Всичко от света на
модата
» » Топ 10 на най-добрите бизнес книги за 2013 година

Топ 10 на най-добрите бизнес книги за 2013 година

6-10-2014, 18:47
1644
0
Бизнес - това не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед. Първо, трябва да намерите супер идея, второ, трябва да въплъти в живот, в трето, трябва винаги да се задържи на повърхността. Но тъй като всички го правят? Ще помогне на книги. Предлагаме ви списък на бизнес бестселъри.
Топ 10 на най-добрите бизнес книги за 2013 година

Най-добрите книги за бизнес


И така, предлагаме най-добрите книги на 2013 година за бизнеса:

 • "Уау! Проекти. Как да превърнете всяка работа по проект, който има значение" . Публикувано от книгата на Том Питърс, който в света на бизнеса е най-истински майстор на ефективно управление. По същество това е практическо ръководство за всеки, който смята своята работа скучен и неперспективной. Авторът предлага 50 готови идеи, които ще позволят на всяка най-банален работна задача да се превърне в уникален, забавен и успешен проекта. Том Питърс - харизматичен и изключително интелигентен човек, мислещ извън кутията. Следвайки го прости съвети, ще можете да блестящо да се справи с всички задачи и решаване на проблеми, както и да станат успешни в своята област, да се изкачи по корпоративната стълбица или да научат нещо ново. Книгата се чете бързо и лесно, тъй като е написана на разбираем за всички език и буквално, наситена с чувство за хумор.

 • "На лов за идеи. Как да излизам от конкуренти, нарушаване на всички правила" . Книгата ще ви помогне да направите вашия бизнес успешен, използване на нестандартни начини за решаване на проблеми и понякога налудничави идеи. Авторът на най-продаваната книга на Робърт Сътън смята, че, следвайки отдавна остарели правила за управлението на дружеството, да направите вашия бизнес успешен, ще се провали. Писател, който, между другото, е професор по мениджмънт, предлага нестандартни идеи, които ще намерят пътя на развитието на бизнеса и да направи просперираща компания, използването на потенциала на талантливи служители, както и гледайте на стария мениджмънт по различен начин и разширяват възможностите на фирмата. Искате да се развива и да расте? Не забравяйте да прочетете книга.

 • "Изкуството на визуализацията в бизнеса" Нейтана Yau. Търсене, обработка и предоставяне на информация са изключително важни за един успешен бизнес. Но като попълните всички цифри и сухи статистически данни в интересен и разбираем за всички начин? Автор на Нейтан Yau ще помогне на консултантите, на търговци, на ръководителите на проекти и анализатори овладяване на техники за визуализация и се научи не само да систематизира наличната информация, но и да им предоставят уверени и във форма, достъпна за всички. Авторът разказва как и къде е най-добре да се търси информация, как я по-добре и по-бързо, отколкото се справят, какви програми използвате за обработка и представяне на в достъпен и интересен начин. Книгата е разделена на тематични раздели, което прави възможно избирателно четене. Нейтор Yau предлага конкретни примери и обяснява всичко подробно и просто.

 • В топ 10 влиза "Patagonia - бизнес в стила на сърфиране. Като алпинист е създал най-голямата компания за спортна екипировка" . Написах и книга Ивон Шунаир, който е известен по целия свят сте алпинист, а също и собственик на най-голямата компания. Самият автор признава, че не е планирано да става бизнесмен. В книгата той разказва за това, как основава собствена компания, и за това как се развива бизнес. Ивон Шунаир смята, че бизнес има за цел да осигури доброто на потребителите, да донесе приходи на основателя, но не си губят душата". Самата книга е история на компанията и част от биографията на нейния основател. Ивон позволява на служителите да сърфирате точно по време на работа, при това лидерите на своите кабинети няма. Прочетете и научете, че авторът мисли за бизнеса. Много от неговите идеи са полезни и уникални.

 • "Сърцето на компанията. Защо организационна култура означава повече, отколкото стратегия или финанси" . Автор Патрик Ленсиони смята, че е правилно изградена организационна култура може да помогне да се развие бизнес и се постигне от служители на максимум. Той разказва за това, как правилно да се действа директор, за да се осигури така нареченото "корпоративна здраве". За основа на Патрик взе своя личен дългогодишен опит в управлението. Авторът дава полезни съвети и описва принципите на ефективна работа.

 • Една от най-добрите книги за бизнес - "Нешаблонное мислене. Доказана методология за постигане на амбициозни цели" . Автор - Джон О ' Кифф. Понякога остарели стандарти и монтаж пречат на бизнеса да се развива. Авторът излага своите идеи за това, че ако се разшири хоризонтите на мислене, може да се постигне успех. Джон О ' Кифф помага на читателите да ударят стереотипи, да излезе извън съществуващите в обществото инсталации, както и да мислят творчески и нестандартен. Авторът предлага 8 практически стратегии, както и множество упражнения, които позволяват да развиват способността и нестандартно мислене. Това е най-истински ефективна интегрирана програма, която обединява различни техники за креативно мислене. Полезно и забавно.

 • "Велики по собствен избор" Мортена Хансен и на Джим Колинс". Авторите откриват, защо някои компании успяват да оцелеят дори при най-тежки и неблагоприятни условия, а други умират, не се налага да се развие. Джим Колинз и Мортем Хансен в продължение на 9 години проведохме проучвания, с помощта на резултати, които са в състояние да разкрие и за формиране на основни принципи на изграждане на успешна компания в непредвидими условия на съвременния свят. Оказва се, че най-добрите лидери не са изложени на риск, и се отличават с дисциплина. Иновациите трябва да се научат да управляват ефективно, както и фулминантна реакция и бързо решение на проблемите може да доведе до срив. Книгата е предназначена за мениджъри и бизнесмени, които се планира да се създаде успешна фирма и се развива в условия на нестабилност.

 • В списъка на най-добрите бизнес книги е включена "Отношението определя резултата от" Дова Сайдмана. Авторът смята, че е важно не толкова това, от фирмата се занимава с това, колко от това, как тя взаимодейства с клиентите си и как се отнася към подчинените си и партньори. Успех в съвременния свят е до голяма степен от културата на поведение, ценности, житейски принципи и възгледи. Важно е да правиш всичко не само правилно, но и така, че всички останаха доволни, а и останах с добро впечатление за сътрудничество. Именно това ще ви позволи да установи дългосрочни отношения и да заемат своята ниша на пазара. Сев Сайдман в книгата води конкретни примери, резултати от изследвания, анализи, мнения на видни бизнесмени и систематизирует всичко това.

 • "Маркетинг, въз основа на данни. 15 ключови показатели, които трябва да знае всеки" . Авторът на книгата, Марк Депутат смята, че днес много фирми не обръщат достатъчно внимание на маркетингови изследвания. В книгата се обяснява, как поводить измерване ефективността на маркетинга. Авторът предлага 15 показатели, които ще позволят да се оцени работата на маркетинг, а също така да се подобри и направи по-ефективна. Марк Джефри води примери за дейности на големи компании, разказва как се работи с данни, като се избягват усложнения и решаване на възникнали проблеми, а също и как се прилага на практика описаната методология.

 • "Корпорация: презареждане. Като Лидери управляват промените" . Авторите на Марк Вилкокс и Йонас Риддерстрале - истински гуру в света на бизнеса. Те споделят своя дългогодишен опит в превеждането на идеи и разказват, как да рестартирате фирма по такъв начин, че да не остана само на повърхността, но и процъфтява. В книгата се предлага иновативен модел на лидерство, който се основава на три стълба: визия, рисуване и изпълнение. Това е уникално практическо ръководство за мениджъри, които разбират необходимостта от промяна, но не са способни на тях.


 • Още една книга, заслужава внимание - това е "Номер едно. Как да стане най-добрият в това, което правиш" Игор Ман. Тук се разказва за това, как да се постигне успех, използвайки своите силни страни и качества на характера.
  Четете с удоволствие и добивайтесь успех!