Всичко от света на
модата
» » Как правилно да се стопи на вкусен шоколад?

Как правилно да се стопи на вкусен шоколад?

5-10-2014, 13:33
735
0
Ако обичате шоколад и често го добавите в десерти и различни сладкиши, тогава със сигурност ще искате да разберете как да растапливать шоколад. Научете всички функции и трикове на този процес.
Как правилно да се стопи на вкусен шоколад?

Какъв шоколад да изберете?


Изглежда, каква е разликата кой шоколад използвате? Но в действителност от него характеристики пряко зависи от резултата. И ако при вас не се получава разтопете плочки, може да използвате не е това, което трябва. И така, какво точно да изберете?

 • Тъмен или горчив шоколад се топи по-дълго и при по-високи температури, а консистенция го не винаги се получава хомогенна и течен, поради високото си съдържание на какао.

 • Млечен шоколад - чудесен вариант! В горещото тя ще се превърне в тягучим и в мярка течност.

 • Белият шоколад също е доста подходящ.

 • Избирайте шоколад без добавки и пълнители тип стафиди, орехи или вафла трохи.

 • Порест шоколад за растапливания по-добре да не се използва, тъй като за да се постигне желаната консистенция ще бъде трудно.

 • Изберете натурален шоколад без добавки. Прочетете внимателно състава. Основните компоненти, които в него могат да влизат - това е какао на прах, масло, какао, захар, мляко (често се използва сухо). Без изкуствени добавки, в добро качествен шоколад съдържа не трябва.


 • Как да се подготвим?


  Как правилно да се стопи на вкусен шоколад?

  Подготовка също е важно и необходимо. Ето какво тя означава:

 • Предварително премахване на плочки от хладилника. Остри температурата за шоколад вредно и може да доведе до това, че крайната консистенция ще бъде много различен от желания. Непосредствено преди растапливанием продукт трябва да има стайна температура.

 • Котлет шоколад. Така той ще растапливаться по-бързо и по-равномерно. Може просто да нарежете плочките на малки парчета, а може да се настъргва шоколад.

 • Преместете продукта в контейнер, в който ще бъде растапливаться. По-добре да изберете съд с дебело дъно и дебели стени, за да шоколад прогревался бавно и равномерно и не пригорал.


 • Като растапливать шоколад?


  И така, как да се стопи шоколад ? Струва си да се отбележи, че в никакъв случай не трябва да се разрежда шоколад вода! Разбира се, така е, може би, и ще се стопи, но ето и качеството му силно ще бъдат засегнати. Освен това, шоколад - това е не водата, а и кипяща гореща течност, ще ви ник нещо.
  Запомнете, че оптималната температура на топене горчив или тъмен шоколад е 50-55 градуса, а млечен или бял - на около 45 градуса.

  И накрая, ви предлагаме доказани начини растапливания шоколад.

  Естествено


  Как правилно да се стопи на вкусен шоколад?

  През лятото под открито слънце температурата на въздуха може да достигне 40-50 градуса. А това означава, че резервоарът е с шоколад може да се постави на прозореца или на балкона и се оставя там в продължение на половин час. Но в този случай консистенция може да се различава от желаната. Ако имате нужда от доста гъста глазура, този метод е доста подходящ. Но ако искате да получите течност горещ шоколад, ще трябва да изберете и друг метод.

  Фурна


  В фурната също е напълно възможно да се стопи шоколадът. Поставете го в тенджера с дебели стени. Фурната загрейте до 60-70 градуса. По-високите температури не са необходими, даже и шоколад ще пригорать. Поставете тигана във фурната и изчакайте.
  Няколко съвета:

 • За начало е добре да загрее фурната, а след това се пристъпи към растапливанию.

 • Слагайте тигана колкото се може по-далеч от огъня, за предпочитане на най-висока позиция.

 • Периодично включете и помешивайте шоколад.

 • За да се избегне изгарянето и да направи процеса по-бързо, поставете тиган с шоколад в друга, пълна с вода.


 • Двойна котела


  Да, и един параход, също може безопасно да се използва. Просто поставете съд с шоколад вътре (може да използвате купата за зърнени култури, която трябва да влиза в комплекта) в продължение на 10-15 минути.

  Готварска печка  Ако не разполагате с нищо друго, освен печки, използвайте го. Но огънят намаляване на топлинна енергия до самото дъно, а шоколад се поставя в тенджера с дебели стени. За да се избегне изгарянето, постоянно помешивайте маса. След като шоколад започва растапливаться, изключвайте от огъня и продължавайте енергично се бърка състава, че цялата маса на расплавилась и да стане хомогенна.

  Микровълнова печка


  Много се разтопи шоколад именно в микровълнова фурна. Това е просто и бързо. Но все пак има някои трикове и тайни:

 • Правилната капацитет. Забравете за пластмасови контейнери. На първо място, те твърде бързо се нагряват, от друга страна, могат да развалят вкуса на шоколад. Най - добрият вариант-толстостенная стъклена посуда и прибори, предназначени специално за МИКРОВЪЛНОВИ печки.

 • Правилната мощност. Ако вашата микровълнова печка е оборудван с функция за избор на мощност, задайте минимална стойност. Ако мощността ще бъде максимално, тогава температурата ще бъде висока, и шоколад, просто може да пригореть. При минимална мощност отопление и растапливание ще бъдат еднакви.

 • Правилното време. Така, парче обем от 50 грама ще растапливаться не по-дълъг от една минута. На растапливание стограммовой плочки може да се размине 2 минути. За да се стопи 400-500 грама, което е достатъчно за 4-5 минути.

 • По-добре на всеки 30 секунди изваждайте капацитет от фурната и перемешивайте шоколад да се избегне изгарянето.


 • Водна баня


  Има два начина:

 • Използвайте фурната. Загрейте я до 60-70 градуса. Сварете в тенджера вода, се оставя да се охлади до 60 градуса, поставете в нея съд с шоколад (че водата едва покрити дъното). Цялата конструкция се поставя във фурната за 10-15 минути. В процеса на шоколад може да се разбърква.

 • Сложете тенджера с вода на огъня. Когато заври водата, намаляване на топлинна енергия на огъня до минимум, а на конфорку поставете чугунную стойка. Поставете във вода (не трябва да ври!) резервоарът е с шоколад. Помешивайте маса непрекъснато до пълното растапливания.


 • Парна баня


  Този метод също е доста лесен и е подобен на предишния. Имате нужда от две саксии. Но изберете ги така, че по-малко не изпадна изцяло в голяма, както се е държал в бордовете на по-голяма тенджера с помощта на своите дръжки. При това вътре трябва да остане достатъчно свободно пространство.
  Как правилно да се стопи на вкусен шоколад?

  Налейте вода в по-голяма тиган , да доведе до възпаление и намаляване на топлинна енергия на огъня. Сложете по-малка тенджера, така че тя не е засегнал вода (ако е необходимо част от водата отлейте). Помешивайте шоколад, докато той се разтопи.
  Намерете своя перфектен начин, спазвайте всички правила и използвайте тайни и трикове. И тогава вие ще имате добра течен шоколад!

  Интересен по темата
  Как да направим шоколад маска у дома
  Как да направим шоколад маска у дома
  Как да направим шоколад маска у дома: на сладки рецепти за красота Лесни шоколадови маски в домашни условия: рецепти и начини на приготвяне.
  Как да се готви макаруны
  Как да се готви макаруны
  Макаруны в домашни условия: невероятна нежност Макаруны - това е френски деликатес, приготвени на базата на белтъка. По същество - това е
  Грильяж в домашни условия
  Грильяж в домашни условия
  Начин на приготвяне грильяжа: ядки и карамел Грильяж в домашни условия се различава малък набор от съставки, простота в приготвянето и
  Как да приготвите горещ шоколад
  Как да приготвите горещ шоколад
  Горещ шоколад в домашни условия: чаша вълшебен вкус Чудесно се затопли зимна вечер на чаша горещ шоколад. Украсете готовата отвара парчета
  Крем за торта
  Крем за торта
  Как да направите крем за торта: най-вкусната сладост Да ти е тортата, се оказа с мек и деликатен, той трябва да спя вкусен крем. А възможности
  Като разтопете шоколад в домашни условия: 5 рецепти
  Като разтопете шоколад в домашни условия: 5 рецепти
  Как правилно да разтопите шоколад: на себе си confectioner Разтопете шоколада - не от прости: направих че нещо не е наред и десерт не се
  Как да се готвя с парченца паста в домашни условия: 5 рецепти
  Как да се готвя с парченца паста в домашни условия: 5 рецепти
  Как да направим шоколад паста: за торти и сладкиши За приготвяне на торти и други сладкиши често се използва шоколадова паста. Готви се може по