Всичко от света на
модата
» » Като най-готвя свински домашно желе?

Като най-готвя свински домашно желе?

13-10-2014, 10:59
1022
0
Млечице - това е едно от малкото ястия, които трудно се дължи на национална кухня на определена държава, защото от древни времена, тя се приготвя по много краища на Земята ни, разбира се, с техните различия и особености. В руската или украинската кухня - млечице се отнася до любимия студени закуски, които са особено популярни именно през зимата.
Трудно е да се намери човек, който да се откаже от вкусна домашно месо с лъжица хрян или adzhika разбира се, всеки дом, тя се приготвя по свой начин, всяка домакиня има свои собствени тайни, които я правят ястие специален.
Като най-готвя свински домашно желе?

Но, каквото и да беше, приготвяне на месо трябва да бъде последвано от спазването на специалните правила, които са общи за всички рецепти, именно те позволяват да го към такъв аппетитному предвид и незабравим вкус.
От незапомнени времена именно месото е една от основните храни на човека, с помощта на хората се варят, подхранващ бульон, който е трябвало да бъде по плътна и наситена, за да има достатъчно яде всички членове на семейството.
Хората и тогава са работили много и трудно, но такова ястие позволява бързо възстановяване на сила, освен това се оказа доста вкусен и здравословен. Вярно е, бульон достатъчно бързо застывал, се превръща в лепкава маса, която за по-късно прием на храна, е необходимо да се затопли, че по-скоро като недостатък на този ястия.
Разбирам французите достатъчно бързо излезе с прилагането на този имот месо: на базата на говеждо месо бульон, който се подготвя от различни сортове свинско , дивеч и птици, е създадено ново ястие, галантин.
А ето в руската готвене първоначално месо като храна, и изобщо не съществуват, е вярно, е "желе", той е подготвен на основата на бульон с добавянето на настърган ястия с лорд масата, които са останали след многото трикове. Тази смес поставят на улицата, където тя застывала и е предназначена за слугите.
С течение на времето френската мода, заедно с тънкостите на готвенето, достигна и до нашия край, напреднали готвачи са усвоили принципите на получаване на желатин, а също така разширява гамата от продукти, които са били използвани за приготвяне на месо.
В днешно време домашно желе, най-често се приготвят на базата на свинско, говеждо или пилешко месо, добавете подправки и зеленчуци, които ще разнообразят вкуса му и украсяване на външен вид.

Подготвяме най-прозрачен и вкусно желе


И въпреки че млечице, всъщност, достатъчно лесно за приготвяне ястие, тя все още предизвиква много въпроси, особено за младите домакини, които никога не са го опитвали да готвя.
Интересното е, далеч не всяка дама получава го сварете правилно, в някои от тях той не иска да се втвърди, а други не могат да постигнат приятен прозрачен бульон, в края на краищата, невзрачен на вид - не е най-доброто свойство на всяко ястие. Но, така или иначе, ако се придържат към определени правила и препоръки за вече опитни майстори в своята област, а след това се готви вкусни млечице не е много лесно.
Като най-готвя свински домашно желе?

И така, откъде да започна? С основната съставка в това ястие, а именно с месо. Най-важното и основно правило, което трябва да научим всяка домакиня: вкусна, подхранващ, и най-важното, замразени в крайна сметка, млечице се получава само в случай, ако го варете на свински крака. Ако трябва да бъда още по-специфични, то ние трябва именно долната част, тази, която завършва с незначително копытцем.
Не се изненадвайте, тази, на пръв поглед ненужна подробност служи като основна гаранция за това, че готовото ястие точно ще се втвърдява. Останалото месо за да могат да избират по свое усмотрение: добър вариант е говеждо на косточке, домашно пиле (не кражби на natali, а тъмната и силна, подходящ за стария петел), пуешко или свинско месо (например, his скорост).
- Добре, че месото съдържа вени, хрящики и кожата е още едно условие за добра течливост, след готвенето, можете да си ги все още премахнете, но резултатът работи отлично.

Много е важно да се намери месни пропорции: две свински крака с тегло около 600-700 грама се падат около 1.5 кг на останалата част от месото, но не повече! Прекомерно количество месни съставки, като не е странно, не само ще подобри вашето ястие, а как пъти-в края на краищата, напротив, само боли и не даде на замразяване холодцу.
Преди месото започне да се готви, той трябва да е задължително изплакнете обилно, а след това се накисва в студена вода за поне 5 часа, а още по - добре-цяла нощ. По този начин, може да се освободи от остатъците на кръвта, и, второ, след тази процедура по-лесно да стреля и почистване на кожата. След накисване не забравяйте да поскоблить кожата и останалата част от месни част на нож.

Колко готвят и как да разглобявате месо?


След като сте подготвили месо, можете да го залейте със студена вода и се поставя да заври. Най-добре е, разбира се, да се направи в голяма тенджера, литра на 5-7 или в мультиварке, в която се готви млечице още по-лесно. След първото завиране важно е да не пропуснете момента, когато на повърхността на бульона ще се срещне с шума, който трябва да се съберат с решетъчна лъжица.
Ако липсва, тогава всичко ще падне обратно и готов престъпност вече не се окаже толкова прозрачни, колкото бихме искали. След първото завиране и събиране на шума, бульон трябва да се източи, месо измиване, покрийте отново със студена вода (на 2 см над нивото на месото) и изчакайте за заври.
Тази важна стъпка ви позволява да се отървете от специфичния сального аромат, намалява количеството на калории, а също така допринася за прозрачността на готовото ястие. Важен въпрос, който интересува много домакини - колко да се готви супа, да млечице точно такива.
Най-често, достатъчно и 5 часа, но понякога, особено, ако времето позволява, супа може да се готви и 6-8 часа, което ще допринесе максимална проварке месо, което напълно се отдава на течности своя глутен.
Като най-готвя свински домашно желе?

Обикновено тази супа винаги се втвърдява, което позволява да не се използват желатин, който, между другото, по рецепта на този месо, не трябва да се прилага. И все пак понякога домакинята се презастраховат и прибягват до неговата помощ, въпреки това, ние искрено вярваме, че ако спазвате всички тези препоръки, желатин не се наложи.
Престъпност, не трябва да ври, а по-скоро стои на слаб огън. Не забравяйте, че се осолява и се добавят всички останали подправки може да бъде само в края на готвенето, иначе за такова количество време бульон рискува да стане прекалено солено (благодарение на процеса на изпаряване на водата)и подправките напълно губят своя вкус.
Затова спестявам и се добавят останалите подправки млечице трябва 1 час преди края на готвенето, след 5 часа на готвенето може да се добави цяла глава лук и морков, които за 1 час дава на всички свои полезни и вкусови качества бульон.

Когато приключите варете, от тигана вынимаете на месото, то трябва да се охлади. След внимателно го разглобявайте: премахване на хрящики, костите и кожата, нарязва чисто месо на парчета и се поставя в емкостям за месо. За красота може да е предварително сварете морковите и нарежете го на малки звездички, които се формират на върха на месо. На вкус се добавя нарязан чесън и магданоз, отгоре се налива бульон.
За да млечице добре-ция, трябва да му се осигури комплексна температура: най-добре е да поставите корита на средния рафт на хладилника, като вариант, остъклен балкон, ако не е твърде студено. Ако всичко е направено правилно, това обикновено млечице се втвърдява за 4-5 часа. Сервирайте готовото ястие може с чеснов сос, горчица или хрян, кой колкото обича.
Интересен по темата
Как да се готви престъпност в мультиварке бързо и вкусно
Как да се готви престъпност в мультиварке бързо и вкусно
Как да се готви престъпност в мультиварке бързо и вкусно Какъв само техника сега, няма за хозяйских кухни, но ето мультиварка - това е истински
Как да се готви гулаш от свинско месо
Как да се готви гулаш от свинско месо
Как да се готви гулаш от свинско месо: най-добрите рецепти Гулаш от свинско месо обичат много за наваристость и хранителност: той бързо утолява
Как да се готви грахова супа с копченностями - готвене рецепта
Как да се готви грахова супа с копченностями - готвене рецепта
Как да се готви грахова супа с пушена шунка? Искате да се научите как да готвя грахова супа с пушени меса, така че от него да се откъсне е
Горещо месо в домашни условия
Горещо месо в домашни условия
Как да се готви шурпу в домашни условия: супа Изток Горещо месо - екзотични и необичайни източен супа, която може с лекота да се замени
Как да се готви супа харчо
Как да се готви супа харчо
Как да се готви супа харчо: традиция грузински кулинаров Харчо - пикантни месна супа, визитна картичка на тази грузинската кухня. Как да се
Как да направите кюфтета за супа
Как да направите кюфтета за супа
Как да направите кюфтета за супа: вкусни кюфтета Как да направите кюфтета за супа правилно. Стъпка по стъпка рецептата, особености на избора на
Като яхния от картофи с месо
Като яхния от картофи с месо
Като яхния от картофи с месо: ястие за всеки Задушени картофи с месо - услуги, отговарящи, вкусно и предпочитано от много мъже ястие. Затова
Пилаф от свинско месо: 5 рецепти
Пилаф от свинско месо: 5 рецепти
Рецепта за ориз от свинско месо: вкусни отклонение от традицията Пилаф от свинско месо в мультиварке. Рецепта за бързо приготвяне на пилаф.