Всичко от света на
модата
» » Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

6-10-2014, 18:43
8329
0
Ако обичате "ужастики", но предпочитат да четат книги, а не да гледат филми, а след това ще си струва да се знае кои книги се считат за най-ужасните.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Най-страшните книги


Ето и топ 10 на най-страховитите книги:
1. "Гробище за домашни любимци" на Стивън Кинг . По сюжета на книгата на д-р Луис Крид заедно със семейството си се премества в Чикаго. В съседство живее Джъд, който много знае за тези места. Той разказва Луису за гробище за домашни любимци, в който децата още от древни времена погребват своите мъртви любимци.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Но за това гробище има и още нещо. Лекарите предупреждават за това, че посещават това място не си струва, защото там се случва нещо невероятно, свързано с Вендиго - в духа от зловещи легенди индианците. Но Луис - прагматик, и не вярва в тези истории. Но един ден се случва нещо, след което лекарят разбира, че е бил прав. Но само помислих, че е твърде късно.
2. "Лабиринт" на Франц Кафка . Книгата е вашия от няколко истории. Този, който е запознат със стила на Кафка, знае, колко е замысловат и оригинален. Но в тази оригиналност дебне нещо страшно, завладяващ и вълнуващо дух. След като започнете прочетете книгата, няма да забележите, как потопете се в зловещ свят, наподобяващо лабиринт.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

За да се измъкнем от тук, не е лесно, защото това е място, подобни на нашия модерен свят с характерни му цинизъм, жестокост, грубост и жестокост. Авторът сякаш под микроскоп, изследва всичко, което се случва, обръщайки внимание на ужасяващите подробности. Със сигурност запознайте се с герои от книги и техните приключения!
3. "Lullaby" Чък Паланика . Смъртта е винаги страшно, а ако умира невинен младенец, тогава е страшно двойно. Но как да бъде, ако всяка година без видима причина умира на 7 хиляди бебета? Децата просто заспивам и повече не се събуди.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Лекарите поставят суха диагноза "синдром на внезапна смърт на бебета" и отгледани в ръце, но някои започват да подозират, че всичко много по-трудно. Да, факт колыбельной? Я отдавна пеят на децата в период на суша, болести и глад, я пее е тежко болен и мучающимся. А възможно ли е след една песен да заспим завинаги и да напусна този свят? Прочетете книга, и вие всичко ще разберете.
4. "То" на Стивън Кинг . Преди Много години в малкото градче Дери се е случило нещо ужасно. И семерым тийнейджърите трябваше буквално да отида в ада и да станат свидетели на ужасяващи събития. Мина много време, децата са узрели и отдавна са забравили за това, че някога сте виждали.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Те са живели и не мислеха за лошо, но в родния град на стомана случва странни и кошмарни неща: изчезна хора, са трупове и локви кръв. Седем приятели решиха във всичко да се оправи, но не очаквах, че те ще трябва да се бори с адски въплъщение на злото. И това същество е толкова жестоко, безмилостно и е безумно, че не е име. А да се говори за него всички се страхуват.
5. "Била лудостта" на Хауърд Лавкрафта . Тази книга е включен в списъка на най-зловещите на ужасите скрит мотив. По темата на експедиция, отправившаяся на Антарктида, е изправен пред нещо, което повергло всички в див ужас. Изглеждаше, че всичко това отдавна е трябвало да останат в миналото, но древен изоставен град, считавшийся призрак, е все още жив.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Авторът описва подземельные аец " козлодуй " този град, в които трябваше да се потопите участниците полярна експедиция. Лавкрафт описва всичко е толкова реалистично и сухо, че не може да повярва в целия този ужас е просто невъзможно. Искате да изпитате истински страх? Прочетете книгата!
6. "Пуснете вкъщи Ашеров" на Едгар Алън По . Последният наследник на древен род Родерик Ъшър кани приятеля си (той, между другото, е разказвач на истории и пише от първо лице) семеен замък, разположен на брега на мрачно езеро. Приятел, изглежда, че на това място е ужасно всичко: дървета, езеро, пукнатина в къщата.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

След това се оказа, че Родерик болен от странна болест и страх от светлина, силен шум и ярки цветове. А сестра му Мэдилейн и не се топи с всеки изминал ден и почти нищо не забелязва. Ашер и неговия гост започват да подозират, че зад всичко това стои кой знае ужасна сила. Тази сила се усеща все по-често и по-често. И в една ужасна нощ започна буря, която прояснила всичко, отварянето на очите на всички в творящееся около зло.
7. Книгата "10 негритят" на Агата Кристи също влиза в списъка на най-лошите в света. История първоначално изглежда лесен, но след това се развива по такъв начин, че читателите не предполагат, колко сериозно. Десет души попадат на странен остров. Всички тези хора не са запознати един с друг и не могат да разберат, защо са попаднали на това място.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Особено страшно става тогава, когато компанията е загубила един от членовете. След това хората започнаха да се постоянно и редовно. Останалите си спомнят за считалочку, придуманную индиански деца, и разбират, че всичко се случва точно така, както е описано в нея. Ще успее ли да се спася останалото на острова?
8. "Франкенщайн" Мери Шели . Въпреки, че автора на това писание е само на 19 години, произведение се оказа страшно. По темата учен Виктор Франкенщайн създава едно същество, което буквално се събира малко по малко и се състои от части, тел трупове. Невероятно, но Виктор успява да възкреси чудовище.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Но, осъзнавайки, че е създал зловещо чудовище, учен решава да го остави да умре. Но той не е готов да умре и решава да създател и да отмъсти на него. Какво в крайна сметка ще стане с героите?
9. "Призрак къща на хълм" на Шърли Джаксън . Старинна градска къща, разположен е на хълм, пречи на неговите обитатели се радват на живота. Всичко, което той носи зло, тъга и нещастия. Собствениците искат възможно най-скоро да избяга оттук, а една възрастна двойка, която се грижи за сама, страх да останете тук за през нощта.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Всички мислят, че в този зловещем дома живеят задвижване, а балом управляват духовен сила. Но след като прекрати целия този ужас решават изследователи на паранормалното, които под наем на имение за лятото. Но могат ли тези хора, повидавшие много, да си представим, че им предстои да се види тук? Могат ли те чака такъв ужас, с които ще се сблъскат?
10. "Забраната за заклинателят" на Уилям Питър Блэтти . Може ли сладко и забавно момиче в една нощ да се превърне в истински чудовище, олицетворение на ада? Може, ако в нея вселилось невероятно и непознато нещо. Тя се опитва да овладее душата на едно невинно дете и се превръща Регану в чудовище с груби и диви гласове и страшно лице, повече напомня на муцуната на някой хищного на звяра.
Топ 10 на най-страшните книги на ужасите в света

Една невинна душа, уморен страдания, се опитва да се противопостави на злото, но за съжаление, силите не са равни. Дяволът е готов да отпразнуват победата. Може ли някой да помогне на бедната малышке отново да започне да живее предишния си живот?
Готови за леденящему душата на страха? Тогава потърсете книгата и се пригответе за тяхното четиво! И не забравяйте да споделите впечатления.