» » Топ 10 на най-добрите и ефективни диети за отслабване
 • (6-10-2014, 18:47)   
 •   0   
 •  2361 
За да се отървете от излишните килограми, задължително трябва да се преразгледа начина си на хранене. Много се колебаят да се спазват диети, но не всички са еднакво ефективни и безопасни. Предлагаме да научите най-добрите диети.
Топ 10 на най-добрите и ефективни диети за отслабване

Как да изберете най-добрата диета?


Как да определите най-добрата диета? Ето какво трябва да се обърне внимание:

 • Индивидуален подход. Защо едни губят тегло бързо и лесно, а друг успява да се отърве от излишните килограми трудно? Всичко това е в индивидуалните особености на организма. Ще бъде чудесно, ако ще премине преглед, а след това с резултатите се насочите към диетолог, който ще вземе да ви една ефективна диета.

 • Резултати. Някои диети са насочени към бързото отслабване, други пък предполагат по-бавно намаляване на теглото. В интерес На всъщност колкото по-бързо теглото си отива, толкова по-голяма е вероятността, че в най-скоро време той ще се върне.

 • Влияние върху здравето. Рязко ограничаване на приема на калории, въглехидрати и мазнини е опасно за здравето и може да се изправи пред изчерпване, нарушения на обмяната на веществата, а също и проблеми в работата на някои системи на организма.

 • Диета. Колкото по-различни ще диетата, толкова повече хранителни вещества ще получите вашия организъм, и толкова по-лесно ще се спазват диета. Монодиеты в по-голямата си част са вредни, а също и повишаване на вероятността от падания и последващо увеличаване на теглото.


 • 10 от най-добрите диети


  Топ 10 на най-добрите и ефективни диети за отслабване

  Предлагаме да научите топ 10 на най-ефективни диети:

 • Кремлевская диета . Я спазват много известни личности, тъй като тя е много ефективна. Същността на такава диета е да се ограничи количеството на постъпващите в организма с въглехидрати. Има таблица, в която е посочено, колко въглехидрати се съдържат едни или други продукти. Всеки продукт се дава от така наречената стойност, която се измерва в еквивалентни единици. Всичко има няколко етапа. На първия етап, който трае няколко седмици, количеството на въглехидратите се ограничава до 20 условни единици, което позволява организма да възстанови на нов начин за сметка на такова разтърсване. На втория етап е важно гарантира стабилно намаляване на теглото без вреда за организма, количеството на въглехидратите се увеличава до 40 условни единици. За поддържането на теглото и поддържане на форма се препоръчва да се наемат не повече от 60 куб.м на ден. Освен това, важно е да се консумират повече течности.

 • Диета "6 венчелистчета" . Същността се състои в това, че има 6 етапа-листенца, всяко от които трае един ден и включва употребата на един продукт. Оказва се, това е комбинация от монодиеты и разделно хранене . Но предимството е, че тялото ви получава всичко, което му трябва, а да се придържаме към тази диета не е много трудно. Важно е да се спазва последователността на дните, в противен случай няма да има резултат. Първо отива рибен ден. се използва варено, парна баня, задушено или печена риба в количества от 500 грама. Следващия - зеленчуков ден. Трябва да се яде 1-15 кг зеленчуци (задушени, пресни двойка или варени). След това идва пилешка ден. За предпочитане яде пилешко грудку, която може не само да се вари, но и се задушава или се пече във фурната. Нататък трябва да злаковый ден. Може да се консумира 200 (обем, посочен в сухо състояние) грама всякакви зърнени култури или зърнени култури. Пети ден - пита сирене. Позволено е да се яде 500 грама нискомаслено сирене. И последният шести листче - плодов. Яжте 15 килограма всякакви плодове.

 • Диетата "Минус 60" Екатерина Миримановой не само ефективен, но и просто. Да се съобразят с нея - удоволствие. И все пак има някои правила. До 12 часа може да се яде почти без ограничения. До 14 часа на ден трябва да забравим за пържени и удебелен шрифт, а също така не си струва да съчетават прости въглехидрати (картофи, тестени изделия) с протеини (месо, риба). Разрешава се една супена лъжица масло или сметана. Следобедна закуска и вечеря трябва да бъде лек. Напитки и алкохолът не са разрешени, но в ограничени количества.

 • Диета "Маги" . Тя е доста строга, но ефективна. Предназначена тази диета за 4 седмици. В диетата са включени месни продукти, яйца, плодове и зеленчуци в големи количества. Какво да е менюто е разнообразно и ви позволява да не умрат от глад. Основно правило - стриктно спазване на ежедневно меню. Ако сте нарушили правило, започнете всичко отначало, тъй като резултатите не трябва да бъде.

 • "Холивудска диета" . Нейната продължителност е 14 дни. През това време можете да се отървете от 8-10 килограма, но трябва да се каже, че диетата е строга. Така, всички сладки, мучное, мазни и пържени храни напълно изключва. Са разрешени краставици и домати, нетлъсто месо или домашни птици, пъдпъдъчи или яйца, както и грейпфрути. На закуска трябва да се откаже, както и от всички сладки напитки.

 • В списъка на най-добрите и влиза "Японска" диета . Тя продължава две седмици и е доста икономичен. Но резултатите зарадва. А ако се вярва на разработчиците, тогава по-нататъшен набор на тегло е невъзможно, тъй като тялото на перестроится, а обмяната на веществата се ускори. В менюто са включени постно месо, риба, яйца, морски дарове, зеленчуци и плодове. Зеленчукови салати може да се презарежда с растително масло. Също така са разрешени сух хляб и сирене, но в ограничени количества. Кафе може да се пие, но по-добре без захар и без мляко. Също така се препоръчва допълнително да приемате витамини.

 • "Бразилският" диета . Доста строга, но ефективна. Предназначена е за две или четири седмици, менюто не може да се нарече разнообразна. Така, в първия ден на нощувка, закуска, вечеря и обяд трябва да се яде по едно варено яйце и по една ябълка с всичко това на чаша кафе. Втория ден, същото, третия ден-на закуска трябва да изядете две яйца, на обяд - спанак и 100 грама говеждо месо, а за вечеря спанак с яйце. Четвърти ден закуска се състои от яйце, обяд - от 150 грама варена риба и домати, вечеря - две яйца. Пети ден: закуска яде яйце, изпийте чаша кафе, на обяд - домати и яйце, за вечеря - зеленчуци и 150 грама риба. Шести ден: закуската трябва да се яде яйце, запив кафе, на обяд - краставица и 100 грама говеждо месо, за вечеря - домат, 150 грама телешко месо и кафе. На седмия ден закуската ще се състои от яйца и кафе, обяд - от месо, пиле и зеленчуци, вечеря - месо, пиле, кафе и ябълка.

 • Ефективен кефирная диета . Кисело мляко, като цяло, е най-големият враг на мазнините. Варианти на тази диета са няколко. Така, някои предполагат употребата само на кисело мляко, понякога с крема сирене, в диетата на други освен на кисело мляко са включени и зеленчуци, плодове и нискомаслено риба и месо.

 • Суповая диета не само ефективен, но и много полезна за стомашно-чревния тракт. Основният жиросжигающим компонент е специален супа, който се приготвя от лук, зеле, пипер, моркови, целина и домати. Такава супата трябва да е постоянно в продължение на една седмица. Също така е допустимо употребата на крехко месо, зеленчуци и плодове.

 • "Средиземноморска" диета не просто скучно, да се съобразят с нея лесно и приятно. В диетата включва риба, месо, зеленчуци, плодове, зърнени храни, мляко и млечни продукти, както и яйца. Салати струва да се запълни със зехтин, майонеза, откажете се. Като зърнени култури е по-добре да се консумират ечемик и ориз. На ден може да се консумира 2-3 чаши сухо червено вино: на кафе, на вечеря и на двете


 • Изберете своята идеална диета и спазвайте нейните. Ако вие ще спазвате всички правила и правилно да се сънастроите, скоро ще забележите, че резултатите.

  Заедно с"Топ 10 на най-добрите и ефективни диети за отслабване" също четат: