» » Коя е най-сложен език в този свят?
 • (6-10-2014, 18:52)   
 •   0   
 •  3285 
Искате ли да научите някой чужд език? Веднага трябва да се каже, че това не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед. Но има езици, изучаването на които може да се превърне в толкова сложна и продължителна, че решите да завърши всичко по средата. А какви езици е най-сложни?
Коя е най-сложен език в този свят?

Най-трудните езици


И така, коя е най-сложен език в света? Предлагаме 10 научите такива са:

 • Невероятно сложен на арабски език. Тук много от най-трудните звуци, произнесени които с първото и дори за втори път ще се окаже, едва ли. Гласни букви, които не са написани. Ако в езика на европейските страни се срещат подобни по произношение или писане на думи, а след това в арабския сте такива няма да видите. Всички думи труднопроизносимы, а някои букви са с по няколко варианта на произношението (тя ще зависи от разположението на буквите в думата). Глагол и не върви след пера, а пред него, и той се поставя и пред допълнителни думи. Добре е да има три числа глагол в множествено, единственото и двусмислени. При арабския невероятно много диалекти, които значително се различават един от друг. Освен това, съществителни имат два вида и три е така, а сега - цели 13 форми! Опитайте се да подреди нещата.

 • Трудно се смята за руски език. Първо, трудностите може да предизвика произношение. В много език ударението винаги се поставя върху определена сричка, в български тя може да бъде навсякъде и често определя смисъла на думата. На второ място, една и съща дума може да има различни стойности. На трето място, нашият език е толкова богат и разнообразен, че много чужденци, това е изненада. Е, и ние не трябва да забравяме за различни времена, случаи, както добре, числата, склонениях и многобройни знаци за пунктуация (пунктуация също е много сложно).

 • В топ 10 влиза китайски език, който изглежда сложно е за почти всеки, който го не знае. Йероглифи са много древни, а ако има и най-малката грешка в писането (като пропуснете или да направите крива черточку), това е значението на думата може значително да се промени. Всеки йероглиф - единствена дума, а понякога и цяло изречение. И тъй като всички тези завъртулките, вие няма да имате никаква представа за това, какво трябва да бъде правилното произношение. Освен това, има различни омофоны и тонове, които също могат да променят смисъла на изречения, думи и фрази.

 • Японски език също е сложно. Ако ще се научи да чете на този език, това не означава, че ще говори на него. Има три различни системи на писане. Освен това, се използва в две слоговые азбука, отличаващи се един от друг. Едно е предназначен за частици, наставки, а другата - за думи. Йероглифи са изключително много, студентите трябва да научат от порядъка на 10-15 хиляди! Между другото, за изучаване на японски език в училищата и Университетите обикновено се отделят 2-3 пъти повече време, отколкото на усвояване на другите.

 • В списъка е включена унгарски език. Сложно е, защото в него има цели 35 пет случаите (форми на съществителни). Освен това, се предлагат разнообразни суфикси, изразителни идиоми. Съгласна невероятно много, произнася се най-голямата им част гърлото, че за повечето от изучаващите изглежда сложно. Като цяло, унгарски е сложно произношение, така че, дори выучив го, говори ясно е ще се научи скоро. А ако постоянно на такъв език не говори за (и с венграми), умения, бързо ще бъдат изгубени.

 • Полски. Сложността тук доста. Първо, сложно и неясно граматика. Този един език, който има по-малко правила, а изключения от тях, а да се запомни всички тези изключения не е толкова лесно. Азбука само на 32 букви, но звучи много повече, тъй като всяка една от тези букви има няколко възможности и начини на произношение. Понякога дори просто да прочетете писаното слово е изключително трудно. Случаите само седем, но за да ги научат и да разберат, си заслужава първо да проникнат в основите на разговорен полската реч, а след това капитанът писмо. И дори ако думата ще ви изглеждат познати и близки, му стойност може да бъде абсолютно друг и неочакван.

 • Много сложен баски език, на който говорят някои от жителите на Франция, а също и народите от северните региони на Испания. В този език на цели 24 е така, да запомнят и да ги научат доста трудно и проблематично. За образуване на нови думи се използват приставки и наставки, както и за връзка между думите се прилагат случаят края. При това ще се промени не само край на глагола, но и първоначалната част. Наклонений тук също са много, сред тях има и трудни, като например потенциалното. Сложна система и добавки, и всички те се отнасят до глаголу и са част от нея.

 • Продължава рейтинг, не по-малко сложен език туюка. Казват, че на него малко, той е разпространен в източните области на Амазонка. Звуци и букви тук не е толкова много, но това са думи, фрази и изречения са много сложни. Така, една дума може да означава едно цяло изречение и сложно. И още една трудност, която да е лесно да се осъзнаят и да разберат на тези, които с език не са запознати: с помощта на специални окончания на глаголи може не само да опише своите действия, но и да обясни го, даде да се разбере, откъдето който знае за това.

 • Навахо - на езика на индианците, живеещи в щата Аризона и някои други държави, в югозападната част на САЩ. Говори около 200000 души, а речници липсват, така че да се разчита само на знания, носители на този език. Гласни само четири, но затова пък разполага с четири тона им произношение. Съгласни са много замысловатое и сложно произношение, неразбираеми за много от жителите на Европа. Числа и отклонения съществителни не, но глаголи сложни и имат много форми. Такъв език се използва във Втората световна война като система шифровок. Разбиране на думи не е в състояние никой.

 • Исландски език е един от най-старите и поради това много сложно. Някои думи, използвани в този ден, са толкова стари, че не се срещат никъде другаде. Произношение е изключително сложно и има няколко основни точки. За да научите този език е добре, някои учебници и книги ще бъде малко, трябва редовно да общуват с превозвачи или да слушате аудио записи с разговорен реч. А имената на собствените си заслужават специално внимание. Така, един от вулкани носи името Эйяфьядлайекюдль. Все още не счупи език?


 • Коя е най-сложен език в този свят?

  Сега вие знаете, усвояване на кои езици се дава най-трудно. Но каквито и трудности могат да бъдат преодолени, така че аванс и учете чужди езици!

  Заедно с"Коя е най-сложен език в този свят?" също четат: