Всичко от света на
модата
» » Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

6-10-2014, 18:48
2298
0
Защо една наука се дават с мъка, а други от детството могат да решават сложни задачи? Всичко е въпрос на интелектуални способности и работата на мозъка. Предлагаме ви да разберете, кои от хората на планетата се смятат за най-умни.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

И така, топ 10 на най-умните хора в света:


1. Стивън Хокинг - уникален човек и пример за това, че дори по-тежка болест не може да попречи да живее, да се развива и да се усъвършенства. Стивън е роден в Оксфорд през 1942 г. в семейството на лекар и секретарши. Вече 20 години човек е завършил Оксфордския университет. През 1965 г., Стивън се жени, по-късно той се родили един син и две дъщери.
Още в началото на 60-те години, Howkins са се превърнали се проявяват първите признаци на заболяването - странично амиотрофического склероза. В крайна сметка заболяване е довело до почти пълна парализа. И все пак до ден днешен Стивън може да общува с напреднали технологии.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Освен това, той продължава да води активен начин на живот, въпреки напреднала възраст и неподвижност. Хокинг получи маса награди и е извършил важни открития в области на физиката и космологията. Те също така написани много книги. В крайна сметка, остава да пожелая на това невероятно и силен човек просперитет и успех. IQ Стивън е 160 точки.
2. Пол Алън - добър пример за това, че с помощта на умствени способности могат да бъдат цяло цяло състояние. Пол съвместно с Бил Гейтс през 1985 г. е създаден съществуващата и разцвет до ден днешен корпорация "Microsoft", в разработването на компютърни програми.
Но Алън не искаше да посвети целия си живот на една фирма, така че по-късно продават голяма част от акциите, а след това просто е напуснал корпорацията. След Това Пол стана инвестира бъдещи космически проекти.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Например, той финансира създаването на първия частен суборбитального на космически кораб, а също и развитието на сверхмощного радиотелескопа, с помощта на които можеше да се открият живи същества на други планети. IQ Пол Алън е 170 точки.
3. Ким Унг-Йонг. Този човек е роден през 1962 г. в Корея. Когато обикновените деца само почна да говоря, Ким вече знаеше няколко езика. И това за две години! А 4 години момчето вече можеше да реши доста сложни аритметични задачи.
Способността чудо са отбелязани в Книгата на рекордите " Гинес", а 5-годишно момченце, поканени на телевизия, където той демонстрира пред целия свят своите способности. На 8 години Ким, записани в университета, а на 15 години имам докторат по физика.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Освен това, Унг-Йонг продължава да учат езици (между другото, давались те ще му е изключително лесно), а също така рисувал картини и пише стихове. През 1974 г. човек започва своята изследователска дейност, а по-късно е усвоил областта на гражданското строителство. Ким автор на много научни статии за хидравлични и пневматични двигатели. Ниво на интелигентност е изключително висок и е 210 точки!
4. Сър Андрю Уайлс роден през 1953 г. в обединеното кралство, а в 10-те години да докаже други Ферма, като се използват учебни знания. Това момче не успя, но той не се е предал и е решил по-задълбочено изучаване на науката.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Тези усилия не са отишли напразно. Той стана доста известен математик и в крайна сметка все пак се оказа други Ферма, като се използват техните знания и технически методи. Андрю е рицар на Ордена на Британската Империя, както и носител на много награди за научни постижения. IQ Андрю Уайлс е 170 точки.
5. Рик Роснер . Днес той е доста известен сценарист, актьор и продуцент, както и успешен човек, които са в списъка на най-умните. Трудно е да се повярва, но IQ Рика е 192 точки.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Особено трудно е да се повярва в това беше по-рано, в края на краищата, Роснер е работил сервитьор, натурщиком, манекенщиком, швейцаром и дори стриптизером. Това е интересен живот. И все пак интелектуални способности помогна на Рик, той е постигнал успех и е спечелил уважение.
6. Гари Каспаров роден е в Съветския Съюз (Баку) през 1963 г. и се превърна в истинска гордост на СССР, тъй като вече е на 22 години е бил най-добрият и същевременно най-младият успешен шахматистом. Хари има много звания и титли: майстор на спорта, носител на "Оскар" за най-добра шахматна игра, носител на шахматни олимпиади, шампион на Русия и световен шампион.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

През 2005 г. Каспаров се съобщава за това, че завършва своята спортна кариера. Хари реши да посвети живота си на политиката и днес е доста успешен и известен политически деец, които са против политиката на президента и редовно критикующим дейност на Путин. Също Каспаров пише книги. IQ е 190 точки.
7. Юдит Полгар - известна и изключително успешна унгарската шахматистка. Родена Юдит в Будапеща през 1976 година. На 15 години той се превърна в най-младия гроссмейстером света, изпреварвайки на месец Боби Фишер, обладавшего тези титлата.
Бащата на Юдит ангажирани в обучението на дъщерите си от ранното детство и се оказа, че човек може да постигне невероятен успех, ако ще се стремим към това с детството.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Между другото, Юдит е единствената озаглавена и известна шахматисткой от женски пол в света. През 1993 г. Полгар победи Анатолий Карпов, а през 2002 г. - на самия Гари Каспаров. Мнозина смятат, че Юдит шахматна дъска "убиец", тъй като момичето може безпогрешно да се предвидят следващия ход. IQ Полгар е равен на 170 точки.
8. Джеймс Уудс е един от най-умните известните хора. Днес той е известен по целия свят актьор, но може да стане учен или блестящ политик. Роден е Джеймс в САЩ през 1947 година. Възпитан Уудс строго, той е израснал в семейство на военен. Вероятно, именно затова човек е бил блестящ ученик и лесно постъпва в Масачузетския университет в катедрата по политически науки.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Учи Джеймс перфектно, но все пак решава да напусне пътя политика и е избрал кариерата на актьора. За сметка На Уудс доста известни филми, като "Чаплин", "Бързам", "един Ден в Америка" и много други. През 1998 г. Джеймс получи своята заслужена звезда на алеята на славата в Холивуд. Също Уудс получи два "Оскар" и три награди "Еми". IQ е 180 точки.
9. Кристофър Хирата днес работи в областта на проекти за колонизация на Марс. На 14 години човек постъпва в Калифорнийския технологичен университет, а вече е на 16 години той сътрудничи с NASA. На 22 години Хирата защитава докторска дисертация по астрофизика. IQ Кристофър е 225 точки.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

10. Терънс Тао от детството си е бил невероятно талантлив и умен. На 2 години, той започва да овладеят по математика. Вече е на 9 години момчето посещава математически курсове за студенти. На 20 години Терънс е получил докторска степен от Принстънския университет и там стана, за да преподават. А през 24 година човек става най-младият професор в Калифорнийския университет. Тао също така публикува повече от 250 научни статии. IQ равен на 230 точки.
Топ 10 на най-умните хора в съвременния свят

Сега знаете, колко умен може да бъде човек.