Всичко от света на
модата

Брадавици при деца

14-03-2016, 16:10
6033
0
Брадавици при деца
Ще се съгласите, наличие на брадавици по кожата на бебето е по-малко неприятно. Освен това, брадавици могат да се разпространи и да бъде източник на инфекция за другите. Затова родителите трябва да се замислим как да се изведат на брадавици при деца.

От какво се появяват брадавици при децата?


Брадавици при децата се появяват по причина на проникване на вируса human papillomavirus – HPV. Според статистиката, около 10 % от децата поне веднъж в живота си са се сблъсквали с брадавици. При това най-изложени на риск от заболяване тийнейджъри възрастова група в периода от 9 до 16 години.
Тъй като се предават, вирусни брадавици чрез проникване на инфекцията става чрез малки увреждания на кожата, драскотини, малки ожулвания. Особено ако човек, с когото контакт дете, на повърхността на брадавиците е била повредена.
В зависимост от локализацията, а също така на външния вид брадавици са разделени в няколко групи. Най-често срещана група е verruca vulgaris, която засяга ръцете и лигавиците.
Плантарна или плантарные брадавици при деца, verruca plantaris, се наблюдават на плюсневой областта на краката и петите. Обикновено са брадавици по ръцете и стъпалата се появяват поради факта, че децата обичат да тичат боси, травмируя най-податливи на товари част на стоп, или поради неспазване на хигиена: игра с мръсни предмети, контакт със заразените деца и така нататък.
На крайниците, шията и лицето при деца, са плоски брадавици, verruca плана. Те почти не изпъкват над повърхността на кожата и доста често пигментированы. Така че погрешно се приемат за лунички. Увреждане на плоски брадавици може да доведе до тяхното разпространение и, като следствие, им върху кожата може да се появи няколко стотин.

Как да се отървете от брадавици детето?


Трябва да се каже, че на специфично лечение на този проблем не съществува. От най-ефективните начини, като премахване на брадавици детето, могат да се разграничат два: разрушителна терапия и различни имуномодулатори.
При деструктивни терапия се използват такива лекарства, като Подофилотоксин, Подофиллин, Bleomycin и Формалдехид. Често се прилага хирургично отстраняване криотерапию, лазер или самозалепваща лента. Всички тези процедури могат да предизвикат болка и се извършват под местна упойка.
Премахване на брадавици детето иммуномодуляторами, като например ваксина, интерферон или cidofovir, изучени достатъчно.

Премахване на брадавици чистотелом


Все още народни рецепти за лечение на брадавици остават в сила. Особено премахване на брадавици чистотелом. Има няколко начина:

 • Брадавицата, разположен на лицето, овлажнява с вода. Повърхността на брадавиците трябва леко да поскоблить стерилен инструмент и си трие пресен сок от жълтениче, четири пъти на ден. Скоро, брадавица почернеет, а след това ще изчезне. Курсът на лечение е около 2 – 3 седмици.

 • Брадавици при деца

 • Вместо пресен сок може да се използва плътен отвара от изсушена билка се смесва с вазелин или глицерин. Сместа трябва да е достатъчно гъста, напомня на консистенцията на крем.
 • Оставя се да кипи в един и половина литра вода една супена лъжица сухо жълтурчета в продължение на 10 минути. Отвара от преливане на не по-малко от 6 часа. Преди лягане делатье детето компреси на засегнатата кожа. Положителен ефект от лечението ще е видим след една седмица.

 • Понякога сок жълтурчета под формата на капки се приемат през устата. Но не трябва да забравяме, че това растение се отнася към отровен, и доза за перорално приложение се изчислява индивидуално. По-добре да не се рискува здравето на детето.
 • Интересен по темата
  Витилиго при деца
  Витилиго при деца
  Витилиго е физически по никакъв начин не притеснява детето. Но съгласете се, когато петна покриват тялото - това не изглежда приятна в естетически
  Папиломи при деца
  Папиломи при деца
  Появата на папиллом на кожата на бебето - проблем, което настъпва поради редица причини, сред които е и заразяване с вируса на hpv. За решаване на
  Миди при деца
  Миди при деца
  Контагиозный мида - достатъчно широко разпространено вирусно заболяване сред децата. Как да разпознаете симптомите на болестта и как да се лекува,
  Как се предава стрептодермия при децата?
  Как се предава стрептодермия при децата?
  Стрептодермия - неприятно заболяване с дълъг период на лечение, което по-често се появява в детска възраст. В тази статия ще говорим за това, че е
  Жълтурче - прилагане на
  Жълтурче - прилагане на
  Като лечебно растение жълтурчета се радва на популярност в продължение на няколко хилядолетия. Още лекарите на Древния Рим и Гърция са използвали го
  Салицилова киселина – прилагане на
  Салицилова киселина – прилагане на
  Салицилова киселина – достъпно и евтино средство за лечение на инфекциозни и възпалителни поражения на кожната покривка. Благодарение на
  Премахване на брадавици в домашни условия
  Премахване на брадавици в домашни условия
  Самостоятелно премахване на брадавици: борбата с новообразованиями на кожата Сами да се отървете от кожни израстъци и брадавици могат да бъдат
  Папилломавирусная инфекция при жените лечение
  Папилломавирусная инфекция при жените лечение
  Лечение папилломавирусной инфекция: често срещана болест Папилломавирусная инфекция - често срещаният вирус, причиняващ заболяване, както при