» » Топ 10 на най-вкусните сирена в света
  • (6-10-2014, 18:45)   
  •   0   
  •  2768 
Ако обичате сирене, то със сигурност вече успяхме да опитате много и различни разновидности. А кои сирена са най-търсените и популярни? Научете и непременно опитайте това, че още не сте опитвали!
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

Най-популярните и вкусни сирена


Предлагаме на вашето внимание топ 10 на най-вкусните сирена в света:
1. Моцарела - вкусен и лек сирене родом от Италия. Традиционно го приготвени от мляко буйволиц, но днес в магазините се продава моцарела от обичайните за всички краве мляко. Изглежда толкова сирене като бели топки малък диаметър, накиснати в слаба саламура.
Продуктът е мек и много нежен, приятен на вкус. При приготвянето на този сирене мляко първо ферментирали специална термофильной молочнокислой култура. След това тя съсирва благодарение на сычужному на фермента. След това цялата композиция се загрява, а серум разделят.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

След това тази смес внимателно и активно vymeshivayut, периодично потапяне в гореща вода, докато не се образува хомогенна тягучая маса. След това от готовата маса оформят топки, кубчета, пигтейли и др. Готов сирене се поставя в разтвор, в който се съхранява. Срок на съхранение е малък, така че по-добре да изядете една Моцареллу колкото се може по-бързо. Такова сирене, между другото, могат да се добавят в салати.
2. Маскрапоне. Този сирене прилича повече на нежна кремообразна извара или дори кисело мляко. На вкус тя е невероятно лек, малко сладникав. Консистенцията на продукта е по-скоро като извара.
Родината на този продукт е Италия (в тази страна, като цяло правят невероятно вкусни сирена). За готвене Маскрапоне сметана масленост на 25-30% първо се загрява на водна баня до около 80 градуса, след това се добавя лимонов сок, оцет или винена киселина за съсирването на млечни протеини.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

След това маса се загрява, след което се охлажда и се поставя в окото за премахване на серум. Диетичен такова сирене е точно да се нарече, но невероятно вкусна. От него често се приготвя десерти, най-популярния от които - тирамису.
3. Бри - нежно и меко сирене от краве мляко, родом от Франция. По-рано той е бил достъпен само крале и богачам, но днес се насладят го може всеки. Сиренето е тортата с дебелина от 3 до 5-6 сантиметра и с диаметър, равен на 30-60 сантиметрам.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

Тази торта е покрита с бяла благородна плесен, която прилича на бяла кадифе (тя е доста годни за консумация). Аромат има амоняк оттенък. Вкус такова сирене може да варира от плодов до ярко изразено гъби (всичко зависи от скоростта на затвора на продукта). Консистенцията на Бри напомня на крема сирене. Сервирайте добре е да не студена, а със стайна температура. Бри се смята за универсален сирене, тъй като добре се съчетава с различни напитки и храни.
4. В списъка е включена Пармезан . Това е сирене дълго зреене. Някои смятат, че рецептата свят беше в 1200 г. монасите, оттогава нищо не се е променило. Сиренето е толкова силен, че при рязане може да се рушат. Вкусът е едновременно в умерени остр, солоноват, пикантен и нежна. Технологията за изработване на сложни, а процеса на узряване е много продължителен.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

За производството на 1 килограм сирене обикновено отива около 16 литра мляко, а на съзряване може да да се измъкне от една до три години. Колкото повече даден продукт, толкова по-ярко изразен вкус на лешник.
В родината На сирене, която е от Италия, има специални хора, които определят зрелостта на пармезана с помощта на сребърни молоточков (наричат ги слухачами). Година по-късно откъси сирене проверяват. Част от брака, клеймят и берат (в продажба на такъв продукт може да се запишат, но под друго име), а част от изпращат зрее най-малко още една година.
5. Камбоцола . Да го произвеждат най-добрите cheesemakers, родината на продукта е Германия. Като цяло, това е немски сирене с плесен, който съчетава в себе си качество италианско сирене Горгонцола и френски Камамбера (име, между другото, се появи чрез свързване на имената на тези две разновидности).
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

Патентована такъв продукт е една от германски компании в 70-те години на миналия век. За производството на това сирене се използва специална специално подготвени мухъл, както и мекота и нежност консистенция се постига чрез добавяне на сметана. В крайна сметка се оказва леко и вкусно сирене с умерена обичаи. Най-добре е такъв продукт има с плодове и след разкриването на вкус (за това да го консумират по-добре един час по-късно, след нарязване).
6. Камембер - нежен френски сирена с пухкава бяла коричка от плесен. Вкусът е нежен и има гъбични нотки. Приготвя се Камембер от пълномаслено мляко. За съсирване се използва сирище.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

В процеса на сгъване маса трябва периодично да се разбърква. След това съставът на местят във форма и по специален начин се изсушава (за това се изискват умения опитни сыроделов), а след това се осолява. След това сирене ще узреят в определени условия до пълна готовност.
7. Дор блу - синьо сирене с плесен родом от Германия. Дълго време такова сирене е почти единствен по рода си, имевшимся в продажба в някои страни (включително и в бившите страни от ОНД). Рецептата е разработена специално за любителите на мярката остри и пикантни сирена.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

Самият състав и функции за готвене все още се държат сыроделами в тайна, но е известно, че се използват специални мухъл, а също и краве мляко. Най-добре е този вид сирене се съчетава с грозде и орехи. Ако на масата има няколко разновидности, Дор блу по-добре да оставят най-накрая.
8. Горгонцола . Познай откъде е родом? Правилно, от Италия. Такова разнообразие е доста популярен и се отличава с проститутка, в мярката на остър и пикантен вкус. Се отнася този продукт на синьо сырам с плесен.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

За производството се използват краве мляко, което се добавя гъбички пеницилла (инжектира шприцами) и специални ензими. По време На целия процес на узряване, на който си отива от 2 до 4 месеца, в сиренето да остане специални метални пръти, осигуряващи достъп на кислород е необходима за живот на гъбички.
9. Тет де Муан . Името на този сирене дословно се превежда като "главата на монаха". И именно монасите са първите готви този продукт. Родното място на сирене - Швейцария, той е изключителен и много скъпо. За производството се използва свежайшее краве мляко годишен добив на мляко.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

Зреене на сирене не по-малко от 70-80 дни във влажни мазета на смърчови дъски. В процеса на узряване на главата сбрызгивают специален соляным разтвор с добавка на живи бактерии. В крайна сметка се оказва сирене с жълт плът, плътна консистенция и кафява коричка.
10. Рокфор. Такова сирене се отнася до синьо сортове и произведени във Франция. Първоначално създадохме този продукт, приготвено от овче мляко, но днес се използва и краве. Мляко сквашивают, много се нарязва и се разпростира на форми и сол. Една важна особеност - съзряване в дъбови рафтове в варовик гроте при условия на достатъчна вентилация.
Топ 10 на най-вкусните сирена в света

Тук са най-вкусни и най-доброто сирене в света. Кой от тях ще се срещнеш с първата?

Заедно с"Топ 10 на най-вкусните сирена в света" също четат: