» » Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места
  • (6-10-2014, 18:44)   
  •   0   
  •  1578 
Град-туристическа атракция, град на исторически ценности и традиции, центърът на английската култура и изкуства, на мястото, където се намира невероятна резиденция на действащи крале и кралици, както и главен център на политическия и икономическия живот в обединеното кралство - всичко това е само една малка част от това, което може напълно да бъде описан Лондон.
Столицата на Великобритания, която винаги е туристически център маршрути, в този град се стремят да влязат много, въпреки сравнително високите цени на екскурзии и скромен хотелски услуги.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Нищо чудно, защото, ако ти късмет, и отиваш в Лондон, това не е точно заради просиживания панталони в някой хотел 5*, а именно заради богатата си история, цвят и уникална харизма.
Този град привлича огромна колекция най-богатите музеи в света, с влизане в по-голямата част от тях, което е хубаво, е безплатен. Тук се съхраняват известни исторически ценности, невероятни картини и световни шедьоври, а също и просто интересни и невероятни неща.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Музеи и галерии в града са пълни разноплановыми експонати, които се залепват за почти всички сфери на човешкия живот! А какво да говорим за вида на Лондон, му площи и градини, улици и паркове, които са заобиколени от архитектурни ансамбли - творбите на най-великите архитекти, като на миналите векове, така и днес.
В този град много места, които може и трябва да посетите, ако все пак се оказаха в Лондон, а да ви помогне с изготвянето на маршрута, ние сме изготвили за вас топ 10 места, които си заслужава да видите турист.

Катедралата " Св. Павел "


Най-великото творение на английски архитект Кристофър Рен, който влиза в историята като най-голямата английска църква на територията на Европа. Конструкция на купола, а и самата сграда е толкова сложна и обмислено, че църквата е останал цял, дори и след бомбардировките по време на Втората световна война.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Перфектно коригира формата, колосални размери, за изграждане на началото на XVIII век, известната галерия, от която се открива превъзходна гледка към града, изумителни мозайки и скулптури, както и огромен купол, който е един от най-забележителните сгради на Европа, предизвика истинско възхищение и естетическо удоволствие.
Сейнт Пол - това не е просто резиденция на епископа на Лондон, но и мястото на погребението на всички велики мъже и известни граждани на обединеното кралство, сред които, между другото, и на самия архитект на Рен. Интересно, на мястото на гроба му няма ефектен поглед надгробен паметник, а само една малка плоча, на която посочена надпис "Читателю, ако искаш да намерите паметник, а след това просто да погледнете около".

Бъкингамския дворец


Възможно ли е да отида в Лондон и да не посетите валидна резиденция на британските монарси? От май до август, когато кралица Елизабет II отива в почивка, дворецът е отворен за посещение от туристи дори от вътре, разбира се, изключение правят частни квартали. Точно тук се случва почтен смяната на караула, която е известна почти на целия свят и винаги привлича тълпи от любопитни туристи.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Разгледай това действие се събират хора всеки ден, защото гвардейци в процеса демонстрират безпрецедентна помощ, безукоризненную мъжество и самостоятелна мебел. Самият дворец може да се похвали с огромна територия с голяма градина, както и 775 баня, на най-красивите и внушителни сред които е Бална зала и зала за приеми.

Площад трафалгар


Това е специално място на Лондон, който има голямо историческо значение за града, защото я нарекли в чест на победата на адмирал Нелсън и неговата флотилия през 1805 г. под Трафальгарой. Освен това, именно тук през 1945 г. Чърчил обяви края на Втората световна война, и всяка година именно на този площад се определя начало на коледната елха на страната.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Голямо струпване на интересни архитектурни паметници, статуи и известния фонтан - въпреки факта, че всички те са различни по предназначение, а понякога дори и по стила, представляват един прекрасен ансамбъл, който дълго време остава в паметта на туристи.

Музей на Шерлок Холмс


Знаменит литературен герой и неговият уникален метод на проекта са известни, най-вероятно в света, както и уникален музей на несъществуващата улица " Бейкър стрийт", 221b, съществува само тук, в Лондон.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Само тук можете да се озовете в помещения, които напълно копират атмосфера и обстановка жилища гениален детектив и неговия верен приятел, доктор Уотсън, както и да се снабдяват с интересни тематични сувенири в магазин, разположено на партерния етаж на сградата.

Уестминстърското абатство


Обект на световното наследство на ЮНЕСКО, е един от най-посещаваните забележителности на света, образец на уникалната готическа и началото на английската архитектура, е главния храм на британската нация.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Точно тук се случва най коронацията на монарси, като се започне от 1066 г., погребението и, разбира се, сватби. Множество арки, ажурни и богато украсен интериор, потресаващи витражи и разпознаваем символ на абатството са впечатляващи за всеки, който тук е посетил поне веднъж.

London Eye


Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Още една от най-известните забележителности на града, това е Окото на Лондон, най-голямото виенско колело в Европа, което приема при себе си над 3 милиона души годишно! Той повдига на височина от 135 м, откъдето се открива поразителна гледка на почти цялата територия на града.

Музей на Хари Потър


Ако пътувате до Лондон с деца, които все още и всичко останало са фенове на популярната сага за магьосници, тогава вие със сигурност трябва да посетите павилиони студиото Warner Bros., където след снимките на "Хари Потър", а сега са превърнали това място в музей.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Не е ли чудно да се окаже в известното село Хогсмид, разходка в диагон, видите впечатляващ макет на основната сграда на " хогуортс", си взема нещо за пиене краве бира в "Трите mettlach", а също така да посетите в една Голяма зала и кабинет самото Дамблдора? И това далеч не е всичко, което ще ви предложим в този музей!

Музеят на Виктория и Алберт


Още един от най-популярните и посещавани музеи в света, който е събрал в своите просторни стаи, огромен брой колекции декоративно и приложно изкуство, тук са представени експонатите, които са в състояние да обхване 5000-та история преображение и развитие на човека, както и неговия стремеж към красота.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Музеят е основан на известната двойка от кралица Виктория и Принц Альбертов, които са допринесли за неговото развитие и по-нататъшно съществуване.

Биг Бен


Има смисъл да споменавам тази, може би, най-известната английска атракция на света? Вероятно не, тъй като за нея знае всичко и всеки, но не и да я е в нашия списък, би било престъпление.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Ботанически градини Кю


Ако искате да прекарате вълнуващ ден в Лондон на природата, след това главата на Кралските ботанически градини, където представя огромно разнообразие от сортове и видове най-невероятни растения.
Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места

Огромен брой павилиони, уютни зелени ливади и други интересни уголочков, които точно няма да ви оставят безразлични и ще остави приятно впечатление и ярки снимки на вашия камерата.
Насладете се на почивка в красив Лондон.

Заедно с"Че покажи на турист в Лондон: топ 10 места" също четат: