» » Топ 10 най-влиятелни жени в историята на
  • (6-10-2014, 18:45)   
  •   0   
  •  1339 
Дори един човек може да промени света и да повлияе на хода на историята. И някои жени са успели да го направят. Научете кои от тях са най-влиятелни.

Жените, които са променили историята на


И така, предлагаме ви топ 10 на най-влиятелните представители на слабата половина на човечеството:
1. Майка Тереза от Калкута. Тази жена още при живота на смятали за светец, и не без причина. Агнес Гонджа Бояджиу е родена в далечната 1910 година, в Албания, в семейството на търговец на билки. На 18 години, момиче, остави си къща и стана монахиня от ордена "Лоретские сестри". Още тогава тя решава да посвети живота си на помощ на бедстващи и болни, така че скоро напуска своята обител и се превърна в пътуват по света.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Тя е твърде в горещи точки, в болници, болници. Когато Майка Тереза навърши 36 години, тя реши да организира Поръчка за Взаимопомощ, който безопасно да съществува и процъфтява и досега. Членовете на тази благотворителна организация (днес ги има по целия свят от около 300 хиляди души), помага на болни, сираци и в неравностойно положение.
В 80 страни по света са отворени приюти за сираци, домове за сираци, училища и болници. Например, в Калкута в болницата за прокажени се лекува и е обучен около 10 хиляди пациенти. Майка Тереза умира на 87 години и не жалела нито за един ден, прожитом на тази земя. И ако не тази невероятна жена, то тогава светът сигурно щеше да е друг.
2. Британска принцеса Даяна завинаги остава в сърцата на британците, защото в страната я обича така, както никой друг. Това момиче е наречен народна принцеса, кралицата на сърцата и дори роза на света. Да, съдбата на Даяна да се нарече обикновен. Тя стана съпруга на принц Чарлз, но щастието така и не получи, въпреки че роди наследник на трона на двама сина. Чарлз не можех да го изхвърля от главата си първата си любов, и Диана търсех нещо, което може да се получи от съпруг /а, така че металась от една любовница към друга.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Но дори и след развода принцеса продължава да обичам, Чарлз. И точно след раздялата с него момиче решава да помогне на хората. Тя не говори големи думи, а просто е управлявал там, където в нея нуждаем, и привлече вниманието към тези проблеми, за които някои са се страхували дори да се мисли. За съжаление, много Даян не успя, тъй като е на 36 години, тя загина в автомобилна катастрофа, обстоятелства, в който изяснени и до днес.
3. Коко Шанел . Да-Да, не е изненадващо, тъй като тази жена не само е известна по целия свят, но и да се промени този най-свят. Ако не тя, то днешните съвременни жени със сигурност щеше да изглежда не така. Коко е крехка, но е много упорит и интелигентно жена, както и тази trendsetter.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Тя се избавила жени от такива "обуз" като буйни тежки подредени поли и здраво корсети. Но в замяна на Коко даде на света малката елегантна черна рокля, стилна чанта, луксозни парфюми, къса коса, твидовые дамски костюми, дамски панталони и много други.
Тя вдъхновен всички представители на нежния пол, че една жена трябва да бъде елегантна винаги, а с напредване на възрастта красотата трябва да стане още по-женствена. Може би, ако не е роден след Коко, бедните жени и до ден днешен носеше ще корсети и буйни поли, проклина всеки, който всичко е измислил.
4. Индира Ганди родена през 1917 г. в една от най-богатите индийски семейства. Тя се омъжи и роди две прекрасни синове. Но за за съжаление, след това дойде черна ивица. Индира загубила съпруга си, а по-късно на бащата и най-малкия си син.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Че творилось в душата на тази жена, да представят трудно, но тя събра цялата си воля в юмрук и започна да живея по-нататък. Много я считат за най-Шакти (богинята на ума), Индира е мъдър, спокоен и властен. Тя се превърна в първата жена, която е била поверена съдбата на цялата страна. И с тази сложна роля на Индира справих добре.
Тя изневери на Индия в по-добра посока, давайки на жителите му увереност в утрешния ден. Но тези, които жадуваше за власт, са решили да свалят Индиру. За съжаление, тази невероятна жена е била убита през 1984 година.
5. Маргарет Тачър. Я нарича "желязна дама", "неспокойни на вещици" и дори "най-силният мъж в НАТО". Всъщност упоритост и отдаденост на тази жена може само да си мечтаят. В 1979 г. тя става министър-председател на Великобритания и е направил всичко, за да изведе страната от кризата.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

И е успял, Великобритания воспряла дух и се превърна в процъфтяват. Някой Маргарет се съобразявали, някой се страхува, а някой мразеше. Така или иначе, но Тачър остана "на кормилото" на цели три мандата, и това е един вид рекорд на миналия век. Именно благодарение на желязна дама на Великобритания отново е придобило статут на велика сила и досега остава един от най-силните страни в света.
Именно желязната дама изигра важна роля в историята на тази страна. От политиката на Маргарет отдавна си отиде, и днес тя не е толкова силна, колкото преди. Но все още Тачър се появява на хората в строги костюми и изглежда безупречно.
6. Жана Д ' Арк. За тази крехка, но всеотдайна момиче, знаят всички. Досега историците спорят за това, кой наистина е Жана. Но в това, че именно тя се е променила хода на най-дългата сто години война, съмнение няма. Дата на раждане Джоан доподлинно не е установена, както и неговия произход (въпреки че повечето клони към това, че то е просто крестьянкой).
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Така или иначе, именно благодарение на Жана д ' Арк, е бил освободен, отвлечени от британците ню Орлиънс (впоследствие Жанну прякор Орлеанской дева). Но услугите на тази всеотдайна момичета, които не са оценени, и в резултат на предателство, той попаднал в плен, а по-късно е обявена за вещици и осъден на смърт. Жана загина в клада, но по-късно я обявиха света.
7. Клеопатра . За тази царица, заснети много филми, безкрайно много легенди. Тя дълго време е бил правительницей Египет, като последната правительницей, която, всъщност, е създадена и циментирана впечатление за тази страна. И въпреки че по-късно Египет е завладян от Рим, за Клеопатре казват и досега. И ако не тя, е на територията на страната би била нападната от много по-рано.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Външен вид царицата все още предизвиква спорове. И въпреки, че е прието да се счита за красота, има и такива, които е сигурен в това, че Клеопатра такава не бе това. Но на всички е известно, че тази жена е много властен и държеше в страх от своите врагове и завист. Известно за връзките на царицата с Цезар и Марк Антоний.
Но не само тези мъже, успя да завладее Клеопатре. За съжаление, съдбата на тази силна жена се е развила доста трагично. Тя не е била подложена на завладяването на държавата и се самоубива.
8. Елизабет II - кралицата на Великобритания. Тази жена обича много. Разбира се, там са били и тези, които критикуват неговите действия, но в голяма степен именно благодарение на дейността на Елизабет II държава процъфтява и има статут на една от най-мощните сили в света.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Детството на Елизабет не може да се нарече лека, за 13 години тя се е научил, какво е война. Между другото, тя беше единствената кралица, последната военна служба. Елизабет влезе в женския отряд отбрана и дори ме заведе камиони. Тази силна и смела жена има много титли и длъжности: ръководител на Британската общност на нациите, главнокомандващ на въоръжените сили на Великобритания, ръководител на църквата на англия.
9. Мерилин Монро . Тя изигра много важна роля в историята на света. Много филми с участието превърнаха в истинска класика. Норма Джийн (това е нейното истинско име) е била обект на обожание за много мъже и истински очакваното за подражание на почти всички жени по онова време.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Съдбата на Стандарти е трудна. Детството си тя прекарва в приемни семейства и в детски домове. Нормално, дори няколко пъти са се опитали да ограбят продукти. Освен това, момичето не била красива, затова реши да легне под ножа, пластичен хирург, който да поправи я ребро, брадичката и носа.
Щастието в личния си живот също не е имало. Монро е бил женен няколко пъти, но тази любов така и не се научих. Децата на Мэрелин не се дължи на здравословни проблеми и грешки на младостта. Почина Монро-рано, и много му така и не успели да разберат.
10. Екатерина II оставила следа в историята на Русия. До голяма степен именно благодарение на тази императрица на Русия е такава, каквато всички я знаят. Правительница раздвигала границите на владенията, съюзяването на всички нови територии, тя проведе редица трансформации и реформи.
Топ 10 най-влиятелни жени в историята на

Например, Екатерина II първата е разработила издаване ассигнаций - хартиена пари. Особено много императрицата направила за просвещение на руския народ. Тя се смята, че знанията са важни и задължителни.
Всички тези жени е оставила своя отпечатък върху историята и са променили света.

Заедно с"Топ 10 най-влиятелни жени в историята на" също четат: