Всичко от света на
модата

как да изберете пуховик

10-10-2014, 16:06
1840
0
Далеч не всички могат да си позволят на зимния сезон се купуват три естествени кожени палта. А ето с пуховиками съвсем друга ситуация. Цената им е значително по-ниска и по брой модели те не отстъпват на своите основни скъпо конкуренткам. Затова якета да купуват изгодно. Важното е да не сгреши и да не си купя лошо нещо. Как да купя пуховик на зимата, за да не замръзне студена зима, ние ще обсъдим днес.
Зима по нашите географски ширини не позволява да ходи по улицата в тънки курточке. Когато човек е студено, той спира да мисли за всичко друго. За три месеца не се превръщат живота си в ад, трябва да се облича топло.
как да изберете пуховик

И тук се появява много актуална във всички времена въпрос: можете ли да красива зимни дрехи ? Отговорът е ясен, разбира се, е възможно. Достатъчно е просто да се обърне внимание на якета.

Как правилно да изберете пуховик?


Купи пуховик трябва на всеки човек, това се дължи на великолепната гъвкавост на тази неща. Зима - това е движещ време на годината. Въпреки минус температурата на улицата всеки от нас трябва да ходят много по улиците. В допълнение към стандартните движения в магазин и на работа, все още се появява необходимостта от каране на кънки, шейна и игра на снежни топки. И всичко това трябва да се прави при жутком гололеде.
как да изберете пуховик

За да живее пълноценно през зимата и не се страхува да падне върху хлъзгава повърхност, човек трябва да се чувстват удобно в надетой върху него дрехи. За това е идеален пуховик. Подбрани според фигурата модел пуховика ще ви позволи да се движите свободно, въпреки че всички метеорологични условия.

Какви са якета?


Якета са с различна дължина. Те могат да да бъде по гърба или по коляното. Много рядко се срещат модели с дължина от петата. Също така има естествени якета, в които трябва да присъства истински пух. Има, разбира се, фалшифициране. За да не се хванал на тях просто трябва да се разгледа етикета. Ако в пуховике е естествен пух производител с удоволствие ще пиша в нея думата down. Такава дума не съществува, тогава идете в друг магазин.
как да изберете пуховик

Основно за пуховиков използват гъши пух, утиный, гагачий и по-рядко лебединый. Както виждате, пух пилета за пуховиков не е подходящ, тъй като той бързо някой се отклонява. Да си позволи да пуховик от естествен материал може да не е всичко. Цената за него ще бъде не по-нисък от кожено палто.
За хора със средни доходи производители произвеждат якета, на които е изписана надпис перо. Не се плашете от чужди думи, просто това означава, че до топола добавя пера.
Всички останали надписи на пуховиках говори за това, че пред вас всичко, което пожелаете, само не пуховик. Икономичен материал за пуховиков това синтепон. Определено изкуствен пуховик ще бъде по-топло, но той е евтин.

Как да изберете най-подходящия зимата пуховик?


За да ви пуховичок угоди на нито една зима, при закупуването му е необходимо да се обърне внимание не само на думите и цифрите на етикета.
Процентното съотношение пух и пера
В качеството пуховике задължително трябва да се пух. И по-точно, тя трябва да бъде не по-малко от 75 на сто. Тази цифра трябва да бъде указанна на продукта. Останалите 25 трябва да бъде само на писалката. Комбинация от пух и синтепона е изключително неудачен. Колкото по-студено имате време, колкото повече пух трябва да бъде в избрания от вас неща. Ако съдържанието на пух по-малко от 40%, това пуховик за есента на времето.
как да изберете пуховик

Разпределение и еластичността на пух
Вие със сигурност често са забелязали, че всички якета са зашити от квадратни сектори. Това не е просто така. Факт е, че този вариант шивашки връхни дрехи позволява равномерно в квадратах затопляне пълнител. В добро пуховике квадратчета не трябва да бъдат големи, на около 12 см от едната страна. Ако е повече, значи пред вас не е най-качественото нещо. Пух трябва да се разпределят равномерно по целия квадратику, а не скачиваться в единия ъгъл. Квадрат не трябва да бъде здраво набитым. Ако в пуховике са пера, те в никакъв случай не трябва да се цепя и да се мотае наоколо от плат. Преди да влязат в якета пух минава качествена проверка. Го както трябва, навлажнена с вода, мачкам и при това, той трябва да запази формата си. Ако пуховик не запазва формата си, значи е бил лош.
как да изберете пуховик

На добротном пуховике трябва да бъдат определени качествени брави, бутони, копчета и велкро. В повечето случаи якета са на цип. Преди да купите внимателно я пробвайте, ако в някакъв участък от мълния "не върви", не купувайте това нещо.
Иначе през седмицата ще трябва да отида в ателието и да променя заключване за своя сметка. Срещат се модели на пуховиков, в които светкавица прикрывается кърпа, с помощта на липучек. Да кажа, че в този пуховике по-топло, тъй като по-малко диша навсякъде през ципа, не може да бъде. По принцип В тях топлинни показатели са едни и същи. А ето от липучек могат да възникнат допълнителни проблеми. В пуховике е задължително да присъства качулка, иначе той просто ще престане да бъде универсална нещо за всяко време.

Как правилно да се грижат за пуховиком?


Ако не е правилно да се грижат за пуховиком, то много скоро всичко неговите удивителни качества да се превърнат в нещо ужасно и безсмислено. Затова ви препоръчваме да се вслушат в съветите:

  • Всяко нещо трябва да се измие. Пуховик не е подходящ за накисване. За него е необходима, деликатна пране при ниска температура (40 градуса). Натискане на него трябва да се леки движения.

  • За пух се продават специални средства. Задължително използвайте тях, като по този начин ще могат да са напълно обеззаразени пълнещи пуховик компоненти.

  • Сушат пуховик на батерията е забранено. За тази цел е подходящ силна въже, на която можете да окачите расстегнутый пуховик. При това стаята трябва да бъде вентилирана.

  • Можете да отидете прост начин и да даде нещо на химическо чистене. Само изберете доказано заведение и при прием на дрехи на гърба, не се колебайте, как трябва да го проверите.

  • Също така в магазина можете да видите влагоотталкивающие средства. Да ги използвате трябва да се рядко: непосредствено преди пране и по време на дъжд.


  • Пуховик могат да се носят във всяка възраст. Той е лек и топъл, а за зимата това са много важни показатели. Изберете си най-подходящия пуховик и тогава, дори в голям студ вие ще се чувствате удобно.