• (5-04-2015, 17:10)   
  •   0   
  •  427 
Кой е шипровые аромати?

Първият създател на шипрового аромат и основател на нова сфера в парфюмерията, е Франсоа Коти, който е произвел първите си шипровые парфюми в 1917 година. Име парфюм на този вид произхожда от името на остров Кипър, който е на френски език, носи името "Chypre". Само на този остров се увеличава специален вид дъб и кожа, която придава аромат на оригиналния аромат.

Много жени мислят, че означава "шипровый аромат"? "Шипр" притежава свеж мирис на землистости с нотки на свеж цитруса и дърво.

Парфюми с шипровым аромат


CHANEL №19

Това е легендарният дамски парфюм, които са били освободени през 1970 г. специално за още по-легендарния госпожица Коко Шанел . Номер "19" за името е избрано скрит мотив - това означава, че датата на раждането на френския моден дизайнер.

CHANEL №19 - шипровый цветен аромат за уверени жени, с перфектна стил и отлични маниери.

Връхни нотки: зюмбюл, бергамот, гальбанум, neroli.
Сърдечни нотки: корен ирис, момина сълза, роза, жасмин, ирис.
Основни нотки: дъбов кожа, бял кедър, сандалово дърво, ветивер.
Кой е шипровые аромати?

Ricci Ricci by Wicket Ricci

Този парфюмзначительн за по-млади в сравнение с предходната, но то също може да се смята за един от най-добрите женски шипровых аромати. Парфюм, издаден през 2009 г. са били създадени парфюмери марка Mimski Ricci Aurelien Guichard и Jacques Huclier.

Връхни нотки: Бергамот, зелен ревен.
Сърдечни нотки: татул, тубероза, роза.
Основни нотки: пачули, сандалово дърво.
Кой е шипровые аромати?

Червена Москва

Последният ярък пример за шипрового аромат - "Красная Москва". Тя е символ на съветската епоха. Историята на тези духове започва още през 1913 г., когато френски парфюмерист Брокар, създаден за жена на император Александър III Мария е Забранено букет от восъчни цветове.
Особеност на този подарък е, че всяко цвете има своя собствена миризма, която не се различава от оригинала, а когато аромати се сляха в едно, тогава се получава хармонично, завладяваща един единствен аромат. Парфюм с този аромат са получили името "Любима букет императрица". Мария Фьодоровна одобри парфюм, и той моментално се превърна в най-желаната плячка за всички жени.

След национализирования парфюмерийната фабрика ръководи от него стана сътрудник Брокара Агуст Мишел, който не искаше да се снима с производство на парфюми, но при това да разбира, че парфюм с такова име не ще "живее" в нова държава, и му е дал друго име - "Красная Москва", при това, запазвайки оригиналния аромат.

Връхни нотки: бергамот, портокалов цвят, кориандър.
Средни нотки: жасмин, непал, роза.
Основни нотки: ирис, зърна Тонка, ванилия.
Кой е шипровые аромати?
Заедно с"Кой е шипровые аромати?" също четат: