разположен в столицата на страната - София. Първо, вътре в сградата е невероятно красива. Да, и отвън библиотека прилича на истински дворец. На второ място, в магазините могат да се намерят древни ръкописи и книги.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Някои произведения са толкова стари, че дори и написани на ръка. На трето място, има и книги от съвременни автори. Може би можете да намерите това, което сте наистина се интересуват. А пред сградата се намира паметникът на Кирил и Методий, които са не само монаси, но и от учени и просветителями на своето време. Така или иначе, посетете това историческо място, ако ще в София.
3. Рилските езера . Общо седем, а те са разположени високо в планините. По-добре да отидете тук, в средата на лятото, но дори и в това време може да се наблюдава на повърхността на ледена планински води на тънка кора лед. Езера са свързани помежду си ледяными поточета, водопади и бързи водни потоци.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Между тях могат да се видят едновременно и преспи сняг, и поляни с множество благоуханни диви цветя. Качи тук не е лесно, най-добре е да правим това с помощта на ски лифта. Пътят е доста дълъг, но мястото си заслужава да посетите.
4. Ако сте в България, със сигурност съездите в малък древен град Несебър . Този град е на около 3000 години, и той е обявен за музей. Тук изключително много исторически места, всяка от които е символ на една или друга епоха. Разположен на Несебър, на скалист полуостров, свързан със сушата доста тесен провлак.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Тук има много исторически и архитектурни паметници, красиви и прости къщи, които впечатляват със своя колорит. За един ден може да се види целия град, тъй като е много малък: само на 300 метра широк и около 850 мм. И непременно посетете приказни плажове Несебър!
5. Всеки турист ще бъде интересно да се види Рилският манастир , заселване в близост до столицата на страната в Рила планина. Историята на това уникално място се корени в далечната X век. Невероятно, но манастирът не веднъж е бил подложен на атака на врагове и ценни природни бедствия. Така, той е преживял пожар, земетресение, набези на турците.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Но всеки път, когато местните жители наново конструкция, благодарение на което то съществува и до ден днешен. Днес в манастира се съхраняват няколко свещени места, например, на кръста Рафаила, икона на Богородица "Путеводительница", а също мощите на Йоан Рилски. Също така на място има музей и библиотека. А вътре е толкова хубаво, че не отиде в манастир - просто престъпление.
6. Крепост Белоградчик намира се в близост до малко град Белоградчик. Не веднъж в тази сграда са се опитали да унищожи, но винаги е възстановен. А построили тази крепост за защита на търговските пътища, водещи на север, още в древни времена на римляните.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Състои съоръжение от три величествени върхове, най-важният от които е с голям резервоар за събиране на дъждовна вода, вырубленный от камък. След като на върха на крепостта, можете да видите, които засягат величието и красотата на Белоградчишките скали. Им, между другото, също можете да посетите.
7. Стария град на Пловдив . Забележителности на този град са толкова древни, че могат да разкаже за годините на просперитет на Римската империя. Например, тук можете да видите една Римския амфитеатър, който е построен от мрамор още през II век от нашата ера.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

В центъра на града са разположени старинните кули, а всички сгради буквално са импрегнирани с епохата на Възраждането. У Дома са красиви и цветни, те са като на кукла. Освен всичко друго, в Пловдив много паметници и музеи. В крайна сметка, непременно посетете този град.
8. Балчик - един от най-древните и красиви градове на Българското черноморие. Разположено е marvellous място в поражающем своите красоти на залива. От бури и атмосферни влияния Балчик защитени от нос Калиакра, така че тук винаги е тихо и слънчево. Между другото, на този нос ще можете да видите мистериозни пещери, както и останки от древни крепостни стени.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Градът е амфитеатральную структура и множество площадки, а това означава, че, докато се разхождат по Балчику, ще можете да се насладите на невероятни гледки. В крайбрежната зона, този дивного града има множество минерални извори и лечебна кал, така че ще имате възможността да се съчетаят полезното с приятното и да подобрите своето здраве.
Освен това, в Балчик има художествена галерия, две храма, както и музеи. И още тук се намира най-голямата ботаническа градина, в която събира около 3000 вида от най-различни растения.
9. Ако искате за една седмица престой в България не само, за да получите достатъчно културно, но и да си починат физически и психически, тогава задължително посетете красив град Созопол . Той е известен и обичан от много морски курорт, в който годишно почиват много туристи от всички страни.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

След като е тук, вие ще можете да се насладите на красиви бели пясъчни плажове и кристална вода на Черно море, красотите на убежище, която е един от най-романтичните места в курорта, както и очарователни гледки на крайбрежието. Почивка тук малко се различава от обичайните за туристите. Тук времето сякаш се забавя. Привличат вниманието на дървени и каменни къщи, както и културни паметници и природата.
10. Непременно посетете Аладжа манастир . Уникалността му се състои в това, че той издълбани в скалата. Създадохме този манастир през IV в. християни-отшелници, а той е просъществувал цяло хилядолетие, но по-късно е бил ограбен османски нашественици.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Състои се това уникално съоръжение от две нива, а на входа може да се види музей, посветен на историята на създаването и съществуването на тази обител. В първо ниво на манастира са разположени трапезария, кухня и килии на монасите, живели тук. Разбира се, те са се променили, но изглеждат точно така, както изглеждаше преди много векове.
А на второто ниво се намира параклис. Освен това, в непосредствена близост до манастира може да се намери в катакомбите. Според легендата, те са убежище за монаси, които защитава от османските нашественици.
11 . Ако обичате вино, непременно идете в град Мелник . Градчето е малко, но тук е много хубаво и тихо. Население е само 300 души, но у дома и съоръжения са красиви и диковинны. На разходка по главната и най-дългата улица на Мелник ще се нуждаят от няколко минути.
Какво интересно да видим в прекрасна България?

Но да дойда тук си струва само заради вкусни вина, които са произведени по древни традиции стари винарски заводи (град е тяхната столица). Задължително посещение на местна механа и продегустируйте ароматно вино. Но не се пренася, защото в града има и други интересни места, като например скали Мелник, както и роженския манастир.
Непременно идете на България и посещение на най-известните и красиви места на страната. Нека пътуването ще бъде интересно и незабравимо преживяване!